"Adami", το νέο κυκλαδικό κεφάλαιο της ελληνικής κουζίνας στην Οία

adami

Η θέα στην Καλντέρα κόβει την ανάσα. Κλισέ, θα μου πεις και δίκιο θα 'χεις. Αλλά στο "Adami", το νέο εστιατόριο του φρεσκοανακαινισμένου "Canaves Ena" στην Οία, η θέα γίνεται φόντο, όχι πρωταγωνιστής. Γιατί το βλέμμα σου -αφού πάρει την απαραίτητη δόση Αιγαίου- καταλήγει φυσικά στο τραπέζι, στην πιο μαγευτική τοποθεσία της Σαντορίνης. Εκεί που σε περιμένει κάτι πολύ πιο αυθεντικό από το ηλιοβασίλεμα: μια ελληνική κουζίνα στο σταυροδρόμι της παράδοσης με τις σύγχρονες τεχνικές.

adami

Το όνομα Adami είναι δάνειο από το "Αντάμωμα", σε μια πιο εύχρηστη για τους ταξιδιώτες του κόσμου. Και το concept, όπως το υπογράφει ο σεφ Τάσος Στεφάτος είναι ένα στιβαρό, μελετημένο αντάμωμα γεύσεων από κάθε γωνιά του Αιγαίου. Όχι fusion, όχι πειραγμένα ελληνικά. Καθαρά, κατανοητά πιάτα που ρίχνουν τους προβολείς στην ελληνικότητα και στη βαθιά νοστιμιά. Το μενού εδώ ακολουθεί τις προσταγές της εποχικότητας, με την φρουτάλια μαζί με χοιρινό λουκάνικο, καθώς και το ζουμερό κεμπάπ γιαουρτλού, όχι απλώς να πείθουν αλλά και να σαγηνεύουν τον επισκέπτη, σκορπίζοντας γευστικές συγκινήσεις πασπαλισμένες με μπόλικη sui generis γνησιότητα. Ένα πολυποίκιλο διεθνές κοινό συγκεντρώνεται εδώ καθημερινά, για να γνωρίσει τη γεύση της λεπτής και μελωμένης σφακιανής πίτας, όπως και το περέκ με παστουρμά που κλείνει πονηρά το μάτι στη Βόρεια Ελλάδα.

adami

Στο κλείσιμο, τα γλυκά δεν είναι απλώς "κάτι γλυκό για το τέλος". Ρυζόγαλο με σπιρτάδα εσπεριδοειδών, μπουγάτσα με παγωτό βανίλια, και κιουνεφέ όπως πρέπει: μαστιχωτό, αρωματικό, με φιστίκι Αιγίνης και νότες από μαστίχα. Όλα αυτά στην minimal chic αυλή του, έχοντας για κάδρο την Καλντέρα. Ένας συνδυασμός αξεπέραστος!

Ξενοδοχείο "Canaves Ena", Οία, Σαντορίνη, 2286071453, canaves.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
19/11/2025

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.