Cavo

Το μίνι σενάριο διακοπών έχει πεύκα, τζιτζίκια, κύματα και ανάλαφρα γκουρμέ διάθεση. Πρώτη πράξη: ένα martini με μάνγκο. Φινάλε: ένα σεμιφρέντο εσπρέσο.

Cavo

Το μίνι σενάριο διακοπών έχει πεύκα, τζιτζίκια, κύματα και ανάλαφρα γκουρμέ διάθεση. Πρώτη πράξη: ένα martini με μάνγκο. Φινάλε: ένα σεμιφρέντο εσπρέσο.

Cavo - εικόνα 1

Με το που στρίψαμε από τη Λεωφόρο Μαραθώνος για Μάτι, μου ήρθαν στο μυαλό κάποια παιδικά καλοκαίρια, φουλ πευκοβελόνας και θερινού σινεμά. Ως ενήλικος, το ανέφελο σύμπαν δεν το προσεγγίζεις εύκολα. Θέλει μια σχετική προσπάθεια για να μεταμφιεστείς σε… ανέμελο παραθεριστή (μετά imaginary εξοχικού), όταν την επομένη σε περιμένουν παντός τύπου υποχρεώσεις. Τελικά, στο ξύλινο ντεκ του «Cavo» σπαρμένο κορμούς πεύκων φωτισμένους με σποτάκια, η μετάβαση γίνεται αυτόματα. Οκτώμισι το βράδυ, την ώρα που οι κάτω κάνουν τις τελευταίες τους βουτιές πριν σκοτεινιάσει, ξορκίζουμε τις αυγουστιάτικες θερμοκρασίες με mojito φράουλα και martini μάνγκο και χαζεύουμε το μενού. Γύρω ο κόσμος, χαλαρός, ντυμένος casual, σε τρανς διακοπών.

Cavo - εικόνα 2

Η ανάλαφρη δημιουργικότητα που επέλεξε ο σεφ Χαράλαμπος Φλεβάρης έχει σουξέ. Δεν τα περιμένεις σε παράλιο bar-restaurant τα σεσκουλοντολμαδάκια με πλιγούρι, με γαύρο πάνω σε έναν πουρέ μελιτζάνας με ντελικάτη υφή και έξτρα πόντους καπνίσματος (€ 9)· ούτε τα μπλινίς (σαν βάση κρέπας) με καπνιστό σολομό και ψιλοκομμένο μάνγκο και μήλο να δίνουν μια κατεύθυνση γλυκιάς δροσιάς (που τελικά δεν χρειάζεται το γιαούρτι με τον άνηθο). Το ριζότο «mojito», σβησμένο με ρούμι, με μπουκιές κοτόπουλου έχει χαρακτήρα (€ 14), ενώ αν προτιμάς πιο απλές, λιγότερο πολύπλοκες συνταγές, τόσο το τρυφερό κοτόπουλο με κρούστα μουστάρδας, με σάλτσα λεμονιού με βασιλικό, και σπιτικό πουρέ πατάτας (€ 12), όσο και η τσιπούρα με σάλτσα λαχανικών (€ 14), είναι πιάτα καλοεκτελεσμένα και νόστιμα. Από τα γλυκά –όλα πετυχημένα– ξεχωρίζω το μιλφέιγ βανίλιας με λεπτό μπισκότο και παγωτό καϊμάκι (€ 7) και το ωραιότατο σεμιφρέντο εσπρέσο με σιρόπι Baileys (€ 7). (+) Η απίθανη σαλάτα με το βασιλικό καβούρι (€ 13!). Κύβοι από πλεξιγκλάς σε ρόλο (φωτιζόμενης) παγωνιέρας. Το σέρβις. (-) Το μάλλον άτονο φιλέτο τόνου. Χρειάζεται λίγο ρεγουλάρισμα στις μείξεις υλικών σε κάποια πιάτα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Πού να φας και να πιείς μετά το Cine Φλοίσβος

Μετά την απαραίτητη δόση κινηματογράφου αλλά και λίγο πριν από αυτή, κάνουμε καλοκαιρινή βόλτα σε αυτά τα μέρη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
23/06/2025

Σ’ αυτό το rooftop εστιατόριο βλέπεις την Αθήνα αλλιώς

Και δοκιμάζεις ελληνική κουζίνα πειραγμένη, με τοπικά υλικά σε πιάτα που προσεγγίζουν την παράδοση με διάθεση ανατρεπτική.

Τι τρέχει με τον Nusret: H άνοδος και η πτώση του Salt Bae

Πώς ο celebrity σεφ έχασε το momentum του και τι σημαίνει αυτό για τα εστιατόριά του.

Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton: δοκιμάσαμε το νέο gourmet hot spot στο Μιλάνο

Tο Da Vittorio Café Restaurant Louis Vuitton υπόσχεται μια εμπειρία που ξεπερνά τα όρια της μόδας και του φαγητού

H Chef Pam είναι η καλύτερη σεφ στον κόσμο (και το πλήρες όνομά της είναι Pichaya Soontornyanakij)

Επικεφαλής ενός γαστρονομικού τοπόσημου που οδηγεί την κουζίνα της Ταϊλάνδης συνεχώς σε νέα ύψη, κρατά ψηλά τη σημαία της πρωτοπορίας, αντλώντας έμπνευση από –πού αλλού;– την οικογενειακή της κληρονομιά, την οποία μεταφράζει σε ένα πολύ προσωπικό δημιουργικό μονοπάτι, με πιο πρόσφατο σταθμό τον τίτλο της "Καλύτερης γυναίκας σεφ" στην Ασία και στον κόσμο για το 2025.

Τι γεύση μας αφήνει ένα από τα νοστιμότερα beach restaurants της Ελλάδας

Πλεύση θαλασσινή με μοντέρνο ελληνικό ταμπεραμέντο σε ένα παρά θίν' αλός high end σκηνικό.