S. Pellegrino: Μας υποδέχεται στο "Dal Professore"

Η κουζίνα της Μπότας φορά το γιορτινό της μανδύα και συστήνεται όμορφα καλιμπραρισμένη δια χειρός ενός "καθηγητή" του είδους στην Κηφισιά

Dal Professore © Ελευθερία Βασιλειάδη

O σεφ Νίκος Δημητροκάλης είναι ερωτευμένος με την Ιταλία και τη γευστική της κουλτούρα και το αποδεικνύει εδώ και χρόνια σερβίροντας μια πολύ ιδιοσυγκρασιακή εκδοχή της στα τραπέζια του "Dal Professore". Κάθε νέα του ρετσέτα μιλά άπταιστα την ιταλική ενώ οι σπεσιαλιτέ του είναι μια νοητή διαδρομή που αναδεικνύει τον γευστικό πλούτο της γείτονος φέρνοντας στο φως τα χιλιόμετρα που ο σεφ έχει γράψει ταξιδεύοντας και ερευνώντας τον. 

Dal Professore
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Dal Professore
© Ελευθερία Βασιλειάδη

Ο σεφ, στην τρατορία με την ολάνθιστη αυλή και την κομψή σάλα στην όμορφη πλατεία του Αγίου Δημητρίου στην Κηφισιά, ξεφουρνίζει και την "πίτσα του μέλλοντος", όπως την αποκαλεί, μια πανάλαφρη, κρατσανιστή και κυψελωτή "non pizza", με φυσικό προζύμι και εύπεπτο ζυμάρι που διαθέτει 90% υγρασία, στην οποία δεν χρησιμοποιεί κίτρινα τυριά αλλά διάφορα είδη μοτσαρέλας ενώ επιλέγει αλλαντικά με ονομασία προέλευσης. Premium κοπές, διαλεχτά ψάρια και θαλασσινά, αλλά και κλασικά φαβορί που πατούν στην παράδοση αλλά παρουσιάζονται με μοντέρνα ματιά συνθέτουν το μενού. Η εμπειρία συμπληρώνεται από μια λίστα επιλεγμένων κρασιών που αποτελείται από 100 και πλέον ετικέτες ελληνικού και διεθνή αμπελώνα καθώς και πολλές προτάσεις σε αφρώδεις οίνους και σαμπάνιες. 

Περισσότερες πληροφορίες

Dal Professore

Πλατεία Αγίου Δημητρίου 17, Κηφισιά
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
03/10/2025

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.

Πώς θα βρεθείς στα καλύτερα εστιατόρια της Μυκόνου και θα φας σε σούπερ τιμές

Το πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς είναι εδώ, και μας καλεί να ζήσουμε κορυφαίες γαστρονομικές συγκινήσεις σε εξαιρετικές τιμές – ιδανική για ένα γαστρονομικό ταξίδι εξπρές στα κορυφαία εστιατόρια της Μυκόνου.

Στην κουλ γαστροταβέρνα του Νέου Κόσμου για φιλέτο προβατίνας και λευκό Negroni με χαμομήλι

Η Strouga είναι ένα σποτ που συγκεντρώνει τα φώτα στη δημοφιλή πλέον γειτονιά.