Με έμπνευση από το παραδοσιακό ελληνικό οικογενειακό τραπέζι και μια δημιουργική fusion ματιά που παντρεύει το μοντέρνο με το οικείο, το "Feedέλ" έχει καθιερωθεί ως σημείο αναφοράς στη σύγχρονη αθηναϊκή σκηνή. Η Ναταλία Δραγούμη, λάτρης της καλοφαγίας, το πρόσθεσε στην gourmet ατζέντα της!

Το "Feedέλ" δεν είναι απλώς ένα μεζεδοπωλείο, είναι ένας γαστρονομικός προορισμός που υμνεί την ουσία της παρέας και την τέχνη της μοιρασιάς. Στον ατμοσφαιρικό χώρο του στη Γλυφάδα, οι γεύσεις αφηγούνται ιστορίες, τα πιάτα προκαλούν διάλογο και κάθε επίσκεψη γίνεται εμπειρία με αυθεντικότητα, ρυθμό και ζωντάνια που ενώνει ανθρώπους απ’ όλη την πόλη γύρω από το ίδιο τραπέζι.

Από τα πιάτα που συναντάμε στο νέο μενού του Χρηστου Γλωσσίδη, αίσθηση κάνει το ωμό λαβράκι καρπάτσιο με χυμό μανταρινιού και καπαρόμηλα, αλλά και το ψητό φιλέτο λαβράκι με μαστίχα και μάραθο. Εμπλουτισμένες είναι και οι κοπές κρέατος όπου βρίσκουμε, πλέον, και Ribeye από Αμερική ή Ουρουγουάη, καθώς και Picanha, Flap και Flank.

Ανάμεσα στα νέα πιάτα ξεχωρίζει το σιγομαγειρεμένο πόδι αρνιού στη λαδόκολλα με δενδρολίβανο, μουστάρδα και μέλι, ενώ ιδιαίτερη θέση έχει και το σουβλάκι κοτόπουλου με τσιμιτσούρι και γιαούρτι πάνω σε flatbread. Φυσικά, με την πρώτη ευκαιρία θα δοκιμάσουμε και την εκδοχή του "Feedέλ" για την καρμπονάρα με σύγκλινο Μάνης και κρόκο αυγού, ενώ από τα διαχρονικά αγαπημένα το απόλυτο best seller παραμένει το μοσχαρίσιο brisket με χυλοπιτάκι, σιρόπι σφενδάμου και θυμάρι.

Μην ξεχνάμε ότι στο "Feedέλ”, μεγάλο μέρος των πρώτων υλών –κρέατα αλλά και λαχανικά όπως λαχανίδα, ραντίτσιο, λάχανο, ακόμη και αστακός– περνούν από τη φωτιά του ξυλόφουρνου Josper, που προσδίδει ένταση, βάθος και αρωματική πολυπλοκότητα στη γεύση.


Στα γλυκά, το βάσκικο cheesecake με καραμέλα βουτύρου επανέρχεται ανανεωμένο – πλέον φόρμας, σε θερμοκρασία δωματίου, ακόμα πιο απολαυστικό – ενώ το ρυζόγαλο με sticky rice, ροδόνερο και παγωτό κανέλα έχει γίνει σταθερό χιτ. Παραμένει, φυσικά, και το χειροποίητο παγωτό μηχανής βανίλια-σοκολάτα, signature επιλογή του "Feedέλ”.

Tip: Στο μπαρ, ο έμπειρος Θωμάς Τζιάμο υπογράφει κοκτέιλ με βάση ελληνικά αποστάγματα, bitters και φρούτα εποχής. Το speakeasy "Walter Bar" με street food που έκανε αίσθηση στην ταράτσα της Γλυφάδας μετακομίζει το χειμώνα στο κέντρο, στην οδό Κτενά.
Feedέλ Asador, Αλ. Ζέρβα 24 & Κύπρου, Γλυφάδα, feedelrestaurant.com,
FB: Feedέλ Asador,
INSTAGRAM: @feedel_asador