Ο Αυστραλός George Calombaris, ελληνικής, κυπριακής και ιταλικής καταγωγής, θεωρείται ένας από τους πιο αναγνωρισμένους σεφ της χώρας του, έχοντας στο βιογραφικό του πολλά επιτυχημένα εστιατόρια, βραβεία και τίτλους, εμφανίσεις ως κριτής στο αυστραλέζικο MasterChef αλλά και σημαντικές συνεργασίες με ελληνικούς φορείς. Λατρεύει την Ελλάδα –και πιστεύει πως το να είσαι Έλληνας είναι στάση ζωής, όχι απλά εθνικότητα–, δηλώνει Αυστραλός με ελληνική καρδιά, αγαπημένη του λέξη είναι το Filotimo, που μαζί με τις λέξεις Kefi και Meraki στολίζουν με τεράστια γράμματα όλα του τα εστιατόρια.
Πρόσφατα ο George έκανε μία ανάρτηση στο προσωπικό του προφίλ στο ίνσταγκραμ αναλύοντας κάποια από τα αγαπημένα του spots στην Αθήνα για φαγητό και ποτό, τονίζοντας ότι πρόκειται μόνο για το part 1 των συστάσεων του, καθώς η αγάπη του για την πόλη μας είναι τόσο μεγάλη που του είναι αδύνατον να περιοριστεί. Ας δούμε λοιπόν τα μαγαζιά που έβαλε στη λίστα του:
Αγαπημένο μέρος για κοκτέιλ: The Clumsies

Η φράση που χρησιμοποιείται σαν μότο του The Clumsies, αποτυπώνει πλήρως και τη φιλοσοφία του. Τουλάχιστον έχοντας αυτό κατά νου, οι Λέλος Γεωργόπουλος, Γιώργος Καίσαρης, Βασίλης Κυρίτσης, Νίκος Μπάκουλης και Θάνος Τσουνάκας, πάνω-κάτω γύρω στα 30 μια δεκαετία πριν, ξεκινούσαν να χτίζουν κάτι πρωτόγνωρο για την ελληνική μπαρ σκηνή: Να δημιουργήσουν ένα global bar στην Αθήνα, πραγματοποιώντας μία τεράστια επένδυση αλλά με θάρρος (ή ακόμη και θράσος), στρατηγική, πρωτοποριακές ιδέες και, κυρίως, αμέριστη αγάπη για την κουλτούρα του cocktail. O George προτείνει να δοκιμάσεις ένα Mediterranean Gimlet.
‘Casual αλλά fun’ εστιατόριο: Nolan


Δεν έχουν συμβεί και λίγα από τη στιγμή που το "Nolan" άναψε τα φώτα του πριν από δέκα περίπου χρόνια στη γνώριμη γωνιά Βουλής και Απόλλωνος. Το ιδιότυπο αυτό μπιστρό απέκτησε αδερφάκια αλμυρά και γλυκά, καλοδέχτηκε ωραίους γειτόνους φτιάχνοντας μαζί τους μια από τις πιο ενδιαφέρουσες foodie πιάτσες της πόλης και προχώρησε πρόσφατα σε μια αλλαγή στην ηγεσία της κουζίνας του με τον Μιχάλη Νουρλόγλου στο τιμόνι.
Αγαπημένο elevated μεζεδοπωλείο: Dopios

Ένα σύγχρονης αντίληψης μεζεδοπωλείο με μητροπολιτική αύρα που στρώνει τα τραπέζια του δίπλα στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Τις γεύσεις δημιουργεί ο Χριστόφορος Πέσκιας, εκσυγχρονίζοντας κλασικά εδέσματα μέσα από την ώσμωση με άλλες κουλτούρες. Ο κατάλογος που σου επιτρέπει να κινηθείς προς όποια κατεύθυνση επιθυμείς ή ακόμα καλύτερα να τις συνδυάσεις, προτείνει επίσης μια καλή γκάμα σε διαλεχτά deli προϊόντα της χώρας μας καθώς και νόστιμα γλυκά. Ο George δηλώνει πως οι ντολμάδες είναι ‘off the charts’
