El Bandoneon

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Louis και του Ernest συνεχίζει δυναμικά, χορευτικά και κρεατοφιλικά. Μήπως είναι ώρα να μάθεις τάνγκο;

El Bandoneon

Η γεύση του πάθους

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο του Louis και του Ernest συνεχίζει δυναμικά, χορευτικά και κρεατοφιλικά. Μήπως είναι ώρα να μάθεις τάνγκο;

El Bandoneon - εικόνα 1

«Ο χορός είναι μια κάθετη έκφραση της οριζόντιας επιθυμίας», φέρεται να έχει πει ο Μπέρναρντ Σο, και στην περίπτωση του αργεντίνικου τάνγκο η παρατήρηση ταιριάζει κουτί: ίχνη θυμού στις απότομες κινήσεις, βήματα και σώματα που μπλέκονται, ερωτισμός, τουτέστιν πάθος. Στο «Bandoneon», σε ένα χώρο-σκηνικό με πολυελαίους, καντηλέρια, φωτογραφίες από το Μπουένος Άιρες, μπαντονεόν (μικρά ακορντεόν), χρυσές καρέκλες και καναπεδάκια που θυμίζουν σεπαρέ, η μπουγάδα που κρέμεται από το ταβάνι και ο χώρος της παλιάς αποθήκης με τις βιομηχανικές αναφορές δίνουν κάτι από γειτονιά. Σκέτο θέατρο δηλαδή. Το τάνγκο είναι μετάγγιση αισθήσεων στην πίστα, κι η εγγύτητα με τα σώματα σε καθηλώνει· δεν είδα κανέναν να μιλάει την ώρα που οι χορευτές ήταν εν κινήσει, λίγο ίσως την ώρα των μαθημάτων.

Το φαγητό ξεκινάει με πόρτο και μια κρύα empanada, μέχρι να ανοίξεις τον κατάλογο-βεντάλια και να πάρεις αντί για αέρα τις αποφάσεις σου. Τα Peras Pampeanas, αχλάδια σιροπιασμένα σε κόκκινο κρασί, ψημένα στο φούρνο με τυρί κρεμώδες παμπέρο, νοστιμότατα. Η σαλάτα των καβαλάρηδων με μαρούλι, σέλερι, ανανά, πιπεριά και καρύδια είναι πλούσια, αλλά έχει μια υπερβολή στο dressing (μαγιονέζα, κρέμα γάλακτος και ουίσκι). Τα κρέατα, όπως αναμένεται, πρωταγωνιστούν: Δοκίμασα τρυφερό μοσχαρίσιο φιλέτο lomo loco, με λίγο παραβρασμένο, ίσως υπερβολικά πικάντικο ρύζι, μανιτάρια και σος σαμπάνιας, και Bife el Portenido, μια σωστά ψημένη μπριζόλα Αργεντινής χωρίς κόκαλα με την παραδοσιακή σάλτσα Chimichurri, τηγανητές πατάτες, κρέμα από κολοκύθα και καλαμπόκι και ψητά λαχανικά. Σε κερδίζουν, αν και τα συνοδευτικά δεν είναι πάντα αντάξια των κρεάτων. Στα γλυκά ωραία η μους σοκολά, όμως την κρεμ καραμελέ με dulce di lece οφείλεις να τη δοκιμάσεις. Την ώρα που ο Manolo Vegas παίρνει το σαξόφωνο έχεις ήδη μια αίσθηση πληρότητας - και ο Carlos Gardel, ο αξέχαστος μουσικός της Αργεντινής, χαμογελάει στο κάδρο του.

INFO

EL BANDONEON Βιργινίας Μπενάκη 7, Πλ. Μεταξουργείου, 2105224346. Έως 1 π.μ. Κυρ. μόνο ποτό. Κλειστά Δευτ. Τιμή: € 40-45.

Άντζελα Σταματιάδου
astamatiadou@athinorama.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Ο οδηγός Michelin πάει Θεσσαλονίκη και Σαντορίνη

Για το 2026, η Ελλάδα ενισχύει την παρουσία της στον Michelin Guide με την εκ νέου επιλογή εστιατορίων για την Αθήνα, την ένταξη για πρώτη φορά της συμπρωτεύουσας με πλήρη αξιολόγηση όλων των πιθανών διακρίσεων αλλά και της Σαντορίνης.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
17/12/2025

Η κατευναστική νοστιμιά του ΄Καφενείου'

Το σημαντικό σποτ του Κολωνακίου επέστρεψε για τα καλά με καθημερινό, καλομαγειρεμένο ελληνικό φαγητό αλλά και τον ρόλο του σημείου συνάντησης στη δημοφιλή γειτονιά της πόλης.

Δύο μαέστροι της αθηναϊκής πίτσας δίνουν ραντεβού στη Βούλα

Η πίτσα, ως πράξη δημιουργίας και μοιράσματος, γίνεται αφορμή για μια ξεχωριστή συνεργασία στο Etien Pizza Bar.

Ένα All Day Resto Bar με κάτι από Νάξο στο Παγκράτι

Πιάτα εμπνευσμένα από την εγχώρια γαστρονομία με twist αλλά και μια, γενικότερη, πολύ αξιόλογη ολοήμερη πρόταση.

11+1 ιδέες για καλό brunch, αλλά και lunch στη χειμωνιάτικη Αθήνα

Πoύ θα φας ωραίο brunch αυτές τις γιορτές, και όχι μόνο. Σε ξενοδοχεία, μπαρ και δίπλα στο κύμα.

Ρεβεγιόν Χριστουγέννων 2025 και Πρωτοχρονιάς: Πού θα βγούμε και τι μενού θα δοκιμάσουμε στα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, ετοιμάσαμε ένα αφιέρωμα στα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

"Villa Grigio 46": Brunch αλά ιταλικά

To aperitivo bar στο Παλαιό Φάληρο τιμά την κουλτούρα των aperitif αλλά και του brunch.