"Adami", το νέο κυκλαδικό κεφάλαιο της ελληνικής κουζίνας στην Οία

adami

Η θέα στην Καλντέρα κόβει την ανάσα. Κλισέ, θα μου πεις και δίκιο θα 'χεις. Αλλά στο "Adami", το νέο εστιατόριο του φρεσκοανακαινισμένου "Canaves Ena" στην Οία, η θέα γίνεται φόντο, όχι πρωταγωνιστής. Γιατί το βλέμμα σου -αφού πάρει την απαραίτητη δόση Αιγαίου- καταλήγει φυσικά στο τραπέζι, στην πιο μαγευτική τοποθεσία της Σαντορίνης. Εκεί που σε περιμένει κάτι πολύ πιο αυθεντικό από το ηλιοβασίλεμα: μια ελληνική κουζίνα στο σταυροδρόμι της παράδοσης με τις σύγχρονες τεχνικές.

adami

Το όνομα Adami είναι δάνειο από το "Αντάμωμα", σε μια πιο εύχρηστη για τους ταξιδιώτες του κόσμου. Και το concept, όπως το υπογράφει ο σεφ Τάσος Στεφάτος είναι ένα στιβαρό, μελετημένο αντάμωμα γεύσεων από κάθε γωνιά του Αιγαίου. Όχι fusion, όχι πειραγμένα ελληνικά. Καθαρά, κατανοητά πιάτα που ρίχνουν τους προβολείς στην ελληνικότητα και στη βαθιά νοστιμιά. Το μενού εδώ ακολουθεί τις προσταγές της εποχικότητας, με την φρουτάλια μαζί με χοιρινό λουκάνικο, καθώς και το ζουμερό κεμπάπ γιαουρτλού, όχι απλώς να πείθουν αλλά και να σαγηνεύουν τον επισκέπτη, σκορπίζοντας γευστικές συγκινήσεις πασπαλισμένες με μπόλικη sui generis γνησιότητα. Ένα πολυποίκιλο διεθνές κοινό συγκεντρώνεται εδώ καθημερινά, για να γνωρίσει τη γεύση της λεπτής και μελωμένης σφακιανής πίτας, όπως και το περέκ με παστουρμά που κλείνει πονηρά το μάτι στη Βόρεια Ελλάδα.

adami

Στο κλείσιμο, τα γλυκά δεν είναι απλώς "κάτι γλυκό για το τέλος". Ρυζόγαλο με σπιρτάδα εσπεριδοειδών, μπουγάτσα με παγωτό βανίλια, και κιουνεφέ όπως πρέπει: μαστιχωτό, αρωματικό, με φιστίκι Αιγίνης και νότες από μαστίχα. Όλα αυτά στην minimal chic αυλή του, έχοντας για κάδρο την Καλντέρα. Ένας συνδυασμός αξεπέραστος!

Ξενοδοχείο "Canaves Ena", Οία, Σαντορίνη, 2286071453, canaves.com

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στη σοφιστικέ βεράντα της Σαντορίνης για πιάτα βαθιάς νοστιμιάς

Επιβλητική θέα και μοναδική ατμόσφαιρα ανοίγουν την όρεξη, πριν αναλάβει η κουζίνα του Γιάννη Φυντάνη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
15/08/2025

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

Ποια είναι η νέα πρόταση fine dining που συζητιέται στην παραλιακή της Αθήνας

Μια γαστρονομική εμπειρία που συνδυάζει κοσμοπολίτικη ατμόσφαιρα, υψηλή αισθητική και δημιουργικές γεύσεις.

Wet Stories που αξίζει να ζήσεις στη Σαντορίνη

Μια εξαιρετική επιλογή για όσους αναζητούν μια αξέχαστη εμπειρία δίπλα στη θάλασσα, σε μια από τις δημοφιλέστερες Κυκλάδες.

To "Dionysos" υποδέχεται τα φημισμένα κρασιά του Isole e Olena

Μια ξεχωριστή όσο και νόστιμη βραδιά στο βραβευμένο εστιατόριο του Elounda Beach, την Παρασκευή 29 Αυγούστου.

Πολύχρωμες γεύσεις και μεξικάνικος ρυθμός στον Κορυδαλλό

Σε έναν χώρο όπου η παράδοση συναντά το σύγχρονο, μια μεξικάνικη γευστική εμπειρία ξεδιπλώνεται στην καρδιά του Κορυδαλλού, φέρνοντας μαζί της αρώματα, χρώματα και πάθος από τη μακρινή Κεντρική Αμερική.

Το Ora by Ettore Botrini υποδέχεται τον Tom Aikens

Ο Έκτορας Μποτρίνι και το εστιατόριο του One&Only Aesthesis παρουσιάζουν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στις 16 Αυγούστου.