
Η περιοχή των Άνω Πετραλώνων είναι πλούσια σε γευστικούς προορισμούς και πλέον έχει να περηφανεύεται για μία ακόμα εστιατορική προσθήκη που αξίζει. Ο λόγος για την Τρελή Ροδιά, η οποία άνοιξε πρόσφατα στην οδό Κυδαντίδων και έχει να προσφέρει κλασικό ελληνικό φαγητό στην ποιοτική εκδοχή του, σε συνδυασμό με έναν άνετο και ζεστό χώρο που συμπληρώνει την όμορφη εμπειρία.

Με το που κάνεις τα πρώτα βήματα στο εσωτερικό, το στοιχείο που σίγουρα θα σε εντυπωσιάσει είναι οι δεκάδες κορνίζες που κοσμούν τους τοίχους, γεμάτες από φωτογραφίες με πρόσωπα της ελληνικής και παγκόσμιας pop κουλτούρας που λίγο – πολύ όλοι γνωρίζουμε. Από τον Έλβις και τα Φιλαράκια, μέχρι την Ρένα Βλαχοπούλου και τους Απαράδεκτους, η διακόσμηση από μόνη της μπορεί να σε πείσει να καθίσεις εδώ για το μεσημεριανό ή το βραδινό σου.

Η φιλοξενία δεν σταμάτησε εκεί για εμένα, καθώς ο επικεφαλής της κουζίνας κος Γιάννης Ρουμάνος (γνωστός από το φημισμένο για μια 15ετία Piggyπόπουλο στο Παγκράτι) υποδεχόμενός με, με κατατόπισε για τα πάντα γύρω από το μενού, αφού πρώτα συζητήσαμε λίγο για το όνομα ‘Η Τρελή Ροδιά’ και το ποίημα του Οδυσσέα Ελύτη από όπου προέρχεται. Κάθε πιάτο στον κατάλογο είναι 100% χειροποίητο, δίνοντας έμφαση στο ψήσιμο στα κάρβουνα, εξού και με προέτρεψε να δοκιμάσω το μοσχαρίσιο μπιφτέκι, που ήδη μοσχοβολούσε και μου είχε σπάσει την μύτη. Πολύ σωστή επιλογή και την προτείνω ανεπιφύλακτα σε όσους επισκέπτονται την γαστροταβέρνα πραγματικά πεινασμένοι.


Σκοπός της Τρελής Ροδιάς, αλλά και του σεφ Σωτήρη Βασιλόπουλου, είναι η ανάδειξη των γνήσιων ελληνικών πιάτων, μέσα από παραδοσιακές και οικείες γεύσεις που όλοι αγαπάμε. Αγοράζοντας πρώτες ύλες από Έλληνες προμηθευτές και υπογραμμίζοντας την ανάγκη για φρεσκάδα και υψηλή ποιότητα, έχουν να μας παρουσιάσουν πιάτα όπως το ριζότο τραχανά με λαχανικά, τα λαζάνια φούρνου με κιμά κοτόπουλο, σπανάκι, λιαστή ντομάτα και ανθότυρο (ό,τι πιο comfort για ένα φθινοπωρινό μεσημέρι με ψύχρα) και το προσωπικό μου highlight, τις μακριές χυλοπίτες με σάλτσα ελληνικής τρούφας Καλαβρύτων.

Στην κατηγορία pasta fresca θα βρεις επίσης πετεινάρια με κοτόπουλο και σάλτσα φέτας, και παπαρδέλες με αυγοτάραχο Μεσολογγίου. Ο ίδιος ο σεφ προτείνει επίσης την καπνιστή πέστροφα με μαυρομάτικα φασόλια και πουρέ γλυκοπατάτας, ορεκτικό που θεωρεί σήμα κατατεθέν του μαγαζιού.
Το εστιατόριο ψήνει επίσης στα κάρβουνα αρνίσια παϊδάκια ή κοτόπουλου, χωριάτικο λουκάνικο, χοιρινά πανσετάκια και ζουμερές μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες (όλα συνοδευόμενα από τηγανητές πατάτες ή ρύζι), ενώ όπως αρμόζει σε μια κλασική ελληνική ταβέρνα, οι ποικιλίες σε λευκό, ροζέ και κόκκινο κρασί είναι άφθονες. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχάσεις να ρωτήσεις και για τα πιάτα ημέρας. Για εμένα ήταν το γιουβέτσι μοσχάρι, τα πολίτικα σουτζουκάκια με πουρέ ή ρύζι και οι γίγαντες, με παραδοσιακή συνταγή από το Άγιο Όρος.
Όλα αυτά θα τα βρεις στην Τρελή Ροδιά σε πολύ καλές τιμές και πραγματικά γενναιόδωρες μερίδες και σίγουρα θα θες να επιστρέψεις όσο πιο σύντομα γίνεται.
Info:
Κυδαντίδων 39, Πετράλωνα
2110082307