Διαστημικοί λουκουμάδες προσγειώνονται στο Κουφονήσι

moonbites

Γεύσεις που συνδυάζουν καλοκαιρινές αναμνήσεις, νησιωτική ευρηματικότητα και μπουκιές απόλαυσης…από άλλον πλανήτη προσθαλασσώνονται σε ένα από τα πιο μαγικά νησιά των Κυκλάδων, το Κουφονήσι. Έχοντας σκοπό να κατακτήσει το αιγαιοπελαγίτικο "σύμπαν" με την νοστιμιά του, για την ώρα το το Moon Bites ευθύνεται για τους πολύ νόστιμους, τραγανούς και συνάμα αφράτους λουκουμάδες, με μια σύγχρονη και ευφυέστατη γευστική ματιά.

moonbites

Ο pastry chef του Moon Bites, Ηλίας Ιντούδης πατά σε στιβαρές παραδοσιακές βάσεις και comfort κατευθύνσεις αλλά φροντίζει να δίνει και ενδιαφέροντα twists. Μπροστά στα μάτια σας και ακολουθώντας την αυθεντική συνταγή ζύμης δημιουργεί με μεράκι, ολόφρεσκους και μοσχομυρωδάτους λουκουμάδες. Στον πλανήτη απόλαυσης των Moon Bites, μικρές αφράτες μπουκιές γίνονται ο καμβάς για αμέτρητους γευστικούς συνδυασμούς: από τους κλασικούς διαχρονικούς και νοσταλγικά πεντανόστιμους με μέλι-κανέλα μέχρι τους πιο πληθωρικούς με σοκολάτα και ξηρούς καρπούς.

moonbites

Από τα πιο δυνατά χαρτιά, οι εξαιρετικοί λουκουμάδες με αλατισμένη καραμέλα, όπως και αυτοί με γέμιση μπουγάτσα και άχνη ζάχαρη, ενώ οι εμπνευσμένες από τον κόσμο των γλυκών γεύσεις όπως Red Velvet cake, Tiramisu και ελληνική πορτοκαλόπιτα καρφώνονται στο μυαλό. Πέραν κάθε φαντασίας είναι και οι αλμυρές προτάσεις, με γέμιση μυζήθρα και επικάλυψη μέλι-σουσάμι, καθώς και ο συνδυασμός που κλέβει την παράσταση με cheddar, μαρμελάδα μπέικον και σχοινόπρασο.

Τη διαγαλαξιακή εμπειρία νοστιμιάς του Moon Bites θα συναντήσετε στην Χώρα του Άνω Κουφονησίου όπου μυρωδιές και αναμνήσεις συνθέτουν την επιτομή του ελληνικού καλοκαιριού. 

Άνω Κουφονήσι (Χώρα), 697 009 9599
IG: moonbites.gr, FB: moonbites.gr 

 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
09/12/2025

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.

"Το Μαγαζάκι Που Λέγαμε": Ταξίδι γεύσεων με φόντο την Παλιά Πόλη των Ιωαννίνων

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων, πυροδοτώτησε το ρεύμα των μικρών προσωπικών εστιατορίων στην πόλη.

"Κοντοσώρος": Συνεχίζει επάξια την ελληνική γευστική κληρονομιά στο Ξινό Νερό

Το Ξινό Νερό, το απομακρυσμένο χωριουδάκι της Φλώρινας, μετατράπηκε σε προορισμό για φίλους της καλοφαγίας χάρη στη γευστική μοναδικότητα αυτού του μαγαζιού-διαμάντι.