The Zillers Pastry Bar: Το fine pastry σημείο της πόλης τώρα και με διαλεχτό ψωμί

Εδώ που γνωρίσαμε την έννοια του fine dining στα επιδόρπια, τώρα χαιρόμαστε και εκλεκτό ψωμί, ενώ η φίνα boulangerie του, με βουτυράτα κρουασάν, αλμυρές πίτες και αφράτα rolls, κάνει το Zillers Pastry Bar τον ιδανικό breakfast προορισμό μας.

The Zillers Pastry Bar Ιούλιος 2025

Αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο, σε μια από τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου, το γνωρίσαμε αρχικά χάρη στα αέρινα επιδόρπιά του, που επανέφεραν στην Αθήνα τη χαμένη συνήθεια του ραντεβού για γλυκό. Ύστερα, στο παιχνίδι μπήκαν οι συννεφένιες σφολιάτες του, οι μοσχοβολιστές viennoiseries, τα λαχταριστά cookies, τα τρυφερά brioches, που παρέα με τα εξαιρετικά χαρμάνια καφέ του, το έκαναν τη σταθερή μας στάση για brunch meetings και lunch breaks. Τώρα όμως, με τον Χρήστο Παπαδόγιαννη στα ηνία του εργαστηρίου του, η πρόταση του "The Zillers Pastry Bar" ολοκληρώνεται χάρη στο εκλεκτό ψωμί με το οποίο μοσχομυρίζει τη γειτονιά του, στη σκιά της Μητρόπολης, δίνοντάς μας αφορμές να το επισκεπτόμαστε πλέον την οδό Μπενιζέλου 6 καθημερινά!

The Zillers Pastry Bar Ιούλιος 2025

Ο καλαίσθητος χώρος –ένα υβρίδιο μπουτίκ boulangerie και σύγχρονου καφέ– συνδυάζει το μάρμαρο και το μωσαϊκό με αψίδες από σφυρήλατο μέταλλο, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που ισορροπεί ανάμεσα στη φινέτσα και την οικειότητα. Από νωρίς το πρωί, η βιτρίνα γεμίζει με φρεσκοψημένα καλούδια: αφράτα brioche, σαμπλέ βουτύρου, financier και cookies, που φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριο και συνοδεύονται από σπιτικές μαρμελάδες και προσεγμένα αλείμματα.

The Zillers Pastry Bar Ιούλιος 2025

Την τιμητική τους, φυσικά, έχουν και οι καλοκαιρινές δημιουργίες: η τάρτα λεμονιού με αμύγδαλο και τραγανή βάση, ή το εξωτικό ρεβανί με καρύδα και μάνγκο, αποδεικνύουν πως εδώ το γλυκό συνεχίζει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και έμπνευση.

The Zillers Pastry Bar Ιούλιος 2025

Και για όσους αναζητούν έναν καλό λόγο να ξεκινήσουν νωρίς τη μέρα τους, τα καλάθια πρωινού του "The Zillers Pastry Bar”είναι η ιδανική αφορμή: με αφράτα κρουασάν, σοκολατένια cookies, φινετσάτα μπριοσάκια, ποιοτικό βούτυρο και εξαιρετικές πραλίνες, συνθέτουν ένα πρωινό που τικάρει όλα τα κουτάκια του petit luxe.

The Zillers Pastry Bar Ιούλιος 2025

Ένα γλυκό boutique σημείο που εξελίσσεται με συνέπεια και φαντασία, συνεχίζοντας να κάνει την Αθήνα να βλέπει το γλυκό… αλλιώς.

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το νέο μενού στο 'Sense' διαβάζει την ελληνική γαστρονομία από τις ρίζες της

Ο βραβευμένος σεφ Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος παρουσιάζει μια πρόταση που μοιάζει με μελέτη της ελληνικής γαστρονομικής εξέλιξης μέσα στο χρόνο.

Comfort γεύσεις α λα γκρεκ: Η τάση που αγαπάμε στα τραπέζια της Αθήνας

Φαγητά της αστικής και της τοπικής μας κουζίνας γεμίζουν πλέον σταθερά τα μενού της πόλης με γεύσεις μνήμης που χαίρεσαι ν΄απολαμβάνεις, κι εδώ σταχυολογούμε κάποιες που θα μας έκαναν να επιστρέψουμε.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Το αρμενοβίλ και η επιστροφή των ρετρό γλυκών στην Αθήνα

Το θεσσαλονικιώτικο hit γλύκισμα φιγουράρει όλο και συχνότερα στα επιδόρπια των εστιατορίων, ενώ μια τάση επανόδου αγαπημένων desserts αχνοφαίνεται στον ορίζοντα και τυχαίνει θερμής υποδοχής.

Σουβλάκι με ψάρι ημέρας και άλλες θαλασσινές συγκινήσεις, στου Ρέντη

Ο τόπος συνάντησης των ανθρώπων με τη γεύση της θάλασσας βρίσκεται αρκετά πιο μακριά από το νερό, σε ένα εστιατόριο που αξίζει την προσοχή σου.

Η Αθήνα γιορτάζει με νόστιμο τρόπο το Thanksgiving

Απόλαυσε την Ημέρα των Ευχαριστιών με τον πιο νόστιμο τρόπο σε κάποιο από τα παρακάτω εστιατόρια.