Psarlou: Εκλεκτή ψαροφαγία σε festive κλίμα

psarlou

Ψηλοτάβανος χώρος που αποπνέει αστική κομψότητα, φιλόξενη ατμόσφαιρα και γευστική φινέτσα που ακροβατεί ανάμεσα στο παρελθόν και το μέλλον συνθέτουν μια γαστρονομική εμπειρία για τους λάτρεις της θάλασσας. Αρκεί να φτάσεις μέχρι το Κεφαλάρι στο εστιατόριο "Psarlou", εδώ όπου η πρώτη ύλη έχει τον πρώτο λόγο. Με απόλυτη προσήλωση στη φρεσκάδα και τη γεύση, το Psarlou πλέει σε πελάγη σύγχρονης ψαροφαγίας, διανθισμένης με γκουρμέ μυστικά και το καλύτερο ψάρι από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

psarlou

Στο τιμόνι της ομάδας, ο Κωνσταντίνος Ντούζος, γνωστός για την πολυετή εμπειρία του και επιτυχία του στο εστιατόριο psaromezedes στο Μοσχάτο. Το πάθος του για την ποιότητα αποτυπώνεται σε κάθε πιάτο, ενώ η ομάδα που έχει δημιουργήσει, με executive chef τον Γιάννη Γκιάτα και head chef τον  Βασίλη Βασιλείου, μοιράζεται το ίδιο όραμα: να προσφέρει στους επισκέπτες οικείες γεύσεις που ξυπνούν αναμνήσεις, φέρνοντας την παράδοση στο σήμερα. Ισορροπώντας στη λεπτή γραμμή όπου η γαστριμαργική φινέτσα συναντά τη γευστική αγνότητα της πρώτης ύλης, το "Psarlou" υπόσχεται το "Creative Seafood Experience": μια γευστική εμπειρία που σέβεται τις ρίζες της, αλλά δεν φοβάται να αναζητήσει νέους ορίζοντες.

psarlou

Ειδικά για τις γιορτές, οι πινελιές της εκλεκτής ψαροφαγίας συναντούν ένα λαμπερό εορταστικό σκηνικό με το μενού της Παραμονής των Χριστουγέννων να επιφυλάσσει μια βελουτέ πράσου με καπνιστό χέλι και μπισκότο παρμεζάνας, ένα σεβίτσε μπαρμπούνι με αχλάδι ποσέ, αλλά και ένα φιλέτο σφυρίδας με άγριες αγκινάρες, αυγολέμονο και ζωμό από πετρόψαρα.

psarlou

Κι όσο για το όνομα; Λένε, ότι η Ψαρλού ήταν κόρη ενός ψαρά σε ένα μακρινό νησί του Αιγαίου. Από μικρή, είχε το χάρισμα να "διαβάζει" τα κύματα που της αποκάλυπταν κρυφούς κόλπους με τα πιο νόστιμα ψάρια. Μάλιστα, οι ψαράδες βασίζονταν στις προβλέψεις της για να γεμίσουν τα δίχτυα τους. Από αυτόν τον μύθο εμπνευστήκαν το όνομα του εστιατορίου, καθώς συμβολίζει τη γνώση, την αφθονία, αλλά και την αγνή αγάπη προς τη θάλασσα και τους θησαυρούς της.

psarlou

Δηλιγιάννη 56, Κηφισιά, 21 0444 8090, psarlou.gr, FB: Psarlou, IG: psarlou

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα μέσω Γλυφάδας, με το εξαιρετικό 'Hellas'

Ο Κυριάκος Ιακωβίδης και η Ειρήνη Γεωργουδιού έφεραν γεύσεις και αρώματα από το βραβευμένο εστιατορίο τους "Hellas" της Ρόδου στη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα του Ark, δημιουργώντας μια γευστική απόδραση στα Δωδεκάνησα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
25/11/2025

Για φίνα μοσχίδα, φιλέτο προβατίνας και κόκορα παστιτσάδα στον Νέο Κόσμο

Μία από τις πιο ξεχωριστές γαστροταβέρνες της πόλης, τιμά με το δικό της τρόπο την ελληνική και μεσογειακή γευστική παράδοση.

Νέες "Anthes" γεύσεις από τον Ιπποκράτη Αναγνωστέλη

Το νέο μενού στο όμορφο εστιατόριο και μπαρ του κέντρου έχει μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που τις θέλεις πολύ.

Symposion 2025: Το χειροποίητο σε άλλο λέβελ

Στη Μεγαλόπολη υπάρχει ένα παραδοσιακό ελληνικό μαγειρείο νέας γενιάς που ανεβάζει επίπεδο στο σπιτικό εποχικό φαγητό.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη δοκιμάζει το "Feedέλ", ένα γαστρονομικό μεζεδοπωλείο όχι σαν όλα τ' άλλα!

Το "Feedέλ" στη Γλυφάδα φέρνει το ρυθμό και τη ζωντάνια του παραδοσιακού ελληνικού οικογενειακού τραπεζιού στο σήμερα.

'Smoku': Η επιστροφή του Δημήτρη Κατριβέση στην Αθήνα

Ο χαρισματικός δημιουργός, μαζί με τον αστεράτο Ebbe Vollmer δίνουν ξανά ζωή σε μία από τις δημοφιλέστερες αθηναϊκές στοές, με ένα φιλόδοξο και ενδιαφέρον κόνσεπτ.

Το πιάτο της εβδομάδας: Τα nuggets κουνελιού στο 'Jerár'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.