"Thess Bao": Street γαστρονομία υψηλού επιπέδου στο κέντρο της πόλης

Το λιχούδικο έδεσμα του Δημήτρη Παμπόρη, που παντρεύει τα ψωμάκια ατμού με premium ελληνικές γεύσεις, είναι απαραίτητος σύντροφος για τις εξορμήσεις στο κέντρο.

Thess Bao

Από τη Θεσσαλονίκη ξεκίνησε το γευστικό πείραμα του γνωστού σεφ Δημήτρη Παμπόρη, του Γιάννη Ζιάγκα, ιδιοκτήτη του επίσης βραβευμένου εστιατορίου "Το Μανιτάρι" στη Θεσσαλονίκη, και του Γιάννη Πατέικα, και η χάρη του δεν άργησε (υπερβολικά) πολύ να φτάσει στην Αθήνα, όπου δικαίως έχει αποκτήσει φανατικούς θαυμαστές. Κι αυτό γιατί τα αέρινα bao buns του πολυβραβευμένου σεφ Δημήτρη Παμπόρη κερδίζουν όχι μόνο για την χάρη της ζύμης τους, αλλά και για τα ευφάνταστα και περιποιημένα γεμίσματα τους. Άλλωστε, ο σεφ αγαπά να αναδιατυπώνει με σπιρτόζικο τρόπο την ελληνική παράδοση, την οποία παραλλάσει με ακόμα πιο οικείο τρόπο στο μικρό στέκι της Περικλέους, πάνω σε έναν άξονα με καταγωγή από Ασία. 

Thess Bao Αθήνα street food


Premium πρώτες ύλες, ακομπλεξάριστοι συνδυασμοί και ευρηματικές συνταγές φτιάχνουν το τρίπτυχο της επιτυχίας που παίρνεις στο χέρι κάθε φορά που περνάς από το "Thess Bao". Ανάμεσα σε δυο φέτες ασιατικό ψωμί θα βρεις απρόσμενα ταιριάσματα όπως πανσέτα BBQ με σουσάμι, kimchi αγγούρι και καπνιστή μαγιονέζα με μαύρο σκόρδο, καπνιστό χοιρινό με μαύρη μπίρα, μέλι, κρέμα γιαουρτιού με ξινόμηλο, σέλερι, ντομάτα και τραγανό κρεμμύδι ή ακόμα μοσχαρίσιο μάγουλο κοκκινιστό με λαχανικά και κρέμα μπαχαρικών. 

Thess Bao Αθήνα street food

Thess Bao Αθήνα street food


Φυσικά δεν θα μπορούσαν να λείπουν προτάσεις για vegans ή vegetarians, ή ακόμα για όποιον προτιμά να δοκιμαστεί σε μία λιγότερο κρεατοφαγική επιλογή, έχοντας ως βάση τους κολοκυθοκεφτέδες, τον γύρο μανιταριών ή τα φαλάφελ. Μην παραλείψετε να τσεκάρετε τις προτάσεις της ημέρας, που περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων baos με μαριναρισμένο σε ξύγαλο τραγανό κοτόπουλο, γλυκόξινο λάχανο, ψητό μπέικον και καυτερή κέτσαπ και gourmet burger Rossini με μπιφτέκι black Angus, ψητό foie gras και σάλτσα τρούφας, αλλά και τα bao burgers. Το τελευταίο εύρημα του Παμπόρη θέλει το ψωμάκι ατμού να παίρνει όψη μπέργκερ και να συμπληρώνει το μοσχαρίσιο μπιφτέκι με κρέμα μπουγιουρντί, coleslaw πολίτικη και γραβιέρα – φωνάζει Θεσσαλονίκη – ή ακόμα με αυγό τηγανητό και μπέικον και μαγιονέζα τρούφας, για τους παραδοσιακούς φίλους του αμερικάνικου εδέσματος.


Τέλος, το μενού του "Thess Baο" φροντίζει και για τους γλυκατζήδες της παρέας, παρουσιάζοντας ένα ιδιαίτερο banoffee, με φρέσκια μπανάνα με μερέντα, κροκάν αμυγδάλου και toffee καραμέλας.
 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτά είναι τα πιο δημοφιλή bar-restaurants της Αθήνας

Μέρη στα οποία βγαίνουμε για φαγητό και ποτό, για ωραίες μουσικές και εξίσου ωραία ατμόσφαιρα, ταυτόχρονα.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/01/2026

Agrios: Μια χασαποταβέρνα εισβάλλει στα σικ Ιλίσια πεδία

Η άφιξη του Agrios The Dirty Butcher έφερε την τσίκνα της χασαποταβέρνας και μαζί μια εναλλακτική πρόταση στην πιο κυριλέ γαστρογειτονιά των Ιλισίων.

Το #2016 στα εστιατόρια και τα μπαρ της Αθήνας: Πού πίναμε και τρώγαμε, 10 χρόνια πριν

Με αφορμή το viral trend στα social media γυρίζουμε πίσω τον χρόνο και θυμόμαστε τις αφίξεις του 2016 - αλλά και τι υπόσχόταν κάθε μία από αυτές. Ποια μαγαζιά υπάρχουν ακόμη;

Τα νέα εστιατόρια που πολύ σύντομα έρχονται στην Αθήνα

Καινούρια χρονιά με ολόφρεσκες αφίξεις: Τα μέρη που καταφθάνουν πολύ σύντομα στην πόλη.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Σούσι α λα ελληνικά στο 'Φίτα'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μία από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας μας συστήνεται ξανά

Ποιος δεν έχει να μοιραστεί μια υπέροχη ιστορία με θέα την Ακρόπολη και το ζωντανό αθηναϊκό κέντρο από τα τραπέζια και τη μπάρα του;

Λονδίνο à la grecque: Η Premier League της ελληνικής γεύσης

Το Λονδίνο δεν σταμάτησε στιγμή να τρώει ελληνικά τα τελευταία χρόνια. Εσχάτως το κάνει καλύτερα από ποτέ. Φροντίζουν γι’ αυτό εστιατόρια και σεφ σαν αυτούς που ακολουθούν στις παρακάτω γραμμές.