
Αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο, σε μια από τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου, το γνωρίσαμε αρχικά χάρη στα αέρινα επιδόρπιά του, που επανέφεραν στην Αθήνα τη χαμένη συνήθεια του ραντεβού για γλυκό. Ύστερα, στο παιχνίδι μπήκαν οι συννεφένιες σφολιάτες του, οι μοσχοβολιστές viennoiseries, τα λαχταριστά cookies, τα τρυφερά brioches, που παρέα με τα εξαιρετικά χαρμάνια καφέ του, το έκαναν τη σταθερή μας στάση για brunch meetings και lunch breaks. Τώρα όμως, με τον Χρήστο Παπαδόγιαννη στα ηνία του εργαστηρίου του, η πρόταση του "The Zillers Pastry Bar" ολοκληρώνεται χάρη στο εκλεκτό ψωμί με το οποίο μοσχομυρίζει τη γειτονιά του, στη σκιά της Μητρόπολης, δίνοντάς μας αφορμές να το επισκεπτόμαστε πλέον την οδό Μπενιζέλου 6 καθημερινά!

Ο καλαίσθητος χώρος –ένα υβρίδιο μπουτίκ boulangerie και σύγχρονου καφέ– συνδυάζει το μάρμαρο και το μωσαϊκό με αψίδες από σφυρήλατο μέταλλο, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που ισορροπεί ανάμεσα στη φινέτσα και την οικειότητα. Από νωρίς το πρωί, η βιτρίνα γεμίζει με φρεσκοψημένα καλούδια: αφράτα brioche, σαμπλέ βουτύρου, financier και cookies, που φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριο και συνοδεύονται από σπιτικές μαρμελάδες και προσεγμένα αλείμματα.

Την τιμητική τους, φυσικά, έχουν και οι καλοκαιρινές δημιουργίες: η τάρτα λεμονιού με αμύγδαλο και τραγανή βάση, ή το εξωτικό ρεβανί με καρύδα και μάνγκο, αποδεικνύουν πως εδώ το γλυκό συνεχίζει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και έμπνευση.

Και για όσους αναζητούν έναν καλό λόγο να ξεκινήσουν νωρίς τη μέρα τους, τα καλάθια πρωινού του "The Zillers Pastry Bar”είναι η ιδανική αφορμή: με αφράτα κρουασάν, σοκολατένια cookies, φινετσάτα μπριοσάκια, ποιοτικό βούτυρο και εξαιρετικές πραλίνες, συνθέτουν ένα πρωινό που τικάρει όλα τα κουτάκια του petit luxe.

Ένα γλυκό boutique σημείο που εξελίσσεται με συνέπεια και φαντασία, συνεχίζοντας να κάνει την Αθήνα να βλέπει το γλυκό… αλλιώς.