Argentina: Εδώ η Κρήτη υμνεί τη θάλασσα

Η "Argentina" στο Κολυμβάρι τιμά τη θαλασσινή παράδοση της Κρήτης με δημιουργικά πιάτα και ολόφρεσκα ψάρια ημέρας.

Argentina

Η Κρήτη μπορεί να έχει χτίσει τη φήμη της πάνω στα οφτά και τα ρίφια, όμως ξέρει να μεγαλουργεί και στη θάλασσα – και μια στάση στην "Argentina" το αποδεικνύει περίτρανα. Το αγαπημένο στέκι στο κύμα του Κολυμβαρίου, μια ανάσα από τα Χανιά, ζει τη δική του ανανέωση χάρη στον ταλαντούχο σεφ Γιώργο Καπενεκάκη, που έχει αναλάβει τα ηνία της κουζίνας και μεταμορφώνει σε πεντανόστιμα πιάτα τους θησαυρούς που φτάνουν καθημερινά από τα οικογενειακά καΐκια. Το όνομα μπορεί να παραπέμπει σε μακρινούς προορισμούς, αλλά η ψυχή της "Argentina" είναι αμιγώς ελληνική – μια γεύση που την καθιέρωσε εδώ και τρεις δεκαετίες ως σημείο αναφοράς για τη χανιώτικη ψαροφαγία.

argentina

Το μενού ανοίγει με τα φημισμένα ντακάκια με αχινό και συνεχίζεται με καλοψημένα σχαρίσματα, αέρινα τηγάνια και πιάτα όπως το καπνιστό καλαμάρι και ο μπακαλιάρος με σταμναγκάθι, ενώ το κρασάτο χταπόδι και η γεμιστή σουπιά κρατούν ψηλά τη σημαία της παράδοσης.

argentina chef

Παράλληλα, οι εμπνεύσεις του σεφ, βασισμένες στην ψαριά της ημέρας, προσθέτουν ευρηματικότητα σε ένα τραπέζι που μιλά τη γλώσσα της αυθεντικής θαλασσινής νοστιμιάς. Περάστε λοιπόν απ’ την ψαριέρα μας και διαλέξτε το ολόφρεσκο ψάρι το οποίο θα περιποιηθεί η κουζίνα μας για να το απολαύσετε με τον καλύτερο τρόπο, όμως κρατήστε χώρο και για τα μερακλίδικα επιδόρπιά μας, όπως το παραδοσιακό κιουνεφέ που είναι το καμάρι μας".

Λιμάνι Κολυμβαρίου, Κρήτη, 2824022243, argentinakapenekis.gr@argentina_kapenekis

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στον Πειραιά, για ένα αυθεντικά κοσμοπολιτικο bar-restaurant

Όλοι οι λόγοι που καθιστούν το -και του σαλονιού και του λιμανιού- Yaboo ένα μέρος-προορισμό.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
24/09/2025

Συνάντηση της Υπουργού Τουρισμού με τον Guide Michelin στο Παρίσι

Η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη και η Πρόεδρος του ΕΟΤ κα Άντζελα Βαρελά συναντήθηκαν με τη Διευθύντρια Ευρώπης του Guide Michelin.

Οι ταβέρνες του κέντρου

Μία updated λίστα με τις -παλιές, νέες και επαναπροσδιορισμένες- ταβέρνες του κέντρου της Αθήνας, που γίνονται ξαφνικά χιτ.

Στη μικρή Ιταλία του Παγκρατίου θα φας τοπ πίτσα και φίνο τιραμισού

Για lunch breaks, ρομαντικά δείπνα ή χαλαρά γεύματα με φίλους, αυτή η δημοφιλής τρατορία έχει δημιουργήσει φανατικό κοινό.

Τι γυρεύει μια καμηλοπάρδαλη (που ξέρει από κρασί) στα Εξάρχεια;

Το ολοκαίνουργιο "Ζιράφ", το cool wine bar των Εξαρχείων μιλάει τη γλώσσα της πόλης: street και comfort, αλλά με τεχνογνωσία που κερδίζει με ειλικρινείς και σημερινούς όρους.

Η 'Φάμπρικα του Ευφρόσυνου' αποκτά 'More Φίλινγκς'

Το πρωί microbakery, το βράδυ μπιστρό. Σύντομα στο γνωστό σημείο, στο Κουκάκι.

Τα πιο συναρπαστικά απομακρυσμένα εστιατόρια της Ελλάδας

Απ’ τη Φλώρινα ως τη Μάνη κι απ’ την Ηρακλειά ως τη Ρόδο, αυτά τα εστιατόρια είναι ιδανικά για road trips και φθινοπωρινές εξορμήσεις που συνδυάζουν γαστρονομική πανδαισία και ανακουφιστική απομόνωση, στις εξαιρετικές τιμές που εξασφαλίζει το πιο δημοφιλές γαστρονομικό χάπενινγκ της χρονιάς.