"Beereus Gastropub": Μια ολοκαίνουργια ιρλανδική παμπ με ελληνική ψυχή

Ποια ολόφρεσκη γαστρονομική κατεύθυνση μπορεί να πάρει μια ιρλανδική παμπ;

beereus

Όταν διαβείς τη μεγάλη πόρτα της "Beereus Gastropub" θα βρεθείς σε μια ζεστή, ατμοσφαιρική ιρλανδική παμπ που πιάνει το νήμα από εκεί ακριβώς όπου το άφησε η ιστορική O’Connell’s Irish Pub, και το φέρνει στο σήμερα ανανεωμένο και με έναν ελληνόστροφο γευστικό τέμπο. Ο Ηλίας Ρόκας και ο chef- patron Θανάσης Αθανασόπουλος οραματίστηκαν έναν απροσποίητα οικείο χώρο- σήμα κατατεθέν της cool φιλοσοφίας της παμπ, ωστόσο επιθυμούσαν να επικαιροποιήσουν την αβίαστη comfortιά της κουζίνας της, βάζοντας την σε τροχιά τοπικών προϊόντων.

beereus

Αλλά πριν μιλήσουμε για την ολόφρεσκη γαστρονομική κατεύθυνση αυτής της ελληνοιρλανδικής σύμπραξης, ας κατευθυνθούμε στα ενδότερα ενός χώρου ζωντανού και αδιαπραγμάτευτα αυθεντικού. Σαν τη γειτονιά του, τον Πειραιά που την φιλοξενεί. Στα πρότυπα ιρλανδικής παμπ, ντυμένη με σκουρόχρωμο ξύλο, άνετα stools και μια βιβλιοθήκη με παλιά βιβλία πάνω από τη σάλα, εδώ πρωταγωνιστεί η βαριά ξύλινη ατελείωτη μπάρα με τις fancy κάνουλες, με πιο χαρακτηριστική αυτή της Guinness, να ορίζει την φιλοσοφία.

beereus

Με πάνω από 20 ετικέτες μεταξύ των οποίων και ελληνικές μικροζυθοποιίες και 5 βαρέλια η "Beereus Gastropub" δεν περιορίζεται σε ένα αυστηρό πλαίσιο ζυθο-κατάνυξης. Αντιθέτως, μια λίστα με 10 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα κάνουν τους οινόφιλους να νιώσουν οικεία. Εννοείται δεν λείπουν τα ουίσκι, με μια σπάνια συλλογή από ιρλανδέζικα να εναλλάσσεται σε απόλυτη συμφωνία με τα malt, στα ράφια πάνω από το μπαρ …δίπλα σε ένα καραβάκι. Είπαμε, είμαστε στον Πειραιά.

beereus

Μα γαστρονομία στην ...παμπ;

Δίπλα στο ποτό της επιλογής σου, τι θα μπορούσες να βάλεις στην "Beereus Gastropub"; Σίγουρα πληθωρικά burger και ζουμερά λουκάνικα, όπως απαιτεί η παράδοση της pub. Αλλά όχι μόνο! Εν αρχή ην ο μεγαλειώδης φούρνος Josper στο υπόγειο ο οποίος έδωσε το χρυσό εισιτήριο στον chef- patron Θανάση Αθανασόπουλο να πειραματιστεί με την υψηλού επιπέδου κρεατοφαγία και να δημιουργήσει ένα gastropub ύφους μενού του επιδεικνύει κεραίες ανοιχτές στην τοπική πρώτη ύλη. Παράδειγμα, η ποικιλία λουκάνικων με λουκάνικα Έβρου, ξιδάτο Κρήτης, με φέτα Θεσσαλίας και με πράσο Μυκόνου θυμίζουν ότι η έμφαση στα υλικά μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμη και σε φαγητό της pub. Το απόλυτα ισορροπημένο σε λιπαρότητα μοσχαρίσιο μεδούλι με καραμελωμένα κρεμμύδια και μυρωδικά σε προκαλεί να βουτήξεις το φρυγανισμένο ψωμί, ακόμη και αν δεν είσαι φίλος τόσο μερακλίδικων μεζέδων.

beereus

Σε μια κουζίνα που αντλεί δάνεια και από την Ελλάδα, η απλή αλλά όχι απλοϊκή νοστιμιά της, η προσαρμοστικότητά της σε διάφορες εκδοχές, είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που θέτουν δικαίως το "gastro” πριν από την λέξη ”pub”. Το σιγομαγειρεμένο στο ζωμό του αρνίσιο χεράκι με τα λαχανικά- λουκούμι που το συνοδεύουν, το επιβεβαιώνει αυτό. Φυσικά και υπάρχουν και νοστιμότατα burger, short ribs black angus και άλλες κρεατολαγνίες αλλά θα πρότεινα να ενημερωθείτε και για το πιάτο της ημέρας το οποίο αλλάζει με βάση την εποχικότητα. Οι εξαιρετικά προσιτές -για τις εποχές που διανύουμε- τιμές και οι ωραίες ροκαμπιλιές που ακούγονται είναι ένας ακόμη λόγος λοιπόν να κάνετε μια μπιρότσαρκα στο Πειραιά, πιάνοντας πόστο σε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα καινούργια εγχειρήματα με μια αδιαπραγμάτευτα πολύπλευρη ζυθο- κουλτουρα.

 Ακτή Μιαούλη 79, 2104185260, IG: @beereus_gastropup

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Beereus Gastropub

Ακτή Μιαούλη 79, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.