Το πιάτο της εβδομάδας: Σολομός με στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Σολομός στρατσιατέλα στο Matsuhisa Athens

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής επιτροπής του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης και το παρουσιάζει. Αυτή την εβδομάδα, ο Μπάμπης Δούκας γράφει για μία από τις πιο πρωτότυπες και ιδιαίτερες επιλογές στο Matsuhisa Athens.

Ο σεφ Αντώνης Βρατσάνος έχει κερδίσει εδώ και αρκετό καιρό την απόλυτη εμπιστοσύνη του Nobu Matsuhisa και, μαζί με τον έτερο σεφ Θωμά Κουράκο, δείχνουν να διανύουν μια παρατεταμένη περίοδο φόρμας την τελευταία διετία - δίχως υπερβολή, το αθηναϊκό Matsuhisa βρίσκεται στα καλύτερά του. Και στα νοστιμότερά του επίσης. 

Ανάμεσα σε πολλά και διαλεχτά -γνωρίζεις τα φαβορί, δεν έχει νόημα να στα εξιστορήσουμε ξανά- στο μενού του θα παρατηρήσεις και αυτό που αναγράφεται ως Salmon Karashi Su Miso. Πιάτο που σηκώνει twists ακόμη και σε καθημερινή βάση, όπως και πολλά ακόμη εδώ, αλλά που αξίζει σίγουρα προσοχής. 

Πιάτο της εβδομάδας_Matsuhisa Athens

Σασίμι από τατάκι σολομού, με τσέρι ντομάτες και ψιλοκομμένη τρούφα, συν την κρεμώδη γέμιση από την μπουράτα, αποτελούν τον σκελετό του πιάτου.

Το ισχυρότερο όμως στοιχείο του κυματίζει στη βάση. Είναι η βελουδένια στην υφή σάλτσα, με ιαπωνική μουστάρδα και λίγη unagi σος που δίνει ένα εντυπωσιακό κικ έντασης και νοστιμιάς, συμπλέοντας με όλα τα παραπάνω. Όταν δε, καταφθάνει η δροσιά της στρατσιατέλας, το σύνολο απογειώνεται σε μία αν μη τι άλλο πρωτότυπη και ξεχωριστή προσέγγιση. 

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Περισσότερες πληροφορίες

Matsuhisa Athens

Απόλλωνος 40, Βουλιαγμένη
  • Ethnic κουζίνες

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Βεργιώτικο"

Μυσταγωγική κρεατοφαγία στη σπηλιά

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
08/12/2025

Νέος σεφ στα εστιατόρια 'Barbarossa' ο Αθανάσιος Κακαράς

Αλλαγή καπετάνιου στο πηδάλιο της γευστικής διεργασίας για τα δημοφιλή εστιατόρια Πάρου και Αθήνας.

Στον Χολαργό, για ένα εστιατόριο που τιμά την πεμπτουσία του ελληνικού τραπεζιού

Στο επίκεντρο της γευστικής διεργασίας εδώ ο μεζές, με εκλεκτές πρώτες ύλες του, που προέρχονται από μικρούς παραγωγούς από κάθε γωνιά της χώρας.

Το κομψό brunch του InterContinental Athens επαναναπροσδιορίζει το στυλ

Πρόσφατα ανανεωμένο, το "Artlounge" στο λόμπι του ξενοδοχείου υποδέχεται τους επισκέπτες σε έναν χώρο όπου η σύγχρονη αισθητική συναντά την υψηλή φιλοξενία, δημιουργώντας το απόλυτο περιβάλλον για να ξεκινήσει η μέρα με γεύση και στιλ.

Nonnas Athens

Ο γνωστός και από την τηλεόραση σεφ Ηλίας Κιαζόλι κάνει το πρώτο επιχειρηματικό του βήμα σε κεντρικότατο σημείο της Πλάκας, όμως οι "Nonnas" του χρειάζονται σαφέστερη ταυτότητα και λίγη παραπάνω χάρη, για να εξασφαλίσουν το στίγμα τους στην περιοχή.

Τα κυριακάτικα τραπέζια της Αθήνας που αξίζει να δοκιμάσεις

Και brunch και lunch, σε τραπέζια που αξίζουν την προσοχή σου για την πιο ανέμελη ημέρα της εβδομάδας.