Argentina: Εδώ η Κρήτη υμνεί τη θάλασσα

Η "Argentina" στο Κολυμβάρι τιμά τη θαλασσινή παράδοση της Κρήτης με δημιουργικά πιάτα και ολόφρεσκα ψάρια ημέρας.

Argentina

Η Κρήτη μπορεί να έχει χτίσει τη φήμη της πάνω στα οφτά και τα ρίφια, όμως ξέρει να μεγαλουργεί και στη θάλασσα – και μια στάση στην "Argentina" το αποδεικνύει περίτρανα. Το αγαπημένο στέκι στο κύμα του Κολυμβαρίου, μια ανάσα από τα Χανιά, ζει τη δική του ανανέωση χάρη στον ταλαντούχο σεφ Γιώργο Καπενεκάκη, που έχει αναλάβει τα ηνία της κουζίνας και μεταμορφώνει σε πεντανόστιμα πιάτα τους θησαυρούς που φτάνουν καθημερινά από τα οικογενειακά καΐκια. Το όνομα μπορεί να παραπέμπει σε μακρινούς προορισμούς, αλλά η ψυχή της "Argentina" είναι αμιγώς ελληνική – μια γεύση που την καθιέρωσε εδώ και τρεις δεκαετίες ως σημείο αναφοράς για τη χανιώτικη ψαροφαγία.

argentina

Το μενού ανοίγει με τα φημισμένα ντακάκια με αχινό και συνεχίζεται με καλοψημένα σχαρίσματα, αέρινα τηγάνια και πιάτα όπως το καπνιστό καλαμάρι και ο μπακαλιάρος με σταμναγκάθι, ενώ το κρασάτο χταπόδι και η γεμιστή σουπιά κρατούν ψηλά τη σημαία της παράδοσης.

argentina chef

Παράλληλα, οι εμπνεύσεις του σεφ, βασισμένες στην ψαριά της ημέρας, προσθέτουν ευρηματικότητα σε ένα τραπέζι που μιλά τη γλώσσα της αυθεντικής θαλασσινής νοστιμιάς. Περάστε λοιπόν απ’ την ψαριέρα μας και διαλέξτε το ολόφρεσκο ψάρι το οποίο θα περιποιηθεί η κουζίνα μας για να το απολαύσετε με τον καλύτερο τρόπο, όμως κρατήστε χώρο και για τα μερακλίδικα επιδόρπιά μας, όπως το παραδοσιακό κιουνεφέ που είναι το καμάρι μας".

Λιμάνι Κολυμβαρίου, Κρήτη, 2824022243, argentinakapenekis.gr@argentina_kapenekis

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
17/11/2025

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

Κάποια από τα πιο δυνατά κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.

Moo Casa: Κυριακές με αστακό και μπριζόλα στο Νέο Ηράκλειο

Το brunch του ιδιαίτερου εστιατορίου συγκινεί με το δημοφιλές Egg Experience, τα comfort πιάτα και φυσικά το άχαστο δίπολο του Steak & Lobster.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει φαγητό με παριανή ψυχή στο "Kedros Athens"

Ο Γιάννης Παρίκος άνοιξε στη γειτονιά της Λυκόβρυσης το εστιατόριο που έχει ακριβώς ό,τι χρειάζεται μια παρέα για να περάσει καλά: ωραία ατμόσφαιρα και νόστιμους μεζέδες.