Το "Canarino" είναι ζωντανός φόρος τιμής στην κουζίνα της νότιας Ιταλίας

Το ριζικά ανανεωμένο εστιατόριο στον Νέο Κόσμο γράφει νέα γευστική πορεία διασχίζοντας τη Νότια Ιταλία με πυξίδα την εμπειρία του σεφ Κώστα Τσίγκα.

Canarino

Το "Canarino” είναι σημείο αναφοράς στον Νέο Κόσμο από το 2019 που σήκωσε αυλαία. Γράφοντας τις καινούριες γευστικές σελίδες του, παραμένει πιστό στις ιταλικές αναφορές του εστιάζοντας όμως πλέον σε μονοπάτια που διασχίζουν ολόκληρη τη νότια Ιταλία με σπεσιαλιτέ από μια τεράστια συλλογή των τοπικών παραδόσεων της γειτονικής χώρας.

CANARINO

Canarino

Ο ατμοσφαιρικός και ανεπιτήδευτα κομψός χώρος με τις λεπτές γήινες αποχρώσεις παραπέμπει σε αυλή της ιταλική υπαίθρου και το μενού σιγοντάρει στην ενίσχυση αυτής ακριβώς της θέρμης που εκπέμπει η συνολική αισθητική. Ιταλικές γεύσεις, πίτσες και ζυμαρικά με εκλεκτά υλικά εποχής, δροσερά signature cocktails και επιλεγμένες ετικέτες κρασιών δίνουν τον τόνο. Υλικά όπως κόκκινη καυτερή πιπεριά, πολλά και διαφορετικά τυριά, χοιρινά λουκάνικα από την Καλαβρία αλλά και τα πεντανόστιμα "lucania" από την Μπαζιλικάτα, ζυμαρικά orecchiette (μικρά αυτιά) και maccheroni από την Απουλία και φυσικά τα περίφημα σιτσιλιάνικα arancini είναι μερικά από τα πλείστα όσα θα κάνουν πέρασμα από τους ουρανίσκους σας.

CANARINO

CANARINO

Καθισμένοι δίπλα στις λεμονιές θα δοκιμάσετε ορεκτικά όπως τα funghi alla griglia με ψητά μανιτάρια στη σχάρα, τυρί tallegio και παλαιωμένο βαλσάμικο, πιάτα όπως τα μοσχαρίσια πλευρά μπρεζέ, αργοψημένα σε κόκκινο κρασί με πουρέ από πατάτα, μπρόκολο και provolone, καλτσόνε και πίτσες όπως η "Primavera" με φρέσκια mozzarella, πεκορίνο, σπαράγγια, κολοκυθάκια, κρεμμυδάκια cipollini, μπέικον, φρέσκο λουκάνικο και αυγό, ευφάνταστα πιάτα ζυμαρικών και ριζότι. Προτείνουμε να κρατήσετε και λίγο χώρο για το ανάλαφρο τιραμισού ενώ εννοείται πως πριν η βραδιά κλείσει, θα τσουγκρίσετε μερικά σφηνάκια limoncello για μια εμπειρία φουλ της Ιταλίας.

CANARINO

Ηλία Ηλιού 28, Νέος Κόσμος, 21 0901 0082

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
18/11/2025

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.