"Άργ(η)ισσα": Στην αγκαλιά της Θεσσαλικής φύσης με άρωμα γιορτής

Σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας.

αργηισσα

Στην καρδιά της θεσσαλικής γης, λίγα λεπτά έξω από τη Λάρισα, η "Άργ(η)ισσα" ξαναζωντανεύει ένα όνομα βαθιά ριζωμένο στην ιστορία του τόπου – εκεί όπου, σύμφωνα με τους αρχαίους, οι Θεσσαλοί εξημέρωσαν τα ζώα.

αργηισσα

Σήμερα, σε ένα καταπράσινο τοπίο που ημερεύει την ψυχή, το ομώνυμο εστιατόριο και οι ιδιοκτήτες του Νάνσυ Τζάρτζα και Αστέριος Καρατζολίτης προσφέρουν μια εμπειρία αυθεντικής γεύσης και φιλοξενίας. Ανάμεσα σε πλατάνια και ανοιχτούς ορίζοντες, με μεγάλη πλατεία και παιδική χαρά για τους μικρούς επισκέπτες, η "Άργ(η)ισσα" συνδυάζει τη ζεστασιά της παράδοσης με τη δημιουργικότητα της σεφ Ρόζυ Τζάρτζα και των μαγείρων Κωνσταντίνου Μαγουλά και Άννας-Μαρίας Ρομφαία.

​​​​​​αργηισσα

Από διάφραγμα μόσχου στο τηγάνι και καραμελωμένα πανσετάκια μέχρι premium κοπές βιολογικών κρεάτων, κάθε πιάτο αναδεικνύει τη γνώση και το σεβασμό στην πρώτη ύλη. Τα σαββατοκύριακα, στο εστιατόριο θα βρείτε σούβλες, γουρουνοπούλα και αντικριστά να ψήνονται στη μοναδική κατασκευή του Δημήτρη Τζάρτζα, πατέρα της ιδιοκτήτριας της επιχείρησης. Με επιλεγμένα κρασιά, vegetarian επιλογές και ένα παιδικό μενού-έκπληξη, η "Άργισσα" είναι η πιο απολαυστική επιστροφή στη φύση και στις γεύσεις που μας θυμίζουν γιατί αγαπήσαμε τη Θεσσαλία.

Chef’s tip
Η ομάδα μας είναι πάντα έτοιμη να σας φιλοξενήσει, προσφέροντας μια αξέχαστη εμπειρία στο χώρο μας – για τις ημέρες αιχμής, όμως, θα ήταν φρόνιμο να κάνετε κράτηση! Αν θέλετε να βρείτε τις γεύσεις μας στο κέντρο της Λάρισας, μπορείτε να επισκεφθείτε το Argissa On the Road.

Argissa On the Road, Ανθίμου Γαζή 26, Λάρισα, 2410256574 Δένδρα Τυρνάβου, 2410831180, 6979588834, argissa.gr

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Video walkthrough: Η Ναταλία Δραγούμη απολαμβάνει εκλεκτές γεύσεις και κοκτέιλ στο "Azimouthio"

Η ηθοποιός και δεινή foodie στρέφει το γαστρονομικό της ραντάρ σε μια από τις πιο ζεστές γωνιές της Αμφιάλης με εκλεκτές γευστικές προτάσεις και ενδιαφέρουσα μπάρα.

09/12/2025

Symposio at Ark: Το Kaliya έφερε τον αέρα της Καλντέρας στη Γλυφάδα

Ο Δήμος Μπαλόπουλος και ο Στέφανος Παλιόπουλος έφεραν μαζί τους για μια βραδιά στο Ark τον αέρα της Σαντορίνης, τις τεχνικές τους και το σύμπαν των γεύσεών τους.

Δημήτρη Μουδιέ, πώς είναι να σερβίρεις το ακριβότερο tasting menu της Μπανγκόκ;

Συναντήσαμε τον σεφ του "Ore" στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης, νικητή του βραβείου ΑΡΓΩ για τη γαστρονομία το 2025 αλλά και βραβευμένο με 1 Μαχαίρι στα Best Chef Awards, και μιλήσαμε μαζί του για το εστιατόριο με το ελληνικό όνομα, τα δεινά των γαστρονομικών trends, τη δημιουργικότητα στην ακραία αφαίρεση, και την αξία των διακρίσεων.

Κωνσταντίνος Φιλιππόπουλος: H γεύση πρέπει να σέβεται τον οργανισμό

Ο αναγνωρισμένος σεφ χαρτογραφεί μια πορεία που συνδυάζει τεχνική ακρίβεια, διεθνείς εμπειρίες και την αδιαπραγμάτευτη ανάγκη για πιάτα υψηλής θρεπτικής αξίας.

"Το Μαγαζάκι Που Λέγαμε": Ταξίδι γεύσεων με φόντο την Παλιά Πόλη των Ιωαννίνων

Στην καρδιά του ιστορικού κέντρου της πόλης των Ιωαννίνων, πυροδοτώτησε το ρεύμα των μικρών προσωπικών εστιατορίων στην πόλη.

"Κοντοσώρος": Συνεχίζει επάξια την ελληνική γευστική κληρονομιά στο Ξινό Νερό

Το Ξινό Νερό, το απομακρυσμένο χωριουδάκι της Φλώρινας, μετατράπηκε σε προορισμό για φίλους της καλοφαγίας χάρη στη γευστική μοναδικότητα αυτού του μαγαζιού-διαμάντι.

Το Simul κάνει πάρτι για τα 10 του χρόνια, με burgers και βραβευμένα cocktails

Το εστιατόριο του Νίκου Θωμά σβήνει δέκα κεράκια στην τούρτα της ζωής του και το γιορτάζει με ένα ανοιχτό πάρτι για όλους,