Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης και το παρουσιάζει. Αυτή την εβδομάδα, ο Μπάμπης Δούκας γράφει για μία από τις πιο πρωτότυπες και ιδιαίτερες επιλογές στο Matsuhisa Athens.
Ο σεφ Αντώνης Βρατσάνος έχει κερδίσει εδώ και αρκετό καιρό την απόλυτη εμπιστοσύνη του Nobu Matsuhisa και, μαζί με τον έτερο σεφ Θωμά Κουράκο, δείχνουν να διανύουν μια παρατεταμένη περίοδο φόρμας την τελευταία διετία - δίχως υπερβολή, το αθηναϊκό Matsuhisa βρίσκεται στα καλύτερά του. Και στα νοστιμότερά του επίσης.
Ανάμεσα σε πολλά και διαλεχτά -γνωρίζεις τα φαβορί, δεν έχει νόημα να στα εξιστορήσουμε ξανά- στο μενού του θα παρατηρήσεις και αυτό που αναγράφεται ως Salmon Karashi Su Miso. Πιάτο που σηκώνει twists ακόμη και σε καθημερινή βάση, όπως και πολλά ακόμη εδώ, αλλά που αξίζει σίγουρα προσοχής.

Σασίμι από τατάκι σολομού, με τσέρι ντομάτες και ψιλοκομμένη τρούφα, συν την κρεμώδη γέμιση από την μπουράτα, αποτελούν τον σκελετό του πιάτου.
Το ισχυρότερο όμως στοιχείο του κυματίζει στη βάση. Είναι η βελουδένια στην υφή σάλτσα, με ιαπωνική μουστάρδα και λίγη unagi σος που δίνει ένα εντυπωσιακό κικ έντασης και νοστιμιάς, συμπλέοντας με όλα τα παραπάνω. Όταν δε, καταφθάνει η δροσιά της στρατσιατέλας, το σύνολο απογειώνεται σε μία αν μη τι άλλο πρωτότυπη και ξεχωριστή προσέγγιση.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.