S. Pellegrino και Acqua Panna: Μας υποδέχονται στο "Portofino"

Ετοιμαστείτε για μία κρουαζιέρα στις ακτές της Ιταλικής γαστρονομίας.

Portofino

Το ιταλικό εστιατόριο "Portofino" βρίσκεται στην ειδυλλιακή τοποθεσία της Μαρίνας Ζέας στον Πειραιά. Με θέα τη θάλασσα μας ταξιδεύει πραγματικά στη Μεσόγειο και στη διάσημη ακτή του Portofino, προσκαλώντας μας να δοκιμάσουμε το πεντανόστιμο και γεμάτο αυθεντικές ιταλικές γεύσεις μενού του.

Ο κοσμοπολίτικος αέρας της Μαρίνας Ζέας συνθέτουν ένα πανέμορφο σκηνικό που απογειώνεται με την είσοδο μας στο εσωτερικό του εστιατορίου. Εκεί η διακόσμηση είναι ανεπιτήδευτα ζεστή και παραπέμπει σε αυτή μιας παραδοσιακής trattoria αλλά με σύγχρονα στοιχειά και μοντέρνα αισθητική. Το "Portofino" καταφέρνει με εκλεπτυσμένη φινέτσα, ιταλική μαεστρία αλλά και εγκάρδιο καλωσόρισμα να μαγέψει κάθε επισκέπτη από το πρώτο κιόλας αντίκρισμα. Στη συνέχεια το άρωμα της φρέσκιας, ψημένης στο ξυλόφουρνο, πίτσας αλλά και των πιάτων με χειροποίητα ζυμαρικά, αφυπνίζουν και τις υπόλοιπες αισθήσεις.

Portofino

Το μενού του "Portofino" υπογράφει ο διακεκριμένος σεφ Στέφανος Τάτας με στόχο να δημιουργήσει γνήσια ιταλικά πιάτα με τα πιο φρέσκα υλικά, τα οποία ο κάθε επισκέπτης θα απολαύσει στο έπακρο. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να συνοδεύσετε το φαγητό σας με ένα από τα εκλεκτά ιταλικά κρασιά από την κάβα του μαγαζιού. Η λίστα των κρασιών αποτελείται από έντονα κόκκινα της Τοσκάνης, ιδιαίτερα λευκά της Σικελίας και όχι μόνο.

Portofino

Όσον αφορά το μενού, ξεχωρίσαμε πέρα από τις ολόφρεσκες σαλάτες, τα αυθεντικά ιταλικά antipasti και τις ντελικάτες πίτσες το ιδιαίτερο και πικάντικο Tartare di salmon με φρέσκο σολομό, avocado, lime, ελαιόλαδο, σχοινόπρασο, chili πιπεριά και wasabi. Από τα κυρίως πιάτα σας προτείνουμε το Rollè di orata con gamberi που είναι ποπιέτα τσιπούρας με γαρίδα σε σάλτσα κρέμας και saffran ενώ συνοδεύεται από σταμναγκάθι & πατάτες baby. Από τα πιάτα με τα φρέσκα ζυμαρικά must επιλογή είναι η πάντα κλασική Carbonara, ενώ αυτή που κλέβει τις εντυπώσεις είναι η πικάντικη Gamberi fra diavolo με γαρίδες σε cognac vecchia Romana, σάλτσα από ντοματίνια San Marzano, bisque Καραβίδας, chili και φρέσκο βασιλικό. Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε ένα από τα λαχταριστά γλυκά, ώστε να ολοκληρώσετε με τον καλύτερο τρόπο αυτήν τη γνήσια ιταλική γαστρονομική εμπειρία.

Portofino

Tip: Το "Portofino" διοργανώνει συχνά βραδιές γευσιγνωσίας με ειδικά διαμορφωμένα μενού, συνοδευμένα με εξαιρετικά κρασιά.

Μαρίνα Ζέας, Πειραιάς, 211012 3779, FB, IG

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Sea Satin Athens

Το σημαντικό brand της Μυκόνου γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, το Σάββατο 4 Οκτωβρίου.