
Αποτυπώνοντας ζωντανά τις αναμνήσεις των παιδικών του χρόνων, με τα καλάθια και τα δίχτυα γεμάτα φρεσκοψαρεμένα καλούδια της θάλασσας, ο σεφ Ιωσήφ Συκιανάκης δημιούργησε το "Psaraki", ένα μαγαζί που εμπνέεται από τη θάλασσα και προσφέρει ανοιχτόκαρδα πιάτα του σήμερα με έμπνευση τη γνώση του χθες. Ο ίδιος, κρατώντας και τα ηνία της κουζίνας, φροντίζει κάθε λεπτομέρεια με αδιαπραγμάτευτη αξία την ποιότητα. Με το ψάρι λοιπόν στο επίκεντρο, στρώνει τραπέζι στην όμορφη κορφιάτικη Σπιανάδα μαγειρεύοντας πιάτα με μοντέρνες νότες, αρκετά από τα οποία αγκυροβολημένα στο κερκυραϊκό παραδοσιακό συνταγολόγιο.


Πλούσια ντοματένια γαριδομακαρομάδα όπως την έτρωγαν παλιά, σφυρίδα μπιάνκο που μοσχοβολά, με αναφορές στη βενετσιάνικη παράδοση της Κέρκυρας και γαλέος μπουρδέτο καυτερός, όπως τον έφτιαχναν κάποτε στο ιστορικό Μαντούκι, είναι μερικά από όσα θα δοκιμάσετε συνδυάζοντάς τα με κρασιά απ’ όλη την ελληνική επικράτεια.
Καποδιστρίου 34, Παλιά Πόλη, Κέρκυρα, 697 0335097, FB: Psaraki, IG: @psaraki_greekseafood, psaraki.com.gr