
"Ακολούθα την κόκκινη γραμμή" και θα μπεις στο μαγειρικό σύμπαν του Δημήτρη Κονταράτου, ενός από τους πιο οξυδερκείς Έλληνες σεφ της γενιάς του. Στη νόστιμη "Λακάνη", το "Μαγερικό Τεχνουργείο" όπου η τέχνη του μαγειρευτού κρατά κεντρικό ρόλο, ο Κονταράτος υλοποιεί με ζέση την ανάγκη για ποιοτικό φαγητό με έντονο τοπικό χαρακτήρα. Το σύγχρονο αυτό φαγοπωλείο αγαπά τα ντόπια υλικά εποχής και προσφέρει μια πιο ανάλαφρη γαστρονομική επιλογή, μεταφέροντας στο πιάτο τα αρώματα και τις αναμνήσεις της ροδίτικης και ευρύτερα ελληνικής μαγειρικής παράδοσης.

Τι τρώμε λοιπόν εδώ; Στο ξεκίνημα, σταθερή αξία το ψημένο στη σχάρα χειροποίητο προζυμένιο ψωμάκι με λαδορίγανη για βούτες στον αέρινο ταραμά με αβγοτάραχο, τη φάβα με καραμελωμένους βολβούς, το χούμους με ντομάτα και καρύδια και τη μελιτζανοσαλάτα με καραμελωμένα καρύδια και γραβιέρα Ρόδου με κύμινο. Ο μεζές όπως παλιά, διαλεγμένος... από το ράφι, θα κάνει guest εμφάνιση στοτραπέζι δίπλα σε ντολμαδάκια και μαστιχωτό χταπόδι με λαδορίγανη μαζί με χόρτα εποχής λίγο πριν δώσει τη γευστική πάσα στο μοσχαράκι με λαχανικά και μπωνιάτικο κρασί, το αρνί λακάνη με πλιγούρι και ρεβίθι ή την αργοψημένη πανσέτα. Την τιμητική της έχει και η ψαροφαγία, με πιάτα όπως η γαρίδα γίγας στη σχάρα με ταρτάρ λαχανικών και εσπεριδοειδή και το φιλέτο τόνου στη σχάρα.

Chef’s tip : "Το μότο "σεβασμός στη γεύση” κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι, αφού πάντα έχουμε να σας προτείνουμε νέα πιάτα με έμπνευση από την παράδοση και φρέσκα προϊόντα"
Αλ. Διάκου 12, Ρόδος, 2241027033, lakani.gr, @lakani_rhodes