Πάσχα στο Ark: Ένα γιορτινό ταξίδι στις αυθεντικές γεύσεις της Ελλάδας

Ark Αθήνα Διακοπές Πάσχα

Η άνοιξη φέρνει μαζί της το πιο λαμπρό τραπέζι του χρόνου, και το "Ark" σας προσκαλεί να γιορτάσετε το Πάσχα με ένα μενού που τιμά την ελληνική παράδοση και τις εξαιρετικές πρώτες ύλες της χώρας μας. Ο σεφ Γιάννης Μπαξεβάνης, με βαθιά αγάπη για τα ελληνικά προϊόντα και τη γαστρονομική μας κληρονομιά, έχει ετοιμάσει το γιορτινό μενού εμπνευσμένο από το αυθεντικό πασχαλινό τραπέζι, γεμάτο γεύσεις που ενώνουν οικογένεια και φίλους γύρω από τη χαρά της γιορτής.

Γιάννης Μπαξεβάνης Ark

Πασχαλινές γεύσεις με υπογραφή "Ark"

Ξεκινώντας το γεύμα, όσοι θα βρεθούν στο "Ark" την ημέρα του Πάσχα θα απολαύσουν παραδοσιακά ορεκτικά, όπως το καπνιστό λουκάνικο Καρύστου με χόρτα και κρέμα λιωμένης φέτας, τα κλασικά γιαπράκια αυγολέμονο με αρνί και μοσχάρι, αλλά και το λατρεμένο κοκορέτσι, που δεν λείπει από κανένα ελληνικό πασχαλινό τραπέζι. Στα κυρίως, το αρνί στον φούρνο με πατάτες και πουρέ μελιτζάνας, το κατσικάκι με σταμναγκάθι και κρέμα αγκινάρας, αλλά και το αρωματικό γιούλμπασι με αρνί και χοιρινό στη λαδόκολλα, που λιώνει στο στόμα, θα έχουν την τιμητική τους.

Κλείνοντας, οι καλεσμένοι θα γλυκαθούν με μια αυθεντική ποικιλία από πασχαλινά γλυκά Κρήτης, τιμώντας τη μακρά παράδοση των γιορτινών γεύσεων της Μεγαλονήσου. 

Γιάννης Μπαξεβάνης Ark

Γιάννης Μπαξεβάνης Ark

Στο "Ark", κάθε πιάτο είναι η αποτύπωση της παράδοσης και της ελληνικότητας στις γεύσεις. Με σεβασμό στα εκλεκτά υλικά και τις τοπικές παραδόσεις, φέτος το Πάσχα θα απολαύσετε ένα αυθεντικό τραπέζι και τη χαρά της ελληνικής φιλοξενίας.

Περισσότερες πληροφορίες

Ark

Γρ. Λαμπράκη 2, Αστέρια Γλυφάδας
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/04/2025

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

Τα Taco Bell έρχονται στην Αθήνα

Ελλάδα, είσαι έτοιμη για Crunchy Taco;

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τον έμπειρο chef pâtissier Αλέξανδρου Παπαγεωργίου.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.