Στις πλαγιές της Μακεδονίας, ο "Θωμάς" αποτελεί σημείο αναφοράς για τους απαιτητικούς καλοφαγάδες – ένα εστιατόριο που θα μπορούσε άνετα να σταθεί σε ευρωπαϊκή μητρόπολη, αλλά επιλέγει να αντλεί τη γοητεία του από τη φύση και την παράδοση του τόπου.

Με ιστορία που μετρά πάνω από πενήντα χρόνια, το εστιατόριο της οικογένειας Πασπάλη εξελίσσει τη μακεδονίτικη κουζίνα σε σύγχρονη εμπειρία, παντρεύοντας την οικειότητα με τη γαστρονομική φινέτσα.

Πιάτα όπως το κρασάτο αγριογούρουνο, η γιουβετσάδα με κοκκινιστή ουρά ή οι εκλεκτές κοπές από ελληνικά και βιολογικά μοσχάρια ξεχωρίζουν για τη φροντίδα και το βάθος της γεύσης τους.

Και για όσους θέλουν να ολοκληρώσουν την εμπειρία με διαμονή, ο παραδοσιακός ξενώνας "Αγκωνάρι", ακριβώς απέναντι από το εστιατόριο, προσφέρει το τέλειο συμπλήρωμα φιλοξενίας και ζεστασιάς.
Chef’s tip
Στο κελάρι μας θα βρείτε μία από τις πιο πλήρεις οινικές συλλογές της Ελλάδας, αφιερωμένη κυρίως στον αμπελώνα του Αμύνταιου, αλλά και με σπάνιες φιάλες απ’ όλη τη χώρα.
18ο χλμ. Αμυνταίου-Καστοριάς, Σκλήθρο, 2386031206