Στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης, το ΑΝΑΜΑ ξαναγράφει την τέχνη του ξυλόφουρνου και του αργού μαγειρέματος. Κάθε πιάτο, βασισμένο σε φρέσκες ελληνικές πρώτες ύλες, από το αρνάκι που ψήνεται υπομονετικά με πατάτες μέχρι τα λαχανικά που καραμελώνουν πάνω στη φλόγα, έχει για νοστιμιά του το χρόνο, το βάθος, το συναίσθημα.


Εδώ η φωτιά δεν είναι μόνο μέθοδος μαγειρέματος, αλλά πυρήνας της γεύσης, που δίνει χαρακτήρα και μνήμη σε κάθε μπουκιά. Στο χώρο του, η αισθητική, το φως και οι ήχοι συνθέτουν μια κινηματογραφική εμπειρία, όπου το φαγητό γίνεται αφήγηση. Εδώ η παράδοση αναπνέει και εξελίσσεται, για μια γαστρονομική έξοδο που μένει στη μνήμη.

Κολοκοτρώνη 10, Εύοσμος, Θεσσαλονίκη, 2310768576, @anamathessaloniki