"Ο Θωμάς"

Αρχοντική νοστιμιά στα βουνά

θωμας

Στις πλαγιές της Μακεδονίας, ο "Θωμάς" αποτελεί σημείο αναφοράς για τους απαιτητικούς καλοφαγάδες – ένα εστιατόριο που θα μπορούσε άνετα να σταθεί σε ευρωπαϊκή μητρόπολη, αλλά επιλέγει να αντλεί τη γοητεία του από τη φύση και την παράδοση του τόπου.

θωμας

Με ιστορία που μετρά πάνω από πενήντα χρόνια, το εστιατόριο της οικογένειας Πασπάλη εξελίσσει τη μακεδονίτικη κουζίνα σε σύγχρονη εμπειρία, παντρεύοντας την οικειότητα με τη γαστρονομική φινέτσα.

θωμας

Πιάτα όπως το κρασάτο αγριογούρουνο, η γιουβετσάδα με κοκκινιστή ουρά ή οι εκλεκτές κοπές από ελληνικά και βιολογικά μοσχάρια ξεχωρίζουν για τη φροντίδα και το βάθος της γεύσης τους.

θωμας

Και για όσους θέλουν να ολοκληρώσουν την εμπειρία με διαμονή, ο παραδοσιακός ξενώνας "Αγκωνάρι", ακριβώς απέναντι από το εστιατόριο, προσφέρει το τέλειο συμπλήρωμα φιλοξενίας και ζεστασιάς.

Chef’s tip
Στο κελάρι μας θα βρείτε μία από τις πιο πλήρεις οινικές συλλογές της Ελλάδας, αφιερωμένη κυρίως στον αμπελώνα του Αμύνταιου, αλλά και με σπάνιες φιάλες απ’ όλη τη χώρα.

18ο χλμ. Αμυνταίου-Καστοριάς, Σκλήθρο, 2386031206

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
08/12/2025

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.

Τα κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας που αξίζει να δοκιμάσεις

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.