Το "Οινοπαντοπωλείο Χρυσομάλλης" προτείνει μοντέρνα μπιστρονομία στην καρδιά της Μεσσηνίας

Δέκα χρόνια μετά την αναγέννησή του από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, το ιστορικό οινοπαντοπωλείο που ίδρυσε ο πατέρας του το 1958 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά γευστικά σημεία της Καλαμάτας.

οινοπαντοπωλειο χρυσομαλλης

Δέκα χρόνια μετά την αναγέννησή του από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, το ιστορικό οινοπαντοπωλείο που ίδρυσε ο πατέρας του το 1958 παραμένει ένα από τα πιο ξεχωριστά γευστικά σημεία της Καλαμάτας. Στη διασταύρωση Υπαπαντής και Μητροπολίτου Μελετίου, ο ατμοσφαιρικός χώρος του αποπνέει τη θαλπωρή ενός μπιστρό, διατηρώντας την αυθεντικότητα της παλιάς εποχής, ενώ, όταν ο καιρός το επιτρέπει, η καινούργια εσωτερική αυλή του προσφέρει μια ακόμη πιο φιλόξενη εμπειρία.

οινοπαντοπωλειο χρυσομαλλης

Ανοίγοντας καθημερινά από τις 18:30, εκτός Κυριακής, το "Οινοπαντοπωλείον Χρυσομάλλη" προτείνει μια δημιουργική εκδοχή της ελληνικής κουζίνας υπό την καθοδήγηση του ταλαντούχου σεφ Λεωνίδα Κυριακόπουλου, ο οποίος συνδυάζει μοντέρνες τεχνικές με γνήσιες μεσσηνιακές πρώτες ύλες.

οινοπαντοπωλειο χρυσομαλλης

Το μενού ανανεώνεται συχνά, ακολουθώντας την εποχικότητα και το ρυθμό της τοπικής αγοράς, ενώ κάθε πιάτο στηρίζεται στην ποιότητα της πρώτης ύλης: έξτρα παρθένο ελαιόλαδο Κορωνέικης ποικιλίας δικής τους παραγωγής, προϊόντα από τη λαϊκή αγορά Καλαμάτας και από μικρούς τοπικούς παραγωγούς.

Chef’s tip
Τα πιάτα μας συνοδεύονται ιδανικά από μια ενημερωμένη λίστα κρασιών, επιμελημένη προσωπικά από τον Παναγιώτη Χρυσομάλλη, με επιλεγμένες ετικέτες από τον μεσσηνιακό και τον ευρύτερο ελληνικό αμπελώνα.

Υπαπαντής 32, Καλαμάτα, 2721082759, oinopantopoleion.gr, Οινοπαντοπωλείον, @oinopantopoleion

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
09/12/2025

Το νέο 'Artisanal' του Γιάννη Παρίκου είναι εδώ

Ανοίγει ξανά αυτή την Παρασκευή το σημαντικό κηφισιώτικο σποτ, με ανανεωμένο χώρο, κάρτα και αίσθηση.

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.

"Το Μαγαζάκι Που Λέγαμε": Ταξίδι γεύσεων με φόντο την Παλιά Πόλη των Ιωαννίνων

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων, πυροδοτώτησε το ρεύμα των μικρών προσωπικών εστιατορίων στην πόλη.