Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

κρασί

Πιστά στη δέσµευσή τους για την ανάδειξη του ελληνικού αµπελώνα, τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα (Γρηγορίου Λαμπράκη 16) και Πειραιά (Ναυαρίνου 10) προτείνουν µια οινική εµπειρία. Την Τετάρτη 24 και την Πέµπτη 25 Σεπτεµβρίου 2025, τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά φιλοξενούν το Κτήµα Μπαϊρακτάρη από τη Νεµέα, προσφέροντας ένα ταξίδι γευσιγνωσίας. Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί ταυτόχρονα και στα δύο καταστήµατα.

Το Κτήµα Μπαϊρακτάρη αποτελεί παράδειγµα της δυναµικής του σύγχρονου ελληνικού κρασιού και της µοναδικής ταυτότητας που χαρακτηρίζει τους αµπελώνες της Νεµέας. Στο επίκεντρο της γευστικής δοκιµής βρίσκονται τρεις ετικέτες που αναδεικνύουν τη δεξιοτεχνία του οινοποιείου: 

Η "Kidonitsa Rarus" αποτελεί έκφραση της σπάνιας ποικιλίας Κιδωνίτσα από ορεινούς αµπελώνες στα 600 µέτρα υψόµετρο. Με πυκνή φύτευση που δηµιουργεί ανταγωνισµό µεταξύ των αµπελιών και ελάχιστες παρεµβάσεις στην οινοποίηση, το κρασί αποκαλύπτει αρώµατα κυδωνιού, γλυκών εσπεριδοειδών και έντονα ορυκτά στοιχεία, µε γεµάτο σώµα και αναζωογονητική οξύτητα.

Η "Ktima 2018" παρουσιάζει το όραµα του κτήµατος για τη Νεµέα. Από 100% Αγιωργίτικο από κορυφαίους αµπελώνες 50 ετών στα 700 µέτρα, µε 16µηνη ωρίµανση σε νέα γαλλικά βαρέλια, δηµιουργεί ένα κρασί βαθιάς πολυπλοκότητας. Τα αρώµατα ώριµων φρούτων, βανίλιας και πικρής σοκολάτας συνδυάζονται αρµονικά µε µαλακές τανίνες και µακριά επίγευση. 

Το "Rock & Rose" επαναπροσδιορίζει την έννοια του ροζέ κρασιού. Με συνδυασµό 40% Αγιωργίτικο και 60% Μαλαγουζιά, προσφέρει ζωντανά αρώµατα κόκκινων φρούτων και διακριτικές εσπεριδοειδείς νότες, µε γλυκιά γεύση και πλήρες αλλά ισορροπηµένο σώµα. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγµατοποιείται ταυτόχρονα και στα δύο καταστήµατα, ο παραγωγός θα µυήσει τους επισκέπτες στα µυστικά κάθε ετικέτας. Από τις ιδιαίτερες τεχνικές καλλιέργειας και τη φιλοσοφία του κτήµατος, µέχρι τις λεπτοµέρειες της οινοποίησης και τους ιδανικούς γαστρονοµικούς συνδυασµούς, η εµπειρία υπόσχεται να είναι πολύπλευρη.

Πληροφορίες: vibobistrot.com, 210 42 20 422

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Οι 'Βερσαλλίες' έφεραν τη γεύση της μεσσηνιακής γης στην Αθήνα

Ο δεινός τροφοσυλλέκτης και μάστορας στην ανάδειξη της ατόφιας γεύσης με εύστοχους συνδυασμούς, ψησίματα στις φωτιές και τσουκάλια στον ξυλόφουρνο, Γιάννης Κούμανης, ήρθε με τα μπαγκάζια του γεμάτα στο Symposio at Ark.

ΓΡΑΦΕΙ: ΝΤΙΝΑ ΓΚΡΟΥΜΟΥΤΗ
11/11/2025

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

Η μικρή -και νόστιμη- Σικελία του Παλαιού Φαλήρου

Σε έναν κομψό και φωτεινό χώρο με αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας, δοκιμάζεις ιταλιάνικες σπεσιαλιτέ από τον σεφ Λευτέρη Ρούτση.

Το πιάτο της εβδομάδας: Το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι στο 'Travolta'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μαμαλούκα: Γιορτάζει εφτά χρόνια με pop up menu και ένα διήμερο γεύσεων που αξίζει να δοκιμάσεις

Το δημοφιλές εστιατόριο της Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί σε μία γιορτή γεύσεων με επίκεντρο την Ελλάδα. Ιδού όλα όσα μπορούμε να περιμένουμε.

Η Ταβέρνα της Ερμού

Στα χαμηλά της Ερμού, στην καρδιά της ίσως πιο παρατημένης στην υπερτουριστική της μοίρα περιοχή της Αθήνας, ένα ολοκαίνουριο ταβερνάκι - εστιατορικό "παιδί" της Ergon - υψώνει ανάστημα, κρατώντας τη γευστική του πρόταση νόστιμη, τίμια, καθαρή και περήφανα ελληνική.

Ιταλική κουζίνα και αγάπη για το κρασί στο Πασαλιμάνι

Στο ατμοσφαιρικό του περιβάλλον του Flavino, το μενού ισορροπεί ανάμεσα σε αγαπημένα ιταλικά πιάτα και πιο ψαγμένες προτάσεις