Cookart

Low budget κινέζικο στη Νέα Ερυθραία, που δίνει μια easy, καθημερινή λύση για να καλύψεις την όρεξή σου για wok food.

Cookart

Low budget κινέζικο στη Νέα Ερυθραία, που δίνει μια easy, καθημερινή λύση για να καλύψεις την όρεξή σου για wok food.

Cookart - εικόνα 1

Δεν θα μάθετε να μιλάτε ή να γράφετε κινέζικα τρώγοντας στο «Cookart», όμως θα έχετε την ευκαιρία να τσιμπήσετε σε πολύ φτηνές τιμές ένα φαγητό που θέλει να παρουσιάσει την κινέζικη κουζίνα προσαρμοσμένη στον δυτικό ουρανίσκο. Και είναι εμφανές αυτό, λ.χ., στο τηγανητό ρύζι ή στα noodles με λαχανικά που εμφανίζονται απέριττα, λευκά, χωρίς τις γευστικές εντάσεις που συνηθίζονται στην κλασική κινέζικη κουζίνα (π.χ. σόγια σος, σησαμέλαιο κ.λπ.).

Αυτό έχει και τα καλά του, διότι σου δίνει την ευκαιρία να ντύσεις το «σώμα» του φαγητού σου με τη γεύση της σάλτσας του κύριου πιάτου χωρίς παράσιτα. σαν να έχεις ως βάση μια λίγο πιο δουλεμένη γεύση από το ρύζι του ατμού και να την κεντάς. Έτσι, μπορείς να ευχαριστηθείς το συμπαθητικό πικάντικο κοτόπουλο με κρεμμύδια ή τη νοστιμιά ενός oyster beef. Υπάρχουν όμως και πράγματα αρκετά μέτρια, όπως το γλυκόξινο χοιρινό (ενδιαφέρουσα σάλτσα, βαρύ κρέας) ή τα spring rolls και οι τηγανητές γαρίδες που βαραίνουν από το λάδι του τηγανιού. Παρότι έχω δοκιμάσει πάπιες Πεκίνου πολύ καλύτερες, ανάμεσα στα στεγνά κομματάκια του κρέατος, υπάρχουν κάποια –κυρίως αυτά με πέτσα και λίγο κρέας– που είναι καλά. Στα σίγουρα, πάντως, σας προτείνω τα αχνιστά ντάμπλινγκ θαλασσινών· ήταν το πιο κινέζικο έδεσμα που δοκίμασα στο «Cookart». Σαφώς πιο western, τα wonton με τυρί είναι αέρινα. Η μικρή του σάλα με το πατάρι είναι μοντέρνα, με «ταμπλό» από λουλουδιαστές ταπετσαρίες κρεμασμένα στους τοίχους.

Up: Οι χαμηλές του τιμές και η cosy ατμόσφαιρα. Down: Δεν είναι όλα τα πιάτα επιτυχημένα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
01/08/2025

Sani Gourmet 2025: Πώς ο #1 σεφ της Ασίας ρόκαρε τη Χαλκιδική

Το πρόγραμμα ήταν σαφές: το δείπνο θα ξεκινούσε στις 8 και θα μετρούσε 15 πιάτα από το μενού του εστιατορίου "Gaggan", στη Μπανγκόκ της Ταϊλάνδης. Όμως, ο αιρετικός Gaggan Anand, σεφ του #1 εστιατορίου της Ασίας, δεν κινείται βάση προγράμματος: δύο ώρες πριν το σέρβις, μπήκε στην κουζίνα και άλλαξε τα πάντα, υπογράφοντας μια γευστική εμπειρία που ταρακούνησε το Sani Gourmet 2025 σε punk rock ρυθμούς.

Στο Μικρολίμανο, για ένα (σχεδόν) αιωνόβιο εστιατόριο ψαριού

Με ιστορία που κρατά περίπου 100 χρόνια, αποτελεί σημείο αναφοράς για αυθεντική ψαροφαγία με φόντο τη θάλασσα.

Καπάδικο

Ο Μιχάλης Μάρθας βάζει την Κάλυμνο στη γαστρονομική σκακιέρα της χώρας, υπογράφοντας ένα εστιατόριο – φόρο τιμής στη γαστρονομική παράδοση της ιδιαίτερης πατρίδας του, αλλά και φάρο της δικής του δημιουργικής προσέγγισης στη σύγχρονη θαλασσοφαγία.

Στη Λαχαναγορά του Ρέντη συναντάς ένα τα κορυφαία ψαρομάγαζα της Αθήνας

Με τοπ πρώτη ύλη σε μερακλίδικη διαχείριση, το εν λόγω σημείο έχει εξελιχθεί σε μια απ’ τις πιο νόστιμες (και value for money) προτάσεις, ως μαγαζί όχι μόνο για, αλλά και από καλοφαγάδες - πράγμα ιδιαίτερα δυσεύρετο στις μέρες μας.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Το Medouli στην Αργυρούπολη είναι ό,τι λέει το όνομά του

Αν είσαι λάτρης του καλού κρέατος και ψάχνεις το επόμενο στέκι σου, το Medouli Chop House είναι ο προορισμός που πρέπει να δοκιμάσεις.