S.Pellegrino: Μας καλωσορίζει στο "Psaraki" στην Κέρκυρα

Το ψαροφαγικό πόστο στο κέντρο της παλιάς πόλης του νησιού των Φαιάκων τιμά τους θησαυρούς της θάλασσας σε μια κουζίνα απόλυτα συγχρονισμένη με τις τάσεις της εποχής.

Psaraki

Αποτυπώνοντας ζωντανά τις αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων, με τα καλάθια και τα δίχτυα  γεμάτα φρεσκοψαρεμένα καλούδια της θάλασσας, ο σεφ Ιωσήφ Συκιανάκης δημιούργησε το "Psaraki", ένα μαγαζί που εμπνέεται από τη θάλασσα και προσφέρει ανοιχτόκαρδα πιάτα του σήμερα με έμπνευση τη γνώση του χθες. Ο ίδιος, κρατώντας και τα ηνία της κουζίνας, φροντίζει κάθε λεπτομέρεια με αδιαπραγμάτευτη αξία την ποιότητα. Με το ψάρι λοιπόν στο επίκεντρο, στρώνει τραπέζι στην όμορφη κορφιάτικη Σπιανάδα μαγειρεύοντας πιάτα με μοντέρνες νότες, αρκετά από τα οποία αγκυροβολημένα στο κερκυραϊκό παραδοσιακό συνταγολόγιο. 

PSARAKI

PSARAKI

Πλούσια ντοματένια γαριδομακαρομάδα όπως την έτρωγαν παλιά, σφυρίδα μπιάνκο που μοσχοβολά, με αναφορές στη βενετσιάνικη παράδοση της Κέρκυρας και γαλέος μπουρδέτο καυτερός, όπως τον έφτιαχναν κάποτε στο ιστορικό Μαντούκι, είναι μερικά από όσα θα δοκιμάσετε συνδυάζοντάς τα με κρασιά απ’ όλη την ελληνική επικράτεια.

Καποδιστρίου 34, Παλιά Πόλη, Κέρκυρα, 697 0335097, FB: Psaraki, IG: @psaraki_greekseafood, psaraki.com.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Η Ιρλανδία του σεφ Angelo Vagiotis

Ο μεγαλωμένος στη Λιβαδειά αλλά ξενιτεμένος στην Ιρλανδία σεφ του "The Pullman Restaurant", που στεγάζεται σε δύο βαγόνια του Orient Express στο "Glenlo Abbey Hotel & Estate" του Galway, μας ξεναγεί στη θετή πατρίδα του.

La Pasteria & Make-A-Wish: Η ιταλική γεύση συναντά τη δύναμη της ευχής

Μια από τις πιο δημοφιλείς αλυσίδες ιταλικής κουζίνας στην Ελλάδα συνεχίζει τη συνεργασία της με το Make-A-Wish (Κάνε Μια Ευχή Ελλάδος) συνδυάζοντας την απόλαυση μιας απλής εξόδου για φαγητό με την προσφορά.