
Αρκεί και μόνο η χαλαρωτική ατμόσφαιρα κάτω από τα δέντρα της πλατείας του Σιδηροδρομικού Σταθμού, για να σε πείσει ότι το "Κάρδαμο" είναι από εκείνα τα μέρη που κάνουν το καλοκαίρι στην Καλαμάτα απόλαυση. Ακολουθώντας το ρυθμό της παράδοση αλλά με βλέμμα στο σήμερα, ο σεφ Σπύρος Κοντογιαννίτης, μαζί με τον αδελφό του Παναγιώτη, μας ξεναγούν σε έναν γευστικό μικρόκοσμο όπου η μεσσηνιακή παράδοση ραφινάρεται χωρίς να χάνει ούτε στάλα από την ουσία της.

Η αίσθηση φιλοξενίας υπογράφει τα πάντα, από την προσεγμένη ξύλινη σάλα με τις φωτεινές αποχρώσεις, μέχρι την πρώτη μπουκιά της χορτόπιτας με τραγανό χειροποίητο φύλλο και ξινομυζήθρα που σε πάει κατευθείαν στο χωριό. Εδώ, η μελιτζάνα γίνεται ιμάμ αλλιώς, με γιαούρτι, κύμινο, φουντούκι και βασιλικό, ενώ η σφέλα συναντά το αβγό ποσέ σε μια πικάντικη σάλτσα. Βέβαια, όλοι μιλούν για το burger γουρνοπούλας με τραγανή πανσέτα, έναν μικρό θρίαμβο comfort γεύσης με σπιρτάδα και νοστιμιά που μένει. Όσο για τις κοπές μόσχου, είναι από εκείνες που εντυπωσιάζουν και τον πιο απαιτητικό κρεατοφάγο.

Σιδηροδρομικού Σταθμού 21, Καλαμάτα, 2721098091, kardamo.gr, Κάρδαμο comfort cuisine, @kardamo