The Zillers Pastry Bar: Το fine pastry σημείο της πόλης τώρα και με διαλεχτό ψωμί

Εδώ που γνωρίσαμε την έννοια του fine dining στα επιδόρπια, τώρα χαιρόμαστε και εκλεκτό ψωμί, ενώ η φίνα boulangerie του, με βουτυράτα κρουασάν, αλμυρές πίτες και αφράτα rolls, κάνει το Zillers Pastry Bar τον ιδανικό breakfast προορισμό μας.

The Zillers Pastry Bar Ιούλιος 2025

Αυτό το αλλιώτικο γλυκοπωλείο, σε μια από τις γοητευτικότερες πλατείες του Κέντρου, το γνωρίσαμε αρχικά χάρη στα αέρινα επιδόρπιά του, που επανέφεραν στην Αθήνα τη χαμένη συνήθεια του ραντεβού για γλυκό. Ύστερα, στο παιχνίδι μπήκαν οι συννεφένιες σφολιάτες του, οι μοσχοβολιστές viennoiseries, τα λαχταριστά cookies, τα τρυφερά brioches, που παρέα με τα εξαιρετικά χαρμάνια καφέ του, το έκαναν τη σταθερή μας στάση για brunch meetings και lunch breaks. Τώρα όμως, με τον Χρήστο Παπαδόγιαννη στα ηνία του εργαστηρίου του, η πρόταση του "The Zillers Pastry Bar" ολοκληρώνεται χάρη στο εκλεκτό ψωμί με το οποίο μοσχομυρίζει τη γειτονιά του, στη σκιά της Μητρόπολης, δίνοντάς μας αφορμές να το επισκεπτόμαστε πλέον την οδό Μπενιζέλου 6 καθημερινά!

The Zillers Pastry Bar Ιούλιος 2025

Ο καλαίσθητος χώρος –ένα υβρίδιο μπουτίκ boulangerie και σύγχρονου καφέ– συνδυάζει το μάρμαρο και το μωσαϊκό με αψίδες από σφυρήλατο μέταλλο, δημιουργώντας ένα περιβάλλον που ισορροπεί ανάμεσα στη φινέτσα και την οικειότητα. Από νωρίς το πρωί, η βιτρίνα γεμίζει με φρεσκοψημένα καλούδια: αφράτα brioche, σαμπλέ βουτύρου, financier και cookies, που φτιάχνονται καθημερινά στο εργαστήριο και συνοδεύονται από σπιτικές μαρμελάδες και προσεγμένα αλείμματα.

The Zillers Pastry Bar Ιούλιος 2025

Την τιμητική τους, φυσικά, έχουν και οι καλοκαιρινές δημιουργίες: η τάρτα λεμονιού με αμύγδαλο και τραγανή βάση, ή το εξωτικό ρεβανί με καρύδα και μάνγκο, αποδεικνύουν πως εδώ το γλυκό συνεχίζει να αντιμετωπίζεται με σοβαρότητα και έμπνευση.

The Zillers Pastry Bar Ιούλιος 2025

Και για όσους αναζητούν έναν καλό λόγο να ξεκινήσουν νωρίς τη μέρα τους, τα καλάθια πρωινού του "The Zillers Pastry Bar”είναι η ιδανική αφορμή: με αφράτα κρουασάν, σοκολατένια cookies, φινετσάτα μπριοσάκια, ποιοτικό βούτυρο και εξαιρετικές πραλίνες, συνθέτουν ένα πρωινό που τικάρει όλα τα κουτάκια του petit luxe.

The Zillers Pastry Bar Ιούλιος 2025

Ένα γλυκό boutique σημείο που εξελίσσεται με συνέπεια και φαντασία, συνεχίζοντας να κάνει την Αθήνα να βλέπει το γλυκό… αλλιώς.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τρία αθηναϊκά εστιατόρια με κορυφαίες λίστες κρασιών ξεχωρίζει το περίφημο Wine Spectator

Basegrill, Travolta και Ateno απέσπασαν τη σημαντική διάκριση του "Award of Excellence" από το κορυφαίο περιοδικό Wine Spectator για τις λίστες κρασιών τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
15/07/2025

Γιατί το Aleria είναι ένα ιδιαίτερο case study της ελληνικής γαστρονομίας

Το Aleria είναι το μοναδικό εστιατόριο που βραβεύεται για χρόνια με τον ίδιο ιδιοκτήτη και σεφ. Κάτι κάνουν καλά ο Νικηφόρος Κεχαγιαδάκης και ο Γκίκας Ξενάκης και μιλούν γι' αυτό στο 'α'.

Αυτό το καφενείο της Κυψέλης παντρεύει την Κρήτη με τη Χώρα των Βάσκων

Οι δύο ίσως πιο περήφανες περιοχές της Μεσογείου συναντιούνται σε τραπεζάκια με θέα τη Φωκίωνος Νέγρη, και το αποτέλεσμα γεμίζει το στόμα με επαναστατικό ενθουσιασμό.

Πεντανόστιμες ταράτσες στο αθηναϊκό κέντρο

Δίνουν για ακόμη ένα καλοκαίρι μια αναζωογονητική ανάσα δροσιάς, νοστιμιάς και μοναδικής θέας στο καυτό κέντρο της πόλης.

Μαρία Μπούμπα: Η καλύτερη σομελιέ στη Μεγάλη Βρετανία είναι Ελληνίδα

Η Wine Director στο διάστερο Da Terra αναδείχθηκε UK Sommelier of the Year 2025. Μιλά στο 'α' για τη διάκριση αυτή, την πορεία της και το εστιατορικό σύμπαν του Λονδίνου.

Στη Σαρωνίδα, θα πιάσεις 'Λαβράκι' και πολλές άλλες θαλασσινές νοστιμιές

Φρέσκα ψάρια και θαλασσινά σε ένα νησιωτικό σκηνικό, στα παράλια της Αττικής.

Πώς είναι να τρως στο πιο μποέμ beach restaurant της Μυκόνου

Τι γεύση έχει η φροντισμένη κουζίνα του Θωμά Μάτσα στο περίφημο Alemagou.