Οι κυρίαρχες τάσεις στη γαστρονομία και τον τουρισμό στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Ένα πλούσιο τριήμερο με πλήθος παραγωγών, εκπρόσωπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων, σεμινάρια μαγειρικής και συζητήσεις που εστιάζουν στις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Μια από τις σημαντικότερες εκθέσεις του χώρου της εστίασης, η ΕΞΠΟΤΡΟΦ, υποδέχεται από 4 έως 6 Φεβρουαρίου, στο MEC Παιανίας, πλήθος παραγωγών καθώς και εκπροσώπους επιχειρήσεων από τον κλάδο της λιανικής, της εστίασης, του τουρισμού και των ξενοδοχείων. Τιμώμενη περιφέρεια στην 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ είναι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, ενώ δέκα επιχειρήσεις από την Ιταλία έρχονται στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ ως εκθέτες σε ειδικό τομέα, με στόχο την ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων μεταξύ των χωρών.

Οι εκθέτες της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ θα έχουν την δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με τους 'Έλληνες και ξένους επαγγελματίες του κλάδου στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο "Buyers Square" μέσω προκαθορισμένων συναντήσεων. Ήδη επιλεγμένοι buyers από χώρες όπως το Dubai, η Ρουμανία, η Πολωνία, η Ιταλία, τα Αραβικά Εμιράτα, η Κύπρος και φυσικά ελληνικές επιχειρήσεις, έχουν εκδηλώσει το ενδιαφέρον τους για τους εκθέτες της ΕΞΠΟΤΡΟΦ. Μάλιστα, μέσω της ειδικά διαμορφωμένης πλατφόρμας (www.thedelifair.gr), οι εκθέτες θα παρουσιάζουν τα προϊόντα τους δωρεάν για έναν ολόκληρο χρόνο.

Στη διοργάνωση θα πραγματοποιηθούν μεταξύ άλλων παράλληλες εκδηλώσεις αφιερωμένες σε σύγχρονες γαστρονομικές τάσεις με το τρίπτυχο "Βιωσιμότητα", "Farm to Table" και "Αυθεντικότητα" να δίνει φέτος τον τόνο σε ένα μοναδικό concept για τα εγχώρια δεδομένα.  Ενημέρωση, τεχνική και γευσιγνωσία χαρακτηρίζουν τις φετινές εκδηλώσεις. 

ΕΞΠΟΤΡΟΦ
pΗ ενότητες "Βιωσιμότητα" -"Farm to Table" και "Αυθεντικότητα" στη γαστρονομία και τον τουρισμό θα απασχολήσουν την 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο Food Expert Stories, οι επαγγελματίες του κλάδου τροφίμων και ποτών, σε μια μόνο επίσκεψή τους στην ΕΞΠΟΤΡΟΦ εκπαιδεύονται και ενημερώνονται ταυτόχρονα. Η 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ απευθύνεται σε κάθε επαγγελματία της εστίασης που επιθυμεί να ενισχύσει την ανταγωνιστικότητά του με μοναδικό του όχημα την εκπαίδευση και την ενημέρωση και παρέχει δωρεάν εκπαιδεύσεις σε σύγχρονες θεματικές, focus στον τοπικό παραγωγό και panel συζήτησης με τη συμμετοχή κορυφαίων επαγγελματιών. Κάθε μέρα διακεκριμένοι καλεσμένοι από τον χώρο της γαστρονομίας, του marketing και των social media θα μιλήσουν για τις γαστρονομικές τάσεις που κυριαρχούν σε διεθνές επίπεδο, θα μας παρουσιάσουν ιστορίες επιτυχίας σε ένα πλούσιο πρόγραμμα open space σεμιναρίων. Οι κορυφαίοι σεφ της ελληνικής εστίασης Γκίκας Ξενάκης, Αλέξανδρος Χαραλαμπόπουλος, Δημήτρης Δημητριάδης, Κωνσταντίνα Φάκλαρη συνομιλούν με τον Γιάννη Δεβετζόγλου και το Taste ID για τους τρόπους που μπορεί να εξελιχθεί η ελληνική παραδοσιακή κουζίνα, ενω ο οικονομολόγος Consulting Κωνσταντίνος Παντελής και ο τεχνολόγος τροφίμων Αθανάσιος Παπαγεωργίου εξηγούν την αναγκαιότητα πιστοποίησης για τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Στο πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων εντάσσεται για πρώτη χρονιά το Drink & Spirits event όπου οι παραγωγοί αλκοολούχων και μη ποτών της έκθεσης θα παρουσιάσουν τα προϊόντα τους στους επισκέπτες και θα τους μυήσουν στα μυστικά της οινοποίησης, της ζυθοποιίας και του mixology με παρουσιαστή τον ταλαντούχο bartender Κώστα Μπάση. Ακόμα, θεωρία και πράξη θα συναντηθούν στους χώρους της Premium έκθεσης με καλεσμένους που θα μαγειρέψουν και θα συζητήσουν για τις κυρίαρχες γαστρονομικές τάσεις ενώ η δημοφιλής εκδήλωση "Μαγειρεύουμε Ελλάδα" και ο οικοδεσπότης σεφ Κώστας Μπουγιούρης, μέσα από τοπικές συνταγές, θα "ταξιδέψουν" γαστρονομικά τους επισκέπτες της έκθεσης στην ελληνική επικράτεια με κεντρική παρουσιάστρια  την Εύα Παρακεντάκη. Στην σκηνή του "Μαγειρεύουμε Ελλάδα" θα φιλοξενηθούν προσκεκλημένοι σεφ όπως ο Executive Pastry Chef του Four Seasons Αthens, Mιχάλης Χατζηκαλημέρης, ο pastry chef του "Βαρούλκο", Θοδωρής Μωυσίδης, ο executive chef του "Athens Capital Hotel – M Gallery", Δημήτρης Μπούτσαλης, ο σύμβουλος και δημιουργός μενού εστιατορίων και ξενοδοχείων, Αλέξανδρος Κοσκινάς συνομιλούν με τους παρουσιαστές Κωνσταντίνο Μπουγιούρη και Μάγδα Πειστικού για τις γαστρονομικές τάσεις σε Ελλάδα και εξωτερικό και μαγειρεύουν live, τα signature dish τους, του σήμερα ή του αύριο.

Μαγειρεύουμε Ελλάδα
 Κωστας Μπουγιούρης (Ηλιοβασίλεμα), Βησσαρίων Παρθένης (Εντελαμεζέν), Έυα Παρακεντάκη

Τέλος, από την 9η ΕΞΠΟΤΡΟΦ δεν θα λείπουν οι βραβεύσεις. Δύο διαφορετικές βραβεύσεις θα πραγματοποιηθούν κατά το τριήμερο της έκθεσης. Την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου (6 μ.μ) θα απονεμηθούν τα βραβεία ποιότητας και γεύσης των "Athens Fine Food Awards (AFFA) 2023", τον μοναδικών βραβείων που τιμούν και αξιολογούν το ελληνικό τρόφιμο μέσα από την διαδικασία τυφλής γευσιγνωσίας ενώ, τη Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου (3.30) θα ανακοινωθεί η λίστα των 100 καλύτερων εστιατορίων στην Ελλάδα για το 2023, όπως αναδείχθηκαν από το κοινό των Dreaters.

ΕΞΠΟΤΡΟΦ

Τη διοργάνωση της 9ης ΕΞΠΟΤΡΟΦ – The Greek Fine Food Exhibition αναλαμβάνει η RM International, η οποία έχει διοργανώσει πάνω από 50 κορυφαίες εκθέσεις που έχουν κερδίσει την προτίμηση περισσότερων από 1.000.000 επισκεπτών.

Εκθεσιακό Κέντρο MEC Παιανίας | www.expotrof.gr | Πρόσκληση επαγγελματιών ΕΔΏ | Πρόγραμμα εκδηλώσεων ΕΔΩ 

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Τα "προσεχώς" του "Pelagos"

Τρεις αφορμές για να βρεθείς στο βραβευμένο εστιατόριο του "Four Seasons Astir Palace" το αμέσως επόμενο διάστημα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
30/01/2023

Νέα εποχικά μενού στα "GB Roof Garden" και "Tudor Hall"

Τα κορυφαία εστιατορικά concepts σε "Μεγάλη Βρεταννία" και "King George" κρατούν ψηλά τον πήχη της γαστρονομίας και μάλιστα υπό το πρίσμα της βιωσιμότητας.

Ρεπορτάζ: Τα εστιατόρια και τα καφέ της Ελευσίνας που θα γίνουν στέκια μας το 2023

Μια σειρά από ενδιαφέρουσες διευθύνσεις για φαγητό, γλυκό, καφέ και ποτό σε συνδυασμό με τις εκδηλώσεις της Πολιτιστικής Πρωτεύουσας, δίνουν αφορμή να επισκεφτούμε τη σπουδαία μικρή πόλη του Θριάσιου πεδίου.

Tasty Awards '23: Τα εστιατόρια των ξενοδοχείων που ποντάρουν στην 5άστερη γαστρονομία

Η καινούρια εποχή που έχει ήδη ξεκινήσει, βρίσκει την πόλη με ανανεωμένα τα μενού των εστιατορίων στα μεγάλα ξενοδοχεία της, αλλά και με πολλές νέες αφίξεις

Στο "Sàlve" για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Ένα τυχερό ζευγάρι θα κερδίσει ένα δείπνο με κρασί στο όμορφο εστιατόριο της Βούλας.

"DB One": Ένα premium steak house έρχεται σύντομα στα νότια

Ο πρώην head chef του "Nusr-Et" σε Μύκονο και Ντουμπάι Ulas Tunc παρουσιάζει ένα πληθωρικό κρεατοφαγικό concept στη Γλυφάδα.

Τα ΒορΟινά ταξιδεύουν και πάλι στην Αθήνα

Η έκθεση που έφερε στην Αθήνα τους οινοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδος με τα κρασιά τους επανέρχεται αυτή τη Δευτέρα στη "Μεγάλη Βρεταννία".