Lesante Collection: Εξαιρετική γεύση Ζακύνθου

Lesante Collection Ζάκυνθος

Ένα ασυναγώνιστο γαστρονομικό ντουέτο, που οδηγεί την όλο και πιο ενδιαφέρουσα γευστική κούρσα της Ζακύνθου, δημιουργεί τα εστιατόρια του πολυτελούς ξενοδοχειακού ομίλου Lesante Collection. Στο πανέμορφο "Melia" του άκρως εντυπωσιακού ξενοδοχείου "Lesante Blu" στο Τραγάκι, τα τραπέζια στρώνονται με θέα τον ανοιχτό ορίζοντα, η ατμόσφαιρα είναι ονειρεμένη και οι μοντέρνες ελληνικές γεύσεις που προτείνει ο executive chef του ξενοδοχείου Νίκος Ισπυρούδης σε συνεργασία με τον ταλαντούχο σεφ Βασίλη Κρανιά διακρίνονται σταθερά με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας από το 'αθηνόραμα".

Lesante Collection Ζάκυνθος

Έχοντας πάντα ως αφετηρία τους τη Ζάκυνθο και τα προϊόντα της, στο ολοκαίνουργιο φετινό μενού συνεχίζουν τη γαστρονομική τους περιπλάνηση ανά την Ελλάδα με σπεσιαλιτέ όπως η ζακυνθινή νεροκρεμμυδόπιτα με τραγανό φύλλο και τυρί πρέντζα ή η κεφαλονίτικη χταποδόπιτα που παρουσιάζουν σε μια εκδοχή με χταπόδι ραγού, μαντζουράνα και μαρμελάδα αρμπαρόριζα.

Lesante Collection Ζάκυνθος

Στο επίσης βραβευμένο με Χρυσό Σκούφο και Βραβείο Ελληνικής Κουζίνας "Fiore" του πιο καινούργιου αδελφού ξενοδοχείου "Lesante Cape" στο Ακρωτήρι, τα ηνία της γεύσης αναλαμβάνει φέτος ο Σταύρος Υφαντίδης. Με ένα πολύ αξιόλογο βιογραφικό και εμπειρία σε εμβληματικά εστιατόρια του εξωτερικού, ο πολύ ικανός σεφ είχε την έμπνευση να δημιουργήσει ένα γευστικό πανόραμα της Ελλάδας με πιάτα που αφηγούνται χαρακτηριστικές στιγμές της ιστορίας και της κουλτούρας της. Η "Επανάσταση του 1821", ο "Βυθός της ελληνικής θάλασσας" και η "Αμβροσία, η τροφή των θεών" είναι ορισμένες μονάχα από τις ξεχωριστές δημιουργίες που περιλαμβάνει το ειδικό μενού γευσιγνωσίας και θα απολαύσετε καθισμένοι στη μαγική βεράντα του εστιατορίου, που αιωρείται στην κυριολεξία πάνω από τη θάλασσα.

Lesante Collection Ζάκυνθος

MELIA ξεν. "Lesante Blu", Τραγάκι, www.lesanteblu.gr, FB: Lesante Blu, Zakynthos Greece, IG: @lesanteblu
FIORE ξεν. "Lesante Cape", Ακρωτήρι, www.lesantecape.gr, FB: Lesante Cape, Zakynthos Greece, IG: @lesantecape

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
05/12/2025

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.