El Bandoneon

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Louis και του Ernest συνεχίζει δυναμικά, χορευτικά και κρεατοφιλικά. Μήπως είναι ώρα να μάθεις τάνγκο;

El Bandoneon

Η γεύση του πάθους

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Louis και του Ernest συνεχίζει δυναμικά, χορευτικά και κρεατοφιλικά. Μήπως είναι ώρα να μάθεις τάνγκο;

El Bandoneon - εικόνα 1

«Ο χορός είναι μια κάθετη έκφραση της οριζόντιας επιθυμίας», φέρεται να έχει πει ο Μπέρναρντ Σο, και στην περίπτωση του αργεντίνικου τάνγκο η παρατήρηση ταιριάζει κουτί: ίχνη θυμού στις απότομες κινήσεις, βήματα και σώματα που μπλέκονται, ερωτισμός, τουτέστιν πάθος. Στο «Bandoneon», σε ένα χώρο-σκηνικό με πολυελαίους, καντηλέρια, φωτογραφίες από το Μπουένος Άιρες, μπαντονεόν (μικρά ακορντεόν), χρυσές καρέκλες και καναπεδάκια που θυμίζουν σεπαρέ, η μπουγάδα που κρέμεται από το ταβάνι και ο χώρος της παλιάς αποθήκης με τις βιομηχανικές αναφορές δίνουν κάτι από γειτονιά. Σκέτο θέατρο δηλαδή. Το τάνγκο είναι μετάγγιση αισθήσεων στην πίστα, κι η εγγύτητα με τα σώματα σε καθηλώνει· δεν είδα κανέναν να μιλάει την ώρα που οι χορευτές ήταν εν κινήσει, λίγο ίσως την ώρα των μαθημάτων.

Το φαγητό ξεκινάει με πόρτο και μια κρύα empanada, μέχρι να ανοίξεις τον κατάλογο-βεντάλια και να πάρεις αντί για αέρα τις αποφάσεις σου. Τα Peras Pampeanas, αχλάδια σιροπιασμένα σε κόκκινο κρασί, ψημένα στο φούρνο με τυρί κρεμώδες παμπέρο, νοστιμότατα. Η σαλάτα των καβαλάρηδων με μαρούλι, σέλερι, ανανά, πιπεριά και καρύδια είναι πλούσια, αλλά έχει μια υπερβολή στο dressing (μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος και ουίσκι). Τα κρέατα, όπως αναμένεται, πρωταγωνιστούν: Δοκίμασα τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο lomo loco, με λίγο παραβρασμένο, ίσως υπερβολικά πικάντικο ρύζι, μανιτάρια και σος σαμπάνιας, και Bife el Portenido, μια σωστά ψημένη μπριζόλα Αργεντινής χωρίς κόκαλα με την παραδοσιακή σάλτσα Chimichurri, τηγανητές πατάτες, κρέμα από κολοκύθα και καλαμπόκι και ψητά λαχανικά. Σε κερδίζουν, αν και τα συνοδευτικά δεν είναι πάντα αντάξια των κρεάτων. Στα γλυκά ωραία η μους σοκολά, όμως την κρεμ καραμελέ με dulce di lece οφείλεις να τη δοκιμάσεις. Την ώρα που ο Manolo Vegas παίρνει το σαξόφωνο έχεις ήδη μια αίσθηση πληρότητας - και ο Carlos Gardel, ο αξέχαστος μουσικός της Αργεντινής, χαμογελάει στο κάδρο του.

INFO

EL BANDONEON Βιργινίας Μπενάκη 7, Πλ. Μεταξουργείου, 2105224346. Έως 1 π.μ. Κυρ. μόνο ποτό. Κλειστά Δευτ. Τιμή: € 40-45.

Άντζελα Σταματιάδου
astamatiadou@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
31/10/2025

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.

Bisque Please x Γειτονιά: Pop up event με σάντουιτς και δημιουργικές νοστιμιές στην Κυψέλη

French style σάντουιτς, ελληνική μπίρα και χαλαρή ατμόσφαιρα σε περιμένουν σε μία από τις πιο κουλ γειτονιές της πόλης.

Ο Χρύσανθος Καραμολέγκος και όλα όσα αναμένουμε στο επόμενο κεφάλαιο της 'Αίγλης Ζαππείου'

Fine tuning, νέα προσέγγιση και ένας θρυλικός σεφ κατά την καινούργια εποχή της Αίγλης - μία πρώτη γεύση του τι αναμένουμε τον Δεκέμβριο.

Sea You, μια νέα 'μεζερί' μόλις άνοιξε στο Κολωνάκι

Με έμπνευση από τη χαλαρή, 'κοινόχρηστη' φιλοσοφία του μεζέ, το νέο θαλασσινό εστιατόριο συνδυάζει νησιωτική ανεμελιά και αθηναϊκή κομψότητα.