Το "Canarino" είναι ζωντανός φόρος τιμής στην κουζίνα της νότιας Ιταλίας

Το ριζικά ανανεωμένο εστιατόριο στον Νέο Κόσμο γράφει νέα γευστική πορεία διασχίζοντας τη Νότια Ιταλία με πυξίδα την εμπειρία του σεφ Κώστα Τσίγκα.

Canarino

Το "Canarino” είναι σημείο αναφοράς στον Νέο Κόσμο από το 2019 που σήκωσε αυλαία. Γράφοντας τις καινούριες γευστικές σελίδες του, παραμένει πιστό στις ιταλικές αναφορές του εστιάζοντας όμως πλέον σε μονοπάτια που διασχίζουν ολόκληρη τη νότια Ιταλία με σπεσιαλιτέ από μια τεράστια συλλογή των τοπικών παραδόσεων της γειτονικής χώρας.

CANARINO

Canarino

Ο ατμοσφαιρικός και ανεπιτήδευτα κομψός χώρος με τις λεπτές γήινες αποχρώσεις παραπέμπει σε αυλή της ιταλική υπαίθρου και το μενού σιγοντάρει στην ενίσχυση αυτής ακριβώς της θέρμης που εκπέμπει η συνολική αισθητική. Ιταλικές γεύσεις, πίτσες και ζυμαρικά με εκλεκτά υλικά εποχής, δροσερά signature cocktails και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών δίνουν τον τόνο. Υλικά όπως κόκκινη καυτερή πιπεριά, πολλά και διαφορετικά τυριά, χοιρινά λουκάνικα από την Καλαβρία αλλά και τα πεντανόστιμα "lucania" από την Μπαζιλικάτα, ζυμαρικά orecchiette (μικρά αυτιά) και maccheroni από την Απουλία και φυσικά τα περίφημα σιτσιλιάνικα arancini είναι μερικά από τα πλείστα όσα θα κάνουν πέρασμα από τους ουρανίσκους σας.

CANARINO

CANARINO

Καθισμένοι δίπλα στις λεμονιές θα δοκιμάσετε ορεκτικά όπως τα funghi alla griglia με ψητά μανιτάρια στη σχάρα, τυρί tallegio και παλαιωμένο βαλσάμικο, πιάτα όπως τα μοσχαρίσια πλευρά μπρεζέ, αργοψημένα σε κόκκινο κρασί με πουρέ από πατάτα, μπρόκολο και provolone, καλτσόνε και πίτσες όπως η "Primavera" με φρέσκια mozzarella, πεκορίνο, σπαράγγια, κολοκυθάκια, κρεμμυδάκια cipollini, μπέικον, φρέσκο λουκάνικο και αυγό, ευφάνταστα πιάτα ζυμαρικών και ριζότι. Προτείνουμε να κρατήσετε και λίγο χώρο για το ανάλαφρο τιραμισού ενώ εννοείται πως πριν η βραδιά κλείσει, θα τσουγκρίσετε μερικά σφηνάκια limoncello για μια εμπειρία φουλ της Ιταλίας.

CANARINO

Ηλία Ηλιού 28, Νέος Κόσμος, 21 0901 0082

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.