Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη μαθαίνει τι εστί "cena spettacolo" στο "Dal Professore Gastro Bar"

Από τον «προφέσορα» της ιταλικής κουζίνας Νίκο Δημητροκάλη και την ομάδα του ολόφρεσκου γαστρομπάρ στην Πραξιτέλους.

Dal Professore Gastrobar © Λεωνίδας Τούμπανος

Μετά τα "Dal Professore" της Κηφισιάς και Νάξου, το νέο project του δραστήριου σεφ Νίκου Δημητροκάλη, που μιλά άπταιστα τη γλώσσα της κουζίνας της Μπότας, αριβάρει αυτή τη φορά στην στην καρδιά της Αθήνας και δίνει βήμα στο "fine drinking". Η μπάρα εδώ έχει τον πρώτο ρόλο όπως και το ιταλικής προέλευσης "cena spettacolo" (δείπνο με θέαμα), που συστήνεται στη Ναταλία Δραγούμη από τον μετρ του είδους σε ελληνικό έδαφος.

Dal Professore Gastrobar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Dal Professore Gastrobar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Το άρτι αφιχθέν στην πιάτσα της Πραξιτέλους "Dal Professore Gastro Bar”, έχει όλα τα φόντα να εξελιχθεί σε ένα από τα δημοφιλέστερα στέκια της πρωτεύουσας για after office συναντήσεις διαθέτοντας δυνατή μπάρα και γουστόζικα πιάτα για brunch και μεσημεριανό. Το βράδυ βέβαια, οι ρυθμοί αναβαίνουν και η ατμόσφαιρα ενισχύεται με πιο fun τόνους, ό,τι δηλαδή ζητάς για τη νυχτερινή σου έξοδο.

Dal Professore Gastrobar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Dal Professore Gastrobar
© Λεωνίδας Τούμπανος

Στο καλλιτεχνικό κολάζ του "ευ πίνειν" δράση αναλαμβάνει ο Γιώργος Καραβάνας στην επιμέλεια μιας εκλεκιστικού περιεχομένου κάρτας συνοδευόμενης από ένα σύντομο αλλά περιεκτικό μενού με προτάσεις που κουμπώνουν στο ιταλίζουσας φιλοσοφίας concept. Εδώ δοκιμάζουμε ποικιλία από απολαυστικά stuzzichini (τα ιταλικά tapas), φυσικά focaccia με το περίφημο signature ζυμάρι του σεφ, vitello tonnato αλλά σε λιχούδικες μπουκιές, τριλογία από arancini, gnocco fritto, φαμόζες μακαρονάδες σε παραλλαγές και premium κοπές στη σχάρα, πλαισιωμένα από μουσικές από DJ set σε easy going αλλά και party ατμόσφαιρα. Το δημιουργικό στοιχείο χαρακτηρίζει σημαντικά και αυτό το πόστο οπότε σε κάθε επίσκεψη αναζητούμε τα πιάτα ημέρας, που είναι ξεχωριστό κεφάλαιο με τα ραγού κάθε λογής να παίζουν δυνατά. Δίκαια λοιπόν έγινε ήδη στέκι με τακτικούς θαμώνες και βρίσκεται σε μία από τις πιο δημοφιλείς αθηναϊκές πιάτσες. Η Ναταλία Δραγούμη, που αγαπά το καλό φαγητό και ποτό, το πρόσθεσε αμέσως στην ατζέντα της επιβεβαιώνοντας τους λόγους που μάς κέρδισε από την πρώτη μέρα που άνοιξε τις πόρτες του. Ανακαλύψτε το λοιπόν κι εσείς!

Περισσότερες πληροφορίες

Dal Professore Gastro Bar

Πραξιτέλους 14, κέντρο
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/09/2025

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.

Ένα από τα κορυφαία burgers της Αθήνας ανοίγει (και) στο Κολωνάκι

Αλήθεια, πόσοι Χρυσοί Σκούφοι χωρούν ανάμεσα σε ένα ψωμάκι;

Σπύρο Πεδιαδιτάκη, τι τρώμε στο ολοκαίνουριο "Orbital";

Η ομάδα πίσω από τα "Άκρα", δηλαδή το δίδυμο Γιάννης Λουκάκης – Σπύρος Πεδιαδιτάκης, παρέα με τον Βασίλη Κότσικα έχουν ήδη βάλει μπρος έναν μοντέρνο γαστρονομικό πολυχώρο, που θα ξεδιπλώσει όλα του τα πρόσωπα τις επόμενες εβδομάδες και θα συζητηθεί πολύ.

Luca Piscazzi, τι τρώμε στο καινούριο σου "Pino" στη Γλυφάδα;

Ο ιταλός σεφ του βραβευμένου με Χρυσό Σκούφο "Pelagos" έκανε το πρώτο, ολόδικό του επιχειρηματικό βήμα με το "Pino" στη Γλυφάδα: μια μοντέρνα τρατορία αφιερωμένη στις γεύσεις της Ρώμης, και μας μιλά για όλα τα νόστιμα που δοκιμάζουμε εκεί.

Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.