Παραδοσιακό Πάσχα στο "Zohοs"

Το εστιατόριο στην καρδιά της Πλάκας στρώνει πασχαλινό τραπέζι με πιάτα που τιμούν την τελετουργία του μεζέ και της συλλογικής απόλαυσης.

zohós

Ο "Zohόs”, το γαστρονομικό καταφύγιο στον όμορφα διαμορφωμένο κήπο του "Electra Palace Athens” στην καρδιά της Πλάκας, τιμά τη μεγάλη γιορτή της Λαμπρής με μια γευστική βεντάλια πιάτων οικείας νοστιμιάς, που επιμελείται ο Group Executive Chef Σάκης Βενέτης. Ο Σεφ εμπνέεται από όλα τα αγαθά της ελληνικής κουζίνας, και, σε συνεργασία με ντόπιους παραγωγούς, κτηνοτρόφους και ψαράδες, φροντίζει στα τραπέζια να φτάνουν πιάτα αυθεντικά, βαθιά νόστιμα, φτιαγμένα με φρέσκα ποιοτικά υλικά.

Zohos Αφιέρωμα Διακοπές Πάσχα στην Ελλάδα Αθήνα

Zohos Αφιέρωμα Διακοπές Πάσχα στην Ελλάδα Αθήνα

Το γιορτινό γεύμα (50€) προλογίζει ο δίσκος με τις σαλάτες και τα ορεκτικά με προζυμένιο ψωμί και έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, ελληνική σαλάτα, πικάντικη τυροκαυτερή, τζατζίκι, ντολμαδάκια γιαλαντζί με αρωματικό γιαούρτι και χειροποίητη χωριάτικη χορτόπιτα δίνοντας τη σκυτάλη στα μαστόρικα ψημένα κρεατικά που σερβίρονται στη μέση: το αργοψημένο αρνάκι Νάξου, το παραδοσιακό κοκορέτσι και το μανιάτικο λουκάνικο με πορτοκάλι. Πατάτες φούρνου με δενδρολίβανο και ντομάτα στα κάρβουνα με λαδορίγανη συνοδεύουν το παραδοσιακό τσιμπούσι ενώ η πορτοκαλόπιτα με σοκολάτα και το παγωτό καϊμάκι θα σας γλυκάνου στο τέλος. Για τα παιδιά, υπάρχει διαθέσιμο και ειδικό μενού (18€) με σαλάτα αγγουροντομάτα, μπιφτεκάκια, κοτόπουλο στήθος, πατάτες τηγανητές και παγωτό σε διάφορες γεύσεις ώστε να μην μείνει κανείς παραπονεμένος.

Zohos Αφιέρωμα Διακοπές Πάσχα στην Ελλάδα


Ξεν. Electra Palace Athens, Ναυάρχου Νικοδήμου 18-20, Αθήνα, 21 0337 0035, https://zohosathens.com/, IG: @zohos_athens

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η ιστορία της street food αυτοκρατορίας Taco Bell, που ανοίγει κατάστημα και στην Αθήνα

Η pop κουλτούρα των tacos καταφθάνει προσεχώς και στην ελληνική πρωτεύουσα. Και αυτά είναι όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για τα Taco Bell.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
29/04/2025

Μια Τύπου Ταβέρνα μόλις άνοιξε στο Παγκράτι

Σε έναν μοντέρνας αισθητικής χώρο και σε ένα... κλασικό εστιατορικό σημείο, θα φας κατσικάκι κλέφτικο, παϊδάκια και κοκορέτσι.

Πώς και γιατί βρέθηκε στην Τήνο ένας από τους κορυφαίους σεφ του πλανήτη

Μία εμπειρία ζωής βίωσε στο κυκλαδίτικο νησί ο κορυφαίος Daniel Humm. Ο πολυβραβευμένος διεθνούς φήμης σεφ και ιδιοκτήτης του θρυλικού Eleven Madison Park της Νέας Υόρκης, βρέθηκε στην Ελλάδα επιθυμώντας να γνωρίσει σε βάθος και να εμπνευστεί από τον γαστρονομικό της πλούτο.

Ο Παύλος Κυριάκης μιλά ιταλικά στο Odori

Το δημοφιλές σποτ της πλατείας Αγίων Θεοδώρων περνά στην Τrattoria/ Vermuteria φάση του, με επικεφαλής της γεύσης του τον πολυβραβευμένο σεφ.

Τα Taco Bell έρχονται στην Αθήνα

Ελλάδα, είσαι έτοιμη για Crunchy Taco;

Δυο ενδιαφέρουσες αφίξεις στη Ζάκυνθο με υπογραφή Σταύρου Υφαντίδη

Ο βραβευμένος σεφ ετοιμάζει διπλό χτύπημα, αναβαθμίζοντας την κουζίνα του δημοφιλούς "Movida" και συστήνοντας στο νησί την έννοια του fine baking μέσα από τη boulangerie Venier, σε συνεργασία με τον έμπειρο chef pâtissier Αλέξανδρου Παπαγεωργίου.

Στα θέρετρα του Ομίλου Sani/Ikos η γαστρονομία είναι ομαδική υπόθεση

Eν όψει του Sani Gourmet 2025, του γαστρονομικού φεστιβάλ που, από τις 11 Ιουλίου έως τις 22 Αυγούστου, θα δώσει στους επισκέπτες του Sani Resort την ευκαιρία να γνωρίσουν και να γευτούν μερικούς από τους σημαντικότερους σεφ του κόσμου, μιλάμε με τους ανθρώπους πίσω από τις γεύσεις των πολυτελών Sani / Ikos Resorts και μαθαίνουμε περισσότερα για τη μοναδική στη χώρα καινοτομία της Γαστρονομικής Επιτροπής του Ομίλου.