"Vibo": Με τη γιορτινή κομψότητα ενός γνήσιου μπιστρό

Vibo

Φέτος, η Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς κλείνει και αυτή τραπέζι για το εορταστικό της δείπνο σε ένα από τα πιο φρέσκα στέκια του Πειραιά. Το "Vibo", το γνωστό μπιστρό στη Γλυφάδα απέκτησε το νεότερο αδερφάκι του που έχει αναλάβει να σας υποδεχτεί με όλη τη ζεστασιά που ζητούν οι γιορτινές ημέρες.

Vibo

Mε eclectic αισθητική και feelgood ατμόσφαιρα, η cozy σάλα του στραφταλίζει από γιορτινή διάθεση παραμένοντας ιδανική επιλογή όχι μόνο για την Παραμονή των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς αλλά και για after-shopping δείπνο ή brunch με την οικογένεια και τους αγαπημένους σας φίλους. 

Φωτάκια και elegant στολισμός συνυπάρχουν και γίνονται το τέλειο γιορτινό σκηνικό για να σας προϊδεάσουν για το μενού, που εμπνέεται από τις γαστρονομικές παραδόσεις της εποχής προσθέτοντας πρωτότυπες γιορτινές ιδέες. Το ρυθμό στο Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν δίνουν η κρεμώδης burrata με μαρμελάδα πιπεριάς Φλωρίνης και προσούτο καθώς και το κοτόπουλο με baby πατάτες, κολοκύθια και σαμπαγιόν μουστάρδας.

Vibo

Όσο για την αλλαγή του χρόνου, επιφυλάσσει ένα πρωτότυπο μενού αποτελούμενο από τέσσερα πιάτα μεταξύ των οποίων την σούπα κολοκύθας με κατσικίσιο τυρί, σχοινόπρασο και λάδι τσίλι αλλά και ένα έδεσμα από την Ανατολή, το περίφημο μοσχάρι Χουνκιάρ με μελιτζάνα και μπισκότο γραβιέρας. Γλυκό κλείσιμο και για τα δύο ρεβεγιόν το crémeux σοκολάτας με crumble cocoa και σάλτσα από κακάο.

Vibo

Ενδιαφέρουσα και η λίστα cocktails του με έμφαση σε αυτά με χειμωνιάτικα twists, όπως το Old Fashioned, το Boulevardier και το εξαιρετικό Gluhwine με ελληνικά spirits που υποστηρίζει την φιλοσοφία του μπιστρό και παράλληλα συμπληρώνει τη γαστρονομική εμπειρία. Το μότο "το καλό γεύμα ολοκληρώνεται με καλό κρασί" είναι λόγος να αναζητήσετε την ενημερωμένη λίστα με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες και να τσουγκρίσετε χάριν των ημερών μερικά ποτήρια με αφρώδη οίνο.

VIBO Πειραιά, Ναυαρίνου 10, Πειραιάς,  21 0422 0422

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.

Τα κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας που αξίζει να δοκιμάσεις

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.