Λακάνη: Σεβασμός στη γεύση

Στη “Λακάνη” της Ρόδου, η ελληνική παράδοση συναντά τη μοντέρνα γεύση, υπό την καθοδήγηση του Δημήτρη Κονταράτου.

lakani rhodos

"Ακολούθα την κόκκινη γραμμή" και θα μπεις στο μαγειρικό σύμπαν του Δημήτρη Κονταράτου, ενός από τους πιο οξυδερκείς Έλληνες σεφ της γενιάς του. Στη νόστιμη "Λακάνη", το "Μαγερικό Τεχνουργείο" όπου η τέχνη του μαγειρευτού κρατά κεντρικό ρόλο, ο Κονταράτος υλοποιεί με ζέση την ανάγκη για ποιοτικό φαγητό με έντονο τοπικό χαρακτήρα. Το σύγχρονο αυτό φαγοπωλείο αγαπά τα ντόπια υλικά εποχής και προσφέρει μια πιο ανάλαφρη γαστρονομική επιλογή, μεταφέροντας στο πιάτο τα αρώματα και τις αναμνήσεις της ροδίτικης και ευρύτερα ελληνικής μαγειρικής παράδοσης.

Λακάνη, Ρόδος

Τι τρώμε λοιπόν εδώ; Στο ξεκίνημα, σταθερή αξία το ψημένο στη σχάρα χειροποίητο προζυμένιο ψωμάκι με λαδορίγανη για βούτες στον αέρινο ταραμά με αβγοτάραχο, τη φάβα με καραμελωμένους βολβούς, το χούμους με ντομάτα και καρύδια και τη μελιτζανοσαλάτα με καραμελωμένα καρύδια και γραβιέρα Ρόδου με κύμινο. Ο μεζές όπως παλιά, διαλεγμένος... από το ράφι, θα κάνει guest εμφάνιση στοτραπέζι δίπλα σε ντολμαδάκια και μαστιχωτό χταπόδι με λαδορίγανη μαζί με χόρτα εποχής λίγο πριν δώσει τη γευστική πάσα στο μοσχαράκι με λαχανικά και μπωνιάτικο κρασί, το αρνί λακάνη με πλιγούρι και ρεβίθι ή την αργοψημένη πανσέτα. Την τιμητική της έχει και η ψαροφαγία, με πιάτα όπως η γαρίδα γίγας στη σχάρα με ταρτάρ λαχανικών και εσπεριδοειδή και το φιλέτο τόνου στη σχάρα.

lakani rhodos

Chef’s tip : "Το μότο "σεβασμός στη γεύση” κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, αφού πάντα έχουμε να σας προτείνουμε νέα πιάτα με έμπνευση από την παράδοση και φρέσκα προϊόντα"

Αλ. Διάκου 12, Ρόδος, 2241027033, lakani.gr, @lakani_rhodes

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα μαγαζιά της Αθήνας που είναι viral στο TikTok (και γιατί συμβαίνει αυτό)

Αναφορές στην ποπ κουλτούρα, πρωτότυπη αισθητική ή πιάτα που σε προκαλούν να τα βγάλεις φωτογραφία. Ποια είναι τα μαγαζιά της Αθήνας που συγκεντρώνουν πολλά likes και γιατί.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
14/10/2025

Το Ex Machina γίνεται 2 ετών και το γιορτάζει με έναν εκλεκτό καλεσμένο

Δύο κεράκια στην τούρτα για το sui generis εστιατόριο του Άνταμ Κοντοβά, με ένα ξεχωριστό dinner στις 25 Οκτωβρίου.

Στο 'Dopios Glyfada' για μεζεδοφαγία με φαντασία κι εντοπιότητα διά χειρός Χριστόφορου Πέσκια

Δεύτερη έδρα για το δημοφιλές new style μεζεδοπωλείο που συνεχίζει το ταξίδι του στα νότια προάστια της πόλης.

Ένα μικρό εστιατόριο με μεγάλα κότσια στη Νέα Ερυθραία

Δίπλα ακριβώς στο οικογενειακό ιχθυοπωλείο, ο σεφ Μιχάλης Κεχαγιόγλου μας προκαλεί να δούμε με άλλο μάτι την έννοια του ψαρομεζέ, μέσα από ένα μενού 12 πιάτων μοντέρνας ψαροφαγίας, που αλλάζουν κάθε 12 μέρες.

Για λίγες ακόμη ημέρες, μπορείς να δοκιμάσεις τα καλύτερα εστιατόρια σε σπέσιαλ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς ολοκληρώνεται στις 15/10. Προλαβαίνετε να δοκιμάσετε βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές.

Όταν το κοντοσούβλι μπαρμπούνι συνάντησε το ocean negroni

Η cocktail list του Τραβόλτα με την υπογραφή του head bartender και mixologist Δημήτρη Παπαϊωάννου εισάγει νέα δεδομένα στην ποιοτική ψαροφαγία.

Το πιο value for money ρομαντικό δείπνο για βραβείο

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς είναι εδώ, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, μερικά απ’ αυτά όμως είναι ιδανικά για τετ α τετ όχι μόνο με τη γαστρονομία, αλλά και με το έτερο ήμισυ.