"Beereus Gastropub": Μια ολοκαίνουργια ιρλανδική παμπ με ελληνική ψυχή

Ποια ολόφρεσκη γαστρονομική κατεύθυνση μπορεί να πάρει μια ιρλανδική παμπ;

beereus

Όταν διαβείς τη μεγάλη πόρτα της "Beereus Gastropub" θα βρεθείς σε μια ζεστή, ατμοσφαιρική ιρλανδική παμπ που πιάνει το νήμα από εκεί ακριβώς όπου το άφησε η ιστορική O’Connell’s Irish Pub, και το φέρνει στο σήμερα ανανεωμένο και με έναν ελληνόστροφο γευστικό τέμπο. Ο Ηλίας Ρόκας και ο chef- patron Θανάσης Αθανασόπουλος οραματίστηκαν έναν απροσποίητα οικείο χώρο- σήμα κατατεθέν της cool φιλοσοφίας της παμπ, ωστόσο επιθυμούσαν να επικαιροποιήσουν την αβίαστη comfortιά της κουζίνας της, βάζοντας την σε τροχιά τοπικών προϊόντων.

beereus

Αλλά πριν μιλήσουμε για την ολόφρεσκη γαστρονομική κατεύθυνση αυτής της ελληνοιρλανδικής σύμπραξης, ας κατευθυνθούμε στα ενδότερα ενός χώρου ζωντανού και αδιαπραγμάτευτα αυθεντικού. Σαν τη γειτονιά του, τον Πειραιά που την φιλοξενεί. Στα πρότυπα ιρλανδικής παμπ, ντυμένη με σκουρόχρωμο ξύλο, άνετα stools και μια βιβλιοθήκη με παλιά βιβλία πάνω από τη σάλα, εδώ πρωταγωνιστεί η βαριά ξύλινη ατελείωτη μπάρα με τις fancy κάνουλες, με πιο χαρακτηριστική αυτή της Guinness, να ορίζει την φιλοσοφία.

beereus

Με πάνω από 20 ετικέτες μεταξύ των οποίων και ελληνικές μικροζυθοποιίες και 5 βαρέλια η "Beereus Gastropub" δεν περιορίζεται σε ένα αυστηρό πλαίσιο ζυθο-κατάνυξης. Αντιθέτως, μια λίστα με 10 ετικέτες από τον ελληνικό αμπελώνα κάνουν τους οινόφιλους να νιώσουν οικεία. Εννοείται δεν λείπουν τα ουίσκι, με μια σπάνια συλλογή από ιρλανδέζικα να εναλλάσσεται σε απόλυτη συμφωνία με τα malt, στα ράφια πάνω από το μπαρ …δίπλα σε ένα καραβάκι. Είπαμε, είμαστε στον Πειραιά.

beereus

Μα γαστρονομία στην ...παμπ;

Δίπλα στο ποτό της επιλογής σου, τι θα μπορούσες να βάλεις στην "Beereus Gastropub"; Σίγουρα πληθωρικά burger και ζουμερά λουκάνικα, όπως απαιτεί η παράδοση της pub. Αλλά όχι μόνο! Εν αρχή ην ο μεγαλειώδης φούρνος Josper στο υπόγειο ο οποίος έδωσε το χρυσό εισιτήριο στον chef- patron Θανάση Αθανασόπουλο να πειραματιστεί με την υψηλού επιπέδου κρεατοφαγία και να δημιουργήσει ένα gastropub ύφους μενού του επιδεικνύει κεραίες ανοιχτές στην τοπική πρώτη ύλη. Παράδειγμα, η ποικιλία λουκάνικων με λουκάνικα Έβρου, ξιδάτο Κρήτης, με φέτα Θεσσαλίας και με πράσο Μυκόνου θυμίζουν ότι η έμφαση στα υλικά μπορεί να κάνει τη διαφορά ακόμη και σε φαγητό της pub. Το απόλυτα ισορροπημένο σε λιπαρότητα μοσχαρίσιο μεδούλι με καραμελωμένα κρεμμύδια και μυρωδικά σε προκαλεί να βουτήξεις το φρυγανισμένο ψωμί, ακόμη και αν δεν είσαι φίλος τόσο μερακλίδικων μεζέδων.

beereus

Σε μια κουζίνα που αντλεί δάνεια και από την Ελλάδα, η απλή αλλά όχι απλοϊκή νοστιμιά της, η προσαρμοστικότητά της σε διάφορες εκδοχές, είναι μόνο κάποια από τα στοιχεία που θέτουν δικαίως το "gastro” πριν από την λέξη ”pub”. Το σιγομαγειρεμένο στο ζωμό του αρνίσιο χεράκι με τα λαχανικά- λουκούμι που το συνοδεύουν, το επιβεβαιώνει αυτό. Φυσικά και υπάρχουν και νοστιμότατα burger, short ribs black angus και άλλες κρεατολαγνίες αλλά θα πρότεινα να ενημερωθείτε και για το πιάτο της ημέρας το οποίο αλλάζει με βάση την εποχικότητα. Οι εξαιρετικά προσιτές -για τις εποχές που διανύουμε- τιμές και οι ωραίες ροκαμπιλιές που ακούγονται είναι ένας ακόμη λόγος λοιπόν να κάνετε μια μπιρότσαρκα στο Πειραιά, πιάνοντας πόστο σε ένα από τα πλέον ενδιαφέροντα καινούργια εγχειρήματα με μια αδιαπραγμάτευτα πολύπλευρη ζυθο- κουλτουρα.

 Ακτή Μιαούλη 79, 2104185260, IG: @beereus_gastropup

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Beereus Gastropub

Ακτή Μιαούλη 79, Πειραιάς
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

¡Topa!: Στην Κυψέλη, για ένα κρητικό καφενείο από τη Χώρα των Βάσκων

Άρης Σκλαβενίτης και Γιάννης Τσικουδάκης παρουσιάζουν ένα φρέσκο σποτ για βερμούτ και διαφορετικούς μεζέδες στη Φωκίωνος Νέγρη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
27/06/2025

10 γυναίκες σεφ που άλλαξαν τον κόσμο

Σε έναν ανδροκρατούμενο τομέα, κατάφεραν να λάμψουν και να ανοίξουν νέους ορίζοντες.

Ronin x The Duke Boutique Suites: Για ιαπωνικό στην ταράτσα

Ένα από τα καλύτερα ιαπωνικά εστιατόρια της πόλης παρουσιάζει το καλοκαιρινό του pop up, σε ένα σημείο με την Αθήνα... πιάτο.

The Best Pizza Awards: Οι μαέστροι της πίτσας για το 2025

Έγιναν γνωστοί οι 100 Best Pizza Chefs της χρονιάς, σύμφωνα με τον έγκριτο θεσμό. Ένας 'Αθηναίος' ανάμεσά τους.

Ρώγα: Το πιο μικρό wine bar της χώρας άνοιξε στην Σύρο

To μικροσκοπικό wine bar είναι το νέο στέκι στην Ερμούπολη και αποδεικνύει περίτρανα ότι το μέγεθος δεν μετράει.

Mirlo: To νέο spot για αυθεντικό κεμπάμπ και μεζικλίκια

Η ομάδα του Mirlo στο Γκάζι ειδικεύεται στο street food με νόημα και μας καλωσορίζει στην νέα της προσπάθεια.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μάς συστήνει το εκλεκτικό "Yphes"

Με περιβάλλον που αποπνέει δροσερή αύρα θερινής ραστώνης στην καρδιά της πόλης και κουζίνα υψηλών στροφών, το φρέσκο αυτό πόστο προσφέρει απλόχερα λόγους επαναλαμβανόμενης επιστροφής.