Argentina: Εδώ η Κρήτη υμνεί τη θάλασσα

Η "Argentina" στο Κολυμβάρι τιμά τη θαλασσινή παράδοση της Κρήτης με δημιουργικά πιάτα και ολόφρεσκα ψάρια ημέρας.

Argentina

Η Κρήτη μπορεί να έχει χτίσει τη φήμη της πάνω στα οφτά και τα ρίφια, όμως ξέρει να μεγαλουργεί και στη θάλασσα – και μια στάση στην "Argentina" το αποδεικνύει περίτρανα. Το αγαπημένο στέκι στο κύμα του Κολυμβαρίου, μια ανάσα από τα Χανιά, ζει τη δική του ανανέωση χάρη στον ταλαντούχο σεφ Γιώργο Καπενεκάκη, που έχει αναλάβει τα ηνία της κουζίνας και μεταμορφώνει σε πεντανόστιμα πιάτα τους θησαυρούς που φτάνουν καθημερινά από τα οικογενειακά καΐκια. Το όνομα μπορεί να παραπέμπει σε μακρινούς προορισμούς, αλλά η ψυχή της "Argentina" είναι αμιγώς ελληνική – μια γεύση που την καθιέρωσε εδώ και τρεις δεκαετίες ως σημείο αναφοράς για τη χανιώτικη ψαροφαγία.

argentina

Το μενού ανοίγει με τα φημισμένα ντακάκια με αχινό και συνεχίζεται με καλοψημένα σχαρίσματα, αέρινα τηγάνια και πιάτα όπως το καπνιστό καλαμάρι και ο μπακαλιάρος με σταμναγκάθι, ενώ το κρασάτο χταπόδι και η γεμιστή σουπιά κρατούν ψηλά τη σημαία της παράδοσης.

argentina chef

Παράλληλα, οι εμπνεύσεις του σεφ, βασισμένες στην ψαριά της ημέρας, προσθέτουν ευρηματικότητα σε ένα τραπέζι που μιλά τη γλώσσα της αυθεντικής θαλασσινής νοστιμιάς. Περάστε λοιπόν απ’ την ψαριέρα μας και διαλέξτε το ολόφρεσκο ψάρι το οποίο θα περιποιηθεί η κουζίνα μας για να το απολαύσετε με τον καλύτερο τρόπο, όμως κρατήστε χώρο και για τα μερακλίδικα επιδόρπιά μας, όπως το παραδοσιακό κιουνεφέ που είναι το καμάρι μας".

Λιμάνι Κολυμβαρίου, Κρήτη, 2824022243, argentinakapenekis.gr@argentina_kapenekis

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στην Ιχθυόσκαλα της Γλυφάδας για δυνατή θαλασσινή κουζίνα

Hook to fork νοστιμιά σε ένα εξόχως προσεγμένο θαλασσοφαγικό στέκι.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
08/08/2025

William Mahi και Παναγιώτης Τσουκάτος σε ένα 4 Hands Dinner για τα 10 χρόνια του Baos

Το βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο εστιατόριο του Myconian Korali στο Νησί των Ανέμων σβήνει 10 κεράκια κορυφαίας γαστρονομίας και το γιορτάζει με ένα νόστιμο τρόπο στις 30 και 31 Αυγούστου.

Eos και Nosti στο Odera Tinos: Γευστική απλότητα με τηνιακό φόντο

Το πρώτο high-end resort της δημοφιλούς Κυκλάδας παρουσιάζει μια γαστρονομική πρόταση που σέβεται την αυθεντικότητα, την πρώτη ύλη και την αλήθεια της απλότητας, με επικεφαλής τον βραβευμένο σεφ Σταμάτη Μαρμαρινό.

Αφιέρωμα: Η γαστρονομία της καλοκαιρινής Ελλάδας

Συγκεντρώσαμε σε ένα αφιέρωμα τα πιο ξεχωριστά εστιατόρια και ταβέρνες του καλοκαιριού ανά την Ελλάδα, που θα κάνουν ακόμα πιο νόστιμες τις διακοπές σας.

Dionysos x G.D. Vajra: Ένα ξεχωριστό οινικό δείπνο στο Elounda Beach Hotel & Villas

Alber Hazma και Mauro Peressini πλαισιώνουν με μοναδικές γεύσεις τα εκλεκτά κρασιά του ιταλικού κτήματος.

Το πιο κλασάτο 'Ouzeri' της πόλης σερβίρει θέα και θάλασσα στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Σε ένα από τα πιο εντυπωσιακά σκηνικά της παραλιακής Αθήνας απολαμβάνουμε μία αυθεντική α λα γκρεκ εμπειρία.

Serviam: Γεύσεις, ιστορία και φιλοξενία στο πιο ατμοσφαιρικό σημείο της Τήνου

Στους κήπους της Μονής των Μοναχών Ουρσουλινών, εκεί όπου άλλοτε αντηχούσαν παιδικές φωνές, σήμερα το Serviam συνεχίζει την παράδοση, σερβίροντας γεύσεις που κουβαλούν μνήμες αιώνων.