
Μια καλύβα χωρητικότητας μόλις 10 ατόμων ήταν η πρώτη ψαροταβέρνα στα Κολύμπια της Ρόδου πριν από 74 χρόνια, όταν έκανε τα νηπιακά της βήματα με καπετάνιο τον έμπειρο ψαρά παππού Μιχάλη. Στην ίδια τοποθεσία, λίγα μέτρα από το κύμα, με τη δυνατότητα όμως να φιλοξενεί αρκετά περισσότερους θαμώνες, το "Limanaki", περνώντας πλέον στα χέρια της τρίτης γενιάς ιδιοκτητών, εξελίχθηκε ως ένα από τα πιο φημισμένα ψαροφαγικά πόστα του Νησιού των Ιπποτών.

Φρέσκες ψαριές ημέρας από ντόπιους ψαράδες, με θέα στο φωτεινό αιγαιοπελαγίτικο γαλάζιο, εκλεκτές ιωδιούχες επιλογές με υψηλά πρότυπα φρεσκάδας και ποιότητας εδώ έχουν πρωταρχικό ρόλο. Δίπλα στο "πεσκέσι" της λαδόπιτας με το ραντισμένο με λαδορίγανη ψωμάκι στέκεται η αέρινη ταραμοσαλάτα και πρώτες αφίξεις όπως το ταρτάρ από λαβράκι μαριναρισμένο σε αριάνι, η ταλιάτα τόνου με φύκια και λάιμ και η σαλάτα του Καίσαρα με γαρίδες και προσούτο προσούτο Ευρυτανίας.

Από το τραπέζι περνούν εκλεκτές ντελικατέσες όπως μύδια πικλαρισμένα σε αρωματικό ξίδι, χταπόδι μαγειρεμένο σε παλαιωμένο ξίδι και αρωματικά βότανα, ωραία χυλωμένο ριζότο με γαρίδες και χτένια, εκλεπτυσμένο λιγκουίνι με αστακό, ξιφίας σε τραγανή κρούστα και αρωματική σάλτσα, φάβα με καπνιστό χέλι και καραμελωμένα κρεμμύδια, αναβαθμίζοντας την έννοια της ψαροφαγίας.

Chef’s tip: "Από το φουλ της θάλασσας γεύμα δεν λείπουν τα γεμάτα με κρασί και αποστάγματα ποτήρια, που με soundtrack τον παφλασμό των κυμάτων ορίζουν
το καλοκαίρι στο νησί".
Κολύμπια, Ρόδος, 2241056240, limanaki-seafood.gr, Limanaki Restaurant Ψαροταβέρνα Λιμανάκι, @limanaki_seafoodrestaurant1950