
Η Κρήτη μπορεί να έχει χτίσει τη φήμη της πάνω στα οφτά και τα ρίφια, όμως ξέρει να μεγαλουργεί και στη θάλασσα – και μια στάση στην "Argentina" το αποδεικνύει περίτρανα. Το αγαπημένο στέκι στο κύμα του Κολυμβαρίου, μια ανάσα από τα Χανιά, ζει τη δική του ανανέωση χάρη στον ταλαντούχο σεφ Γιώργο Καπενεκάκη, που έχει αναλάβει τα ηνία της κουζίνας και μεταμορφώνει σε πεντανόστιμα πιάτα τους θησαυρούς που φτάνουν καθημερινά από τα οικογενειακά καΐκια. Το όνομα μπορεί να παραπέμπει σε μακρινούς προορισμούς, αλλά η ψυχή της "Argentina" είναι αμιγώς ελληνική – μια γεύση που την καθιέρωσε εδώ και τρεις δεκαετίες ως σημείο αναφοράς για τη χανιώτικη ψαροφαγία.

Το μενού ανοίγει με τα φημισμένα ντακάκια με αχινό και συνεχίζεται με καλοψημένα σχαρίσματα, αέρινα τηγάνια και πιάτα όπως το καπνιστό καλαμάρι και ο μπακαλιάρος με σταμναγκάθι, ενώ το κρασάτο χταπόδι και η γεμιστή σουπιά κρατούν ψηλά τη σημαία της παράδοσης.

Παράλληλα, οι εμπνεύσεις του σεφ, βασισμένες στην ψαριά της ημέρας, προσθέτουν ευρηματικότητα σε ένα τραπέζι που μιλά τη γλώσσα της αυθεντικής θαλασσινής νοστιμιάς. Περάστε λοιπόν απ’ την ψαριέρα μας και διαλέξτε το ολόφρεσκο ψάρι το οποίο θα περιποιηθεί η κουζίνα μας για να το απολαύσετε με τον καλύτερο τρόπο, όμως κρατήστε χώρο και για τα μερακλίδικα επιδόρπιά μας, όπως το παραδοσιακό κιουνεφέ που είναι το καμάρι μας".
Λιμάνι Κολυμβαρίου, Κρήτη, 2824022243, argentinakapenekis.gr, @argentina_kapenekis