"1600 Raki Ba Raki": Ρεθυμνιώτικη καλοφαγία σε μοντέρνο τέμπο

ρακι μπαρακι

Στην καρδιά της παλιάς πόλης του Ρεθύμνου, απέναντι από το αρχοντικό της "Avli", το "1600 Raki Ba Raki" φέρνει τη χαρά της κρητικής παρέας σε ένα bistro με σύγχρονη ματιά και ξεχωριστή προσωπικότητα.

ρακι μπαρακι

Υπό τη δημιουργική καθοδήγηση του ταλαντούχου executive chef ελαιολάδου Βασίλη Λεωνίδου, η κουζίνα τιμά τις εποχικές πρώτες ύλες και τις μετατρέπει σε μεζέδες που μοιράζονται γύρω από το τραπέζι — πάντα φρέσκοι, πάντα φτιαγμένοι την ώρα τους, πάντα με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο στην καρδιά της συνταγής. Οι γεύσεις είναι εμπνευσμένες, γεμάτες φαντασία, χωρίς να χάνουν ούτε στιγμή την αυθεντικότητα της κρητικής παράδοσης: πιάτα που θυμίζουν κάτι γνώριμο, αλλά ταυτόχρονα εντελώς νέο.

ρακι μπαρακι

Είναι ο ιδανικός συνοδός για τις εξαιρετικές τσικουδιές, τα κρασιά και τα λοιπά αποστάγματα που συγκεντρώνει η κάβα του πάντα ζωηρού spot, σε έναν χώρο με που καλεί σε χαλαρή, ουσιαστική απόλαυση. Με ουσία.

Chef’s tip
Οι Κυριακές στο "1600 Raki Ba Raki" θυμίζουν τα οικογενειακά μας μεσημέρια. Τότε που μαζευόμασταν όλοι, γύρω από το τραπέζι και μοιραζόμασταν συναισθήματα, εμπειρίες, χρόνο και νόστιμα φαγητά που μιλούσαν κατευθείαν στην καρδια μας.

Ξανθουδίδου 22, Ρέθυμνο, 2831058250

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

09/12/2025

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.

"Το Μαγαζάκι Που Λέγαμε": Ταξίδι γεύσεων με φόντο την Παλιά Πόλη των Ιωαννίνων

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων, πυροδοτώτησε το ρεύμα των μικρών προσωπικών εστιατορίων στην πόλη.

"Κοντοσώρος": Συνεχίζει επάξια την ελληνική γευστική κληρονομιά στο Ξινό Νερό

Το Ξινό Νερό, το απομακρυσμένο χωριουδάκι της Φλώρινας, μετατράπηκε σε προορισμό για φίλους της καλοφαγίας χάρη στη γευστική μοναδικότητα αυτού του μαγαζιού-διαμάντι.

Το Simul κάνει πάρτι για τα 10 του χρόνια, με burgers και βραβευμένα cocktails

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και το γιορτάζει με ένα ανοιχτό πάρτι για όλους,