"Κοντοσώρος": Συνεχίζει επάξια την ελληνική γευστική κληρονομιά στο Ξινό Νερό

Το Ξινό Νερό, το απομακρυσμένο χωριουδάκι της Φλώρινας, μετατράπηκε σε προορισμό για φίλους της καλοφαγίας χάρη στη γευστική μοναδικότητα αυτού του μαγαζιού-διαμάντι.

κοντοσωρος

Το Ξινό Νερό, το απομακρυσμένο χωριουδάκι της Φλώρινας, μετατράπηκε σε προορισμό για φίλους της καλοφαγίας χάρη στη γευστική μοναδικότητα αυτού του μαγαζιού-διαμάντι, που αναδεικνύει το τοπικό, αυθεντικά γαλανόλευκο στοιχείο.

κοντοσωρος

Το τεφτέρι της Ιλιάννας Κοντοσώρου, κόρης του ιδρυτή του εστιατορίου και πρωτοπόρου υποστηρικτή της ελληνικής κουζίνας, Νίκου Κοντοσώρου, εκπέμπει σύγχρονη φινέτσα χωρίς να ξεχνά τις ρίζες του. Μπαχαράτες, με βοτανική φρεσκάδα και στιβαρή προσωπικότητα συνταγές, που αναδεικνύουν το χαρακτήρα της γνήσιας μακεδονικής κουζίνας και ζεσταίνουν την ψυχή στις χειμερινές μας εξορμήσεις στην περιοχή.

κοντοσωρος

Στην όμορφη, ατμοσφαιρική σάλα με τα τραπέζια που έχουν στηθεί γύρω από το εντυπωσιακό τζάκι, φυσά αέρας ανανέωσης. Στο πάσο της κουζίνας γυροφέρνουν πιάτα που καθιερώθηκαν πλέον ως κλασικά, αφού τιμήθηκαν δεόντως στα χρόνια ανελλιπούς παρουσίας τους στο μενού, χωρίς φυσικά να αποκλείονται οι νέες δημιουργικές προσθήκες. Τα τοπικά και τα ελληνικά οινοποιεία δηλώνουν ηχηρό "παρών" στην κάβα με περισσότερες από 200 ετικέτες, αλλά και επιλογές από τον διεθνή αμπελώνα.

Chef’s tip
Εμπειρία για τους οινόφιλους είναι η επίσκεψη στο κελάρι μας, όπου μπορείτε να ξεναγηθείτε στη γοητεία του κρασιού μέσα από ειδικές οινογευστικές δοκιμές.

Ξινό Νερό Φλώρινας, 2386081256, Εστιατόριο Κοντοσώρος

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

ΓΡΑΦΕΙ: ΠΩΛΙΝΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΟΠΟΥΛΟΥ
09/12/2025

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.

"Το Μαγαζάκι Που Λέγαμε": Ταξίδι γεύσεων με φόντο την Παλιά Πόλη των Ιωαννίνων

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων, πυροδοτώτησε το ρεύμα των μικρών προσωπικών εστιατορίων στην πόλη.

Το Simul κάνει πάρτι για τα 10 του χρόνια, με burgers και βραβευμένα cocktails

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και το γιορτάζει με ένα ανοιχτό πάρτι για όλους,

Στον "Ανδρέα" το κρέας γίνεται τέχνη

Ο σεφ-πατρόν Ανδρέας Σταυρίδης κατάφερε να μετατρέψει έναν φαινομενικά ταπεινό προορισμό σε γαστρονομικό σημείο αναφοράς.

Ο "Θωμάς" χαρίζει αρχοντική νοστιμιά στα βουνά

Στις πλαγιές της Μακεδονίας, ο "Θωμάς" αποτελεί σημείο αναφοράς για τους απαιτητικούς καλοφαγάδες.