Ραντεβού με τη γεύση της Ιταλίας στο "Apallou Bar Ristorante Italiano"

Το αγαπημένο στέκι της Θεσσαλονίκης έχει εδώ και λίγο καιρό μάθει άπταιστα την ιταλική και μας υποδέχεται από νωρίς για ταχύρρυθμα στη νοστιμιά του collazione, στη γοητεία των aperitivi, αλλά και στη φινέτσα της αγαπημένης μας γειτονικής κουζίνας.

Apallou Bar Ristorante ιταλικό στη Θεσσαλονίκη

Σημείο αναφοράς στο χάρτη της Θεσσαλονίκης εδώ και σχεδόν μια 20αετία, το "Apallou" έχει από το περασμένο φθινόπωρο ξεδιπλώσει την καινούρια του ταυτότητα, αφήνοντας ένα νέο στίγμα στη γεύση της πόλης. Με κορυφαία πρώτη ύλη που έρχεται απ’ ευθείας από την Ιταλία, αλλά και συνταγές που τιμούν την παράδοση της γειτονικής χώρας στο στιλάτο ευ τρώγειν και πίνειν, το "Apallou Bar Ristorante Italiano" έχει πια γίνει το σταθερό ραντεβού μας στη Θεσσαλονίκη για ταχύρρυθμα στη νοστιμιά του collazione, στη γοητεία των aperitivi, αλλά και στη φινέτσα της αγαπημένης μας γειτονικής κουζίνας.

Apallou Bar Ristorante ιταλικό στη Θεσσαλονίκη

Στο Apallou Bar Ristorante Italiano, η μέρα ξεκινά από νωρίς, με πλούσια αυγομαγειρέματα όπως η ομελέτα με prosciutto cotto και stracciatella, αφράτες focaccia σε ανοιχτά σάντουιτς, κρουασάν με αυγά ποσέ ή με γέμιση τιραμού, αλλά και ultra classic προτάσεις όπως η torta della nonna και ο espresso affogato με παγωτό από βανίλια Μαδαγασκάρης, όλα τους συνοδεία προσεγμένων ροφημάτων και καφέ από εκλεκτά χαρμάνια, που γεμίζουν τη μέρα μας με γεύση και ενέργεια.

Apallou Bar Ristorante ιταλικό στη Θεσσαλονίκη

Από τη 1μιση και μετά, σκυτάλη παίρνει η κάρτα φαγητού, που συγκεντρώνει αγαπημένα φαβορί του κλασικού ιταλικού ρεπερτορίου, όπως τα αφράτα polpete (μαμαδίστικα κεφτεδάκια από μοσχαρίσιο κιμά), ή το Vitello Tonatto, που εδώ ετοιμάζεται με τόνο Αλοννήσου και μοσχαράκι γάλακτος σε τραγανή μπρουσκέτα, για να τα σερβίρει σε μοντέρνα comfort εκδοχή, που κρατά τον προβολέα στραμμένο στην εξαιρετική πρώτη ύλη, η οποία σε μεγάλο βαθμό έρχεται εδώ απ’ ευθείας από την Ιταλία.

Apallou Bar Ristorante ιταλικό στη Θεσσαλονίκη

Οι ξακουστές ντομάτες San Marzano, για παράδειγμα, γίνονται η βάση για τη σάλτσα της πίτσας που εδώ παρασκευάζεται με ζυμάρι 48ωρης ωρίμανσης, κι είναι λεπτή και μαστιχωτή, με τροφαντή στεφάνη όπως ορίζει η ναπολετάνικη σχολή, ενώ το guanciale ξεδιπλώνει όλη την αρχοντική του νοστιμιά στην κλασική carbonara, που ετοιμάζεται όπως της πρέπει, δηλαδή με κρέμα αυγού και μπόλικο pecorino Romano.

Apallou Bar Ristorante ιταλικό στη Θεσσαλονίκη

Τη μπαγκέτα της κουζίνας κρατά ο έμπειρος σεφ Θάνος Πήχας, που θήτευσε σε μισελενάτο εστιατόριο της Τοσκάνης πριν φέρει την τεχνογνωσία στη Θεσσαλονίκη, κι αυτή του την εμπειρία τη βλέπεις να ξεδιπλώνεται σε πιάτα όπως η Cacio e Peppe με paccheri, ή το risotto al Genovese με καραμελωμένα κρεμμύδια, αρνί μπρεζέ και parmigiano Reggiano 24μηνης ωρίμανσης, ενώ πιάτα όπως το μοσχαρίσιο φιλέτο alla Rossini, με foie gras, σάλτσα peperoncino και φρέσκια τρούφα, ή η saltimbocca alla Romana με μοσχάρι νουά, prosciutto και φασκόμηλο, σε κάνουν να αναφωνείς "Mama Mia!" με την πληθωρικότητά τους.

Apallou Bar Ristorante ιταλικό στη Θεσσαλονίκη

Όλα αυτά τα συνοδεύεις με cocktails, aperitivi κι ωραία κρασιά (πάρα πολλά και σε ποτήρι), ενώ στο τέλος κλείνεις με κλασικό, αφράτο και αέρινο τιραμισού.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.