S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Dal Professore"

Η κουζίνα της Μπότας φορά το γιορτινό της μανδύα και συστήνεται όμορφα καλιμπραρισμένη δια χειρός ενός "καθηγητή" του είδους στην Κηφισιά

Dal Professore © Ελευθερία Βασιλειάδη

O σεφ Νίκος Δημητροκάλης είναι ερωτευμένος με την Ιταλία και τη γευστική της κουλτούρα και το αποδεικνύει εδώ και χρόνια σερβίροντας μια πολύ ιδιοσυγκρασιακή εκδοχή της στα τραπέζια του "Dal Professore". Κάθε νέα του ρετσέτα μιλά άπταιστα την ιταλική ενώ οι σπεσιαλιτέ του είναι μια νοητή διαδρομή που αναδεικνύει τον γευστικό πλούτο της γείτονος φέρνοντας στο φως τα χιλιόμετρα που ο σεφ έχει γράψει ταξιδεύοντας και ερευνώντας τον. 

Dal Professore
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Dal Professore
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Ο σεφ, στην τρατορία με την ολάνθιστη αυλή και την κομψή σάλα στην όμορφη πλατεία του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά, ξεφουρνίζει και την "πίτσα του μέλλοντος", όπως την αποκαλεί, μια πανάλαφρη, κρατσανιστή και κυψελωτή "non pizza", με φυσικό προζύμι και εύπεπτο ζυμάρι που διαθέτει 90% υγρασία, στην οποία δεν χρησιμοποιεί κίτρινα τυριά αλλά διάφορα είδη μοτσαρέλας ενώ επιλέγει αλλαντικά με ονομασία προέλευσης. Premium κοπές, διαλεχτά ψάρια και θαλασσινά, αλλά και κλασικά φαβορί που πατούν στην παράδοση αλλά παρουσιάζονται με μοντέρνα ματιά συνθέτουν το μενού. Η εμπειρία συμπληρώνεται από μια λίστα επιλεγμένων κρασιών που αποτελείται από 100 και πλέον ετικέτες ελληνικού και διεθνή αμπελώνα καθώς και πολλές προτάσεις σε αφρώδεις οίνους και σαμπάνιες. 

Περισσότερες πληροφορίες

Dal Professore

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.