Apolis

Ένα από τα πιο προνομιούχα, λόγω θέας, spots της Αθήνας ανανεώνει την κουζίνα του.

Apolis

Ένα από τα πιο προνομιούχα, λόγω θέας, spots της Αθήνας ανανεώνει την κουζίνα του.

Apolis - εικόνα 1

Μπορεί η Αθήνα να μην είναι, όπως η Ρώμη και η Κωνσταντινούπολη, επτάλοφος, αυτό όμως δεν σημαίνει ότι της λείπουν τα βουνά και οι λόφοι. Παρόλα αυτά, τη θέα οι Αθηναίοι την απολαμβάνουν συνήθως από ταράτσες ή εστιατόρια σκαρφαλωμένα σε ψηλά κτίρια. Όταν όμως καθίσεις στο «Apolis», στο λόφο του Αγίου Δημητρίου της Πετρούπολης, και δεις το εύρος της θέας από την Πάρνηθα μέχρι τη Σαλαμίνα, καταλαβαίνεις τι έχανες μέχρι τώρα. Άσε που ο καλαίσθητος μοντερνισμός, με χιλιόμετρα τζαμωτού και στιλάτο, αφαιρετικό πνεύμα, σε φτιάχνει να έρχεσαι στο «Apolis» γι’ αυτόν τον πολύ… μητροπολιτικό συνδυασμό ατμόσφαιρας και θέας.

Με την επιμέλεια του σεφ Δημήτρη Δημητριάδη, το «Apolis» έχει ανανεώσει πλήρως την κουζίνα του, υιοθετώντας έναν ουσιαστικό, φιλικά γκουρμέ μοντερνισμό. Είναι πολύ καλά τα τραγανά ρολάκια με μετσοβόνε, που ηλεκτρίζεται από το κοντράστ του πορτοκαλιού. Το καρπάτσιο ξεχωρίζει παίρνοντας έξτρα γεύση από τη βινεγκρέτ καρυδιού. Το ωραίο χταποδάκι αποκτά άλλον αέρα χάρη στο εξαιρετικό γλυκόξινο κολοκυθάκι – κι υπάρχουν ακόμα πολλές τέτοιες λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στην κουζίνα. Η Ελλάδα δίνει ωραίες ιδέες για μοντέρνους νεωτερισμούς. Οι γαρίδες σαγανάκι, λ.χ., γίνονται πολύ πετυχημένη σάλτσα για τα ωραία, χοντρουλά και φρέσκα σπαγκέτι. Τα άψογα καλαμαράκια κάθονται σ’ ένα ωραιότατο λεμονάτο ριζότο. Το ζουμερό κοκοράκι στη σχάρα, με την τραγανή του πέτσα, έχει ως συνοδεία ένα σούπερ αρωματικό κριθαράκι με καυκαυλήθρες και μυρώνια. Στο άψογα ψημένο λαβράκι γράφει ωραία η σάλτσα μάραθου. Το λεμονάτο αρνάκι έχει δίπλα του ένα νοστιμότατο φρικασέ δεμένο με… καρότο. Τα μοσχαρίσια μάγουλα με σάλτσα από Αγιωργίτικο και πουρέ πατάτας είναι ένα πληθωρικό πιάτο που θα εκτιμηθεί δεόντως όταν κάνει κρύο. Από τα καλοφτιαγμένα γλυκά του ξεχώρισα τον ασυνήθιστο, αρμονικό συνδυασμό μους γιαουρτιού με αφρό καφέ, το τρυφερό, καραμελωμένο μήλο και τα καρέ της σοκολάτας με πορτοκάλι.

Up: Τα λεπτομέρειες που κάνουν τη διαφορά στο νέο μενού και φυσικά η ασυναγώνιστη θέα. Down: Το μπιφτέκι καλό μεν, αλλά συμβατικό σε σχέση με τα υπόλοιπα πιάτα.

Περισσότερες πληροφορίες

Apolis

Άλσος Αγίου Δημητρίου, Πετρούπολη
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Αφιέρωμα | Ιταλική Κουζίνα: Εστιατόρια της Αθήνας που μιλούν -πολύ καλά- ιταλικά

Δεν υπάρχει πιο αγαπημένη εθνική κουζίνα στην πόλη, και τα spots που την υπηρετούν, κλασικά και ολόφρεσκα, παραμένουν ψηλά στις προτιμήσεις. Ανακαλύψτε εστιατόρια και τρατορίες που παίζουν στα δάχτυλα πίτσα, πάστα, τιραμισού και κάθε άλλη νοστιμιά που έχει να προσφέρει η κουζίνα της Μπότας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
20/10/2025

Στην Chinatown της Αθήνας υπάρχει ένα από τα πιο Bourdainικά εστιατόρια της πόλης

Τι ακριβώς παίζει στο γευστικό σποτ που ακούει στο απλό όνομα 相遇面馆.

Σε αυτά τα νέα εστιατόρια και μπαρ τρώει και πίνει τώρα η Αθήνα

Ταβέρνες, microbakeries αλλά και soft clubbing, μπάρες και bar restaurants, πίτσες και καφενεία: Όλα τα φρέσκα μέρη στα οποία συχνάζει, πια, η πόλη.

Πώς και γιατί η Αθήνα γέμισε με designάτα burgerάδικα

Σε περίπτωση που είχες αναρωτηθεί πώς ζουμερά μπιφτεκόψωμα μπορούν να συνυπάρξουν με instagramικές ντιζαϊνιές, μάθε πως υπάρχουν λόγοι. Πολύ συγκεκριμένοι.

Στην Ταβέρνα της Ερμού τρως πιάτα που σου ζεσταίνουν την ψυχούλα

Το νέο εστιατορικό 'παιδί' της Ergon έχει νοσταλγικό ύφος, ωραία αύρα και μια θαλασσινή κουζίνα που μιλά απευθείας στο γευστικό υποσυνείδητο.

Στα χαμηλά της Ευριπίδου παίζει ένα από τα πιο true καφενεία της Αθήνας

Όλοι οι λόγοι που το Καφενείο Καστέλλο αποτελεί έναν ξεχωριστό προορισμό στο κέντρο της πόλης.

Κάτι τρέχει στο εμπορικό κέντρο Λαιμού, στο Κολωνάκι

Νέες αφίξεις αναμένονται στο πάντοτε ενδιαφέρον σημείο της δημοφιλούς γειτονιάς.