Poseidon Ocean View: Μεσσηνιακή γη, κοσμοπολίτικη αύρα

Στην καρδιά της παραλιακής Ναυαρίνου, το «Poseidon Ocean View» επαναπροσδιορίζει τη γεύση με σύγχρονη ματιά και ελληνική ψυχή, μέσα από το δημιουργικό μενού του βραβευμένου σεφ Δημήτριου Πυλιώτη.

poseidon

Σημείο αναφοράς στον γαστρονομικό χάρτη της Καλαμάτας, με πόστο το δημοφιλές παραλιακό μέτωπο της Ναυαρίνου, το "Poseidon Ocean View" αποτελεί αγαπημένο γευστικό προορισμό ντόπιων και επισκεπτών. Σύγχρονο, κομψό και οικείο, έχει για αδιαπραγμάτευτη σταθερά τη φρέσκια πρώτη ύλη και για οδηγό τον κοσμοπολιτισμό, από τον οποίο ο Δημήτριος Πυλιώτης, σεφ με παγκόσμιες διακρίσεις, αντλεί έμπνευση για πιάτα που εξερευνούν τη δημιουργική πλευρά των ελληνικών γεύσεων. Με πορεία που έχει αφήσει το αποτύπωμά της και πέρα από τον Ατλαντικό, με σημείο αναφοράς δημοφιλέστατο εστιατόριο στο Μαϊάμι, ο σεφ στήνει ένα μενού βαθιά ελληνικό, αλλά και ανατρεπτικά fusion.

poseidon

Η αρχή γίνεται με χταπόδι καραμελωμένο μαζί με ρεβίθια, σταφίδες και φρέσκο σύκο, ένα παιχνίδι ανάμεσα στη γλύκα καιτη θαλασσινή ένταση. Οι γαρίδες, παναρισμένες με macademia, σερβιρισμένες με κέτσαπ μαύρου σκόρδου και στολισμένες με μαλλί της γριάς από ζάχαρη καρύδας, φτάνουν στο πιάτο σαν μικρά γλυπτά. Ανάμεσα στις θαλασσινές προτάσεις ξεχωρίζει η αγιορείτικη μακαρονάδα, με ψητή ντομάτα και άρωμα μάραθου, ενώ η συναγρίδα με βπουρέ παστινάκι και κρούστα από κολοκυθόσπορο φέρνει την ισορροπία ανάμεσα στη νοσταλγία και την τόλμη. Η λίστα κρασιών από τον ελληνικό –και κυρίως τον μεσσηνιακό– αμπελώνα και οι ωραίες προτάσεις από την κάρτα των κοκτέιλ συμπληρώνουν μια γευστική εμπειρία που θέλεις να βιώνεις ξανά και ξανά.

poseidon


Ναυαρίνου 119, Καλαμάτα, 2721025590, poseidonkalamata.com, Poseidon Ocean View, @poseidonoceanview

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.