Ο Κωστής Μοσχονάς και η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ως μια εμπειρία υψηλής αξίας και ποιότητας

Μία κουβέντα με τον διοργανωτή της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, με αφορμή την 11η κατά σειρά έκθεση, που διεξάγεται από την 1η έως και τις 3 Φεβρουαρίου 2025 στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας.

Ο Κωστής Μοσχονάς και η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ως μια εμπειρία υψηλής αξίας και ποιότητας

Η 11η ΕΞΠΟΤΡΟΦ - The B2B Fine Food Exhibition έρχεται για να σηματοδοτήσει το γαστρονομικό γεγονός της χρονιάς, από την 1η έως και τις 3 Φεβρουαρίου 2025, στο εκθεσιακό κέντρο MEC Παιανίας. Η έκθεση, που αποτελεί σημείο αναφοράς για την αγορά των τροφίμων και ποτών, θα φιλοξενήσει καταξιωμένους επαγγελματίες της ελληνικής και διεθνούς βιομηχανίας, φέρνοντας στο προσκήνιο προϊόντα υψηλής ποιότητας.

Με αφορμή όλα τα παραπάνω, συζητάμε με τον διοργανωτή της, Κωστή Μοσχονά για την έκθεση-θεσμό, το διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον και τις τάσεις της αγοράς, την εξέλιξη του εγχειρήματος και το όραμα για το μέλλον.

> Ποια είναι τα στοιχεία που καθιστούν την ΕΞΠΟΤΡΟΦ τόσο επιτυχημένη B2B έκθεση;

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει καθιερωθεί ως η κορυφαία B2B έκθεση στο χώρο των τροφίμων και ποτών στην Ελλάδα χάρη στη στρατηγική της προσέγγιση και την έμφαση στην ποιότητα. Η έκθεση φέρνει σε επαφή Έλληνες παραγωγούς με αγοραστές από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προσφέροντας μοναδικές ευκαιρίες δικτύωσης και ανάπτυξης συνεργασιών. Η πρωτοποριακή πλατφόρμα EXPOTROF Online, τα B2B προγράμματα φιλοξενούμενων αγοραστών και η ψηφιακή παρουσία που υποστηρίζει το networking και την εξωστρέφεια, είναι μόνο λίγα από τα χαρακτηριστικά που την καθιστούν τόσο επιτυχημένη.

> Πώς καταφέρνει να προσαρμόζεται σε ένα διαρκώς μεταβαλλόμενο περιβάλλον αλλά και στις τάσεις της αγοράς;

Η ΕΞΠΟΤΡΟΦ εξελίσσεται ώστε να ανταποκρίνεται στις συνεχώς μεταβαλλόμενες συνθήκες και στις τάσεις της αγοράς μέσω της καινοτομίας και της επένδυσης σε νέα εργαλεία. Η ενσωμάτωση της πλατφόρμας EXPOTROF Online επιτρέπει την προσέγγιση της παγκόσμιας αγοράς μέσω διαδικτυακών συναντήσεων, επιδείξεων και webinars. Ταυτόχρονα, η συνεχής ανάλυση στις ανάγκες των επαγγελματιών του κλάδου και η προσαρμογή του προγράμματος στις εξελίξεις της αγοράς διασφαλίζουν ότι η ΕΞΠΟΤΡΟΦ παραμένει πάντα επίκαιρη.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ 3

> Διαβάζουμε πως η φετινή ΕΞΠΟΤΡΟΦ θέτει νέα πρότυπα, συνδυάζοντας εκπαίδευση, ενημέρωση και ψυχαγωγία σε ένα πολυθεματικό πρόγραμμα. Τι ακριβώς να περιμένουμε λοιπόν από τη διοργάνωση φέτος;

Η φετινή διοργάνωση της ΕΞΠΟΤΡΟΦ επεκτείνει τα όριά της, προσφέροντας ένα πολυθεματικό πρόγραμμα που συνδυάζει:

  • Εκπαίδευση μέσω ειδικών workshops και σεμιναρίων.
  • Ενημέρωση με τη συμμετοχή κορυφαίων εκθετών και επαγγελματιών του χώρου.
  • Ψυχαγωγία μέσω διαγωνισμών, όπως το Μαγειρεύουμε Ελλάδα, ο 3ος Μεσογειακός Διαγωνισμός Γαστρονομίας, η πλατεία γευσιγνωσίας Wine Walk, το πρώτο bar ελαιολάδου Olive Oil Bar και άλλα.

Αυτοί οι τρεις πυλώνες διαμορφώνουν μια ολοκληρωμένη και πρωτότυπη εμπειρία για τους συμμετέχοντες, καθιστώντας την ΕΞΠΟΤΡΟΦ μοναδική στο είδος της.

Πιο συγκεκριμένα, η σκηνή της φετινής ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα λειτουργήσει ως ένας πολυθεματικός χώρος γνώσεων και εμπειριών που κάθε επισκέπτης θα βιώσει έχοντας ως συνοδοιπόρους του επαγγελματίες της γαστρονομίας.

Μαγειρική, αρτοποιία και ζαχαροπλαστική συνδυάζονται με το μάρκετινγκ, το food styling και τη βιωσιμότητα μέσα από θεματικές και διαδραστικές παρουσιάσεις κορυφαίων επαγγελματιών. 

Ο Bakery Chef Ηλίας Τριάντης, οι Εxecutive Chef Αλέξανδρος Κοσκινάς, Μιχαήλ Ζάχαρης, Σάκης Βενέτης και Χάρης Ζευγούλης θα βρεθούν στη σκηνή της έκθεσης για να μαγειρέψουν ξεχωριστές συνταγές και  να μοιραστούν τη γαστρονομική τους φιλοσοφία με το κοινό. 

Η Expert στο Service Excellence, Δρ Ηλιάνα Κατσαρίδου, ο Marketing Consultant Θέμης Σαρανταένας και η Food photographer & Brand Stylist  Βικτώρια Γιανναρά θα εμπνεύσουν τους λάτρεις του φαγητού με τη γνώση και την εμπειρία τους. 

Η μοναδική αυτή εμπειρία ολοκληρώνεται με ένα επί σκηνής cocktail bar που θα αναλάβει να εκπαιδεύσει και να δημιουργήσει μοναδικές συνταγές δημοφιλών ποτών με σύγχρονο προσανατολισμό αναμειγνύοντας την παράδοση με το μέλλον.

Και δε σταματάμε εδώ… Η σκηνή της 11ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ με όραμα τη συνεχή εξέλιξη του κλάδου, εμπλουτίζει συνεχώς το πρόγραμμα παράλληλων εκδηλώσεών τις δύο ενότητες, την πλατεία γευσιγνωσίας Wine Walk υπό την επιμέλεια ειδικού sommelier Κώστα Τριανταφυλλίδη και το Olive Oil Bar  υπό την καθοδήγηση του olive oil expert, Γιάννη Καρβέλα.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ 2

> Πόσο έχει εξελιχθεί και διαφοροποιηθεί η ΕΞΠΟΤΡΟΦ από την πρώτη έκθεση μέχρι σήμερα;

Από την πρώτη της έκθεση, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ έχει σημειώσει ραγδαία εξέλιξη, μετατρέποντας μια τοπική εκδήλωση σε σημείο αναφοράς για τον κλάδο των τροφίμων και ποτών. Η προσθήκη της ψηφιακής πλατφόρμας ExpotrofOnline, οι δομημένες B2B συναντήσεις μέσω του προγράμματος φιλοξενούμενων αγοραστών, οι καινοτόμες ενότητες και δραστηριότητες και η παγκόσμια εξωστρέφεια την τοποθετούν στον πυρήνα της βιομηχανίας.

> Ποιο είναι το όραμα για το μέλλον;

Το όραμα της ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι να παραμείνει πρωτοπόρος στον κλάδο, προωθώντας τα ελληνικά προϊόντα σε διεθνές επίπεδο και ενισχύοντας τη σύνδεση παραγωγών και αγοραστών. Κύριος στόχος είναι η περαιτέρω ενσωμάτωση καινοτόμων τεχνολογιών, η δημιουργία νέων συνεργασιών και η διατήρηση μιας εμπειρίας υψηλής αξίας και ποιότητας για όλους τους συμμετέχοντες.

Ο Κωστής Μοσχονάς και η ΕΞΠΟΤΡΟΦ ως μια εμπειρία υψηλής αξίας και ποιότητας 1111
Ο διοργανωτής της ΕΞΠΟΤΡΟΦ, Κωστής Μοσχονάς.

Info

Σάββατο 01/02/25 – 10:00 – 20:00
Κυριακή 02/02/25 – 10:00 – 20:00
Δευτέρα 03/02/25 – 10:00 – 17:00

Περισσότερες πληροφορίες στο expotrof.gr

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ιταλική κουζίνα με ανατρεπτική ματιά στο νέο εστιατόριο της πλατείας Αγίας Ειρήνης

Στην πλέον δημοφιλή πλατεία του ιστορικού κέντρου, το 'Brera' έχει μιλανέζικο αέρα και πολυπρόσωπη νοστιμιά.

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
23/10/2025

Το Sister τη βλέπει λαϊκά και πάλι, κάθε Κυριακή

Τα μεσημέρια της πιο ανέμελης ημέρας της εβδομάδας παίρνουν ξανά απροσδόκητα διασκεδαστική τροπή στο thai bar restaurant του Ψυχικού.

Το Hafu του Σωτήρη Κοντιζά ανοίγει πλέον και το μεσημέρι

Σε περίπτωση που αναζητούσες μια ακόμη επιλογή για lunch στο αθηναϊκό κέντρο, μόλις τη βρήκες.

Το τέλος του πράσινου αστεριού της Michelin ίσως να μην αφορά τελικά κανέναν

Ο περίφημος γαστρονομικός οδηγός αφαιρεί αθόρυβα τα Green Stars και δε δίνει λογαριασμό πουθενά. Ήταν όμως ποτέ το πράσινο αστέρι κάτι περισσότερο από ένα επικοινωνιακό πυροτέχνημα;

Flame: Η νέα εποχή ενός αγαπημένου εστιατορίου στη Βούλα

Με fine casual φιλοσοφία και μενού που ξεχωρίζει για τη γεύση και την ισορροπία του, το Flame επανασυστήνεται ως all-day προορισμός με χαρακτήρα.

Αυτοί οι λαχανοντολμάδες είναι από τους νοστιμότερους της Αθήνας

Έχουν λάχανο ντελικάτο κι ανάλαφρο σα φύλλο gyoza, κρύβουν μέσα τους μαυλιστική μπουκιά από κόκκινη γαρίδα, και σερβίρονται σε ένα όμορφο loft στο Μοναστηράκι, με τον Παρθενώνα σα καρτ-ποσταλ.

Το Cupola γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Αν πιστεύεις ότι η ευτυχία κρύβεται σε ένα πιάτο με φρεσκομαγειρεμένα ζυμαρικά, το Cupola στο Παγκράτι σε καταλαβαίνει απόλυτα.