Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει τι εστί "cena spettacolo" στο "Dal Professore Gastro Bar"

Από τον «προφέσορα» της ιταλικής κουζίνας Νίκο Δημητροκάλη και την ομάδα του ολόφρεσκου γαστρομπάρ στην Πραξιτέλους.

Dal Professore Gastrobar © Λεωνίδας Τούμπανος

Μετά τα "Dal Professore" της Κηφισιάς και Νάξου, το νέο project του δραστήριου σεφ Νίκου Δημητροκάλη, που μιλά άπταιστα τη γλώσσα της κουζίνας της Μπότας, αριβάρει αυτή τη φορά στην στην καρδιά της Αθήνας και δίνει βήμα στο "fine drinking". Η μπάρα εδώ έχει τον πρώτο ρόλο όπως και το ιταλικής προέλευσης "cena spettacolo" (δείπνο με θέαμα), που συστήνεται στη Ναταλία Δραγούμη από τον μετρ του είδους σε ελληνικό έδαφος.

Dal Professore Gastrobar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Dal Professore Gastrobar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το άρτι αφιχθέν στην πιάτσα της Πραξιτέλους "Dal Professore Gastro Bar”, έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα στέκια της πρωτεύουσας για after office συναντήσεις διαθέτοντας δυνατή μπάρα και γουστόζικα πιάτα για brunch και μεσημεριανό. Το βράδυ βέβαια, οι ρυθμοί αναβαίνουν και η ατμόσφαιρα ενισχύεται με πιο fun τόνους, ό,τι δηλαδή ζητάς για τη νυχτερινή σου έξοδο.

Dal Professore Gastrobar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Dal Professore Gastrobar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο καλλιτεχνικό κολάζ του "ευ πίνειν" δράση αναλαμβάνει ο Γιώργος Καραβάνας στην επιμέλεια μιας εκλεκιστικού περιεχομένου κάρτας συνοδευόμενης από ένα σύντομο αλλά περιεκτικό μενού με προτάσεις που κουμπώνουν στο ιταλίζουσας φιλοσοφίας concept. Εδώ δοκιμάζουμε ποικιλία από απολαυστικά stuzzichini (τα ιταλικά tapas), φυσικά focaccia με το περίφημο signature ζυμάρι του σεφ, vitello tonnato αλλά σε λιχούδικες μπουκιές, τριλογία από arancini, gnocco fritto, φαμόζες μακαρονάδες σε παραλλαγές και premium κοπές στη σχάρα, πλαισιωμένα από μουσικές από DJ set σε easy going αλλά και party ατμόσφαιρα. Το δημιουργικό στοιχείο χαρακτηρίζει σημαντικά και αυτό το πόστο οπότε σε κάθε επίσκεψη αναζητούμε τα πιάτα ημέρας, που είναι ξεχωριστό κεφάλαιο με τα ραγού κάθε λογής να παίζουν δυνατά. Δίκαια λοιπόν έγινε ήδη στέκι με τακτικούς θαμώνες και βρίσκεται σε μία από τις πιο δημοφιλείς αθηναϊκές πιάτσες. Η Ναταλία Δραγούμη, που αγαπά το καλό φαγητό και ποτό, το πρόσθεσε αμέσως στην ατζέντα της επιβεβαιώνοντας τους λόγους που μάς κέρδισε από την πρώτη μέρα που άνοιξε τις πόρτες του. Ανακαλύψτε το λοιπόν κι εσείς!

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μήπως αυτά είναι τα καλύτερα παϊδάκια της Αθήνας;

Είναι από αρνάκι γάλακτος που έρχεται εδώ από το Αγρίνιο ή τη Βόνιτσα, είναι τρυφερά κι εκφραστικά, κι έχουν σάρκα αέρινη και βαθιά κρεάτινη, χάρη στη σωστή ισορροπία ελαφρού dry aging, μαστόρικου σχαρίσματος και μετρημένου αρτύματος με αλατορίγανη και τίποτε άλλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/11/2025

Ο Γιάννης Μαρινόπουλος νέος Executive Chef στο 5άστερο Vathi Cove της Θάσου

Ο βραβευμένος σεφ αλλάζει έδρα αλλά συνεχίζει στα γνώριμα, δημιουργικά και νόστιμα, μονοπάτια, πάντοτε στο νησί του.

Πού τρώμε στη Θεσσαλονίκη του Φεστιβάλ;

Όλα τα πριν και τα μετά των προβολών, για να περάσετε τις ημέρες του 66ου Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης σαν πραγματικοί σταρ.

Η ιταλική ελεγκάντσα του Παλαιού Φαλήρου μετρά πάνω από 40 χρόνια γευστικής ιστορίας

Το Da Bruno παραμένει σημείο αναφοράς για την αυθεντική ιταλική κουζίνα στην Αθήνα, με τον Δημήτρη Τσουκάρη να τιμά τις γευστικές παραδόσεις με σύγχρονη ματιά.

Kioku x Birdman: Exclusive take over για μία μόνο βραδιά

Το Birdman, το αγαπημένο Japanese bar + grill, γίνεται απόψε το σκηνικό μιας ξεχωριστής σύμπραξης και υποδέχεται το λονδρέζικο Kioku.

4 νέα ζαχαροπλαστεία και pastry shops που γλυκαίνουν τους Αθηναίους

Λουκουμάδες, πίτες, τάρτες, κρουασάν και πολλές ακόμα γλυκές λιχουδιές στα καινούργια spots της πόλης.

Στο Cookie Spot για κορυφαία cookies και εξαιρετικό καφέ

Στο μέρος που κανείς δε σταμάτησε ποτέ στο ένα μπισκότο, υπάρχει και εξίσου θελκτικός καφές.