Κρασί με υπογραφή Κτήματος Μπαϊρακτάρη στα Vibo Bistrot

Τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά προτείνουν µια ιδιαίτερη οινική εµπειρία.

κρασί

Πιστά στη δέσµευσή τους για την ανάδειξη του ελληνικού αµπελώνα, τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα (Γρηγορίου Λαμπράκη 16) και Πειραιά (Ναυαρίνου 10) προτείνουν µια οινική εµπειρία. Την Τετάρτη 24 και την Πέµπτη 25 Σεπτεµβρίου 2025, τα Vibo Bistrot σε Γλυφάδα και Πειραιά φιλοξενούν το Κτήµα Μπαϊρακτάρη από τη Νεµέα, προσφέροντας ένα ταξίδι γευσιγνωσίας. Η εκδήλωση θα πραγµατοποιηθεί ταυτόχρονα και στα δύο καταστήµατα.

Το Κτήµα Μπαϊρακτάρη αποτελεί παράδειγµα της δυναµικής του σύγχρονου ελληνικού κρασιού και της µοναδικής ταυτότητας που χαρακτηρίζει τους αµπελώνες της Νεµέας. Στο επίκεντρο της γευστικής δοκιµής βρίσκονται τρεις ετικέτες που αναδεικνύουν τη δεξιοτεχνία του οινοποιείου: 

Η "Kidonitsa Rarus" αποτελεί έκφραση της σπάνιας ποικιλίας Κιδωνίτσα από ορεινούς αµπελώνες στα 600 µέτρα υψόµετρο. Με πυκνή φύτευση που δηµιουργεί ανταγωνισµό µεταξύ των αµπελιών και ελάχιστες παρεµβάσεις στην οινοποίηση, το κρασί αποκαλύπτει αρώµατα κυδωνιού, γλυκών εσπεριδοειδών και έντονα ορυκτά στοιχεία, µε γεµάτο σώµα και αναζωογονητική οξύτητα.

Η "Ktima 2018" παρουσιάζει το όραµα του κτήµατος για τη Νεµέα. Από 100% Αγιωργίτικο από κορυφαίους αµπελώνες 50 ετών στα 700 µέτρα, µε 16µηνη ωρίµανση σε νέα γαλλικά βαρέλια, δηµιουργεί ένα κρασί βαθιάς πολυπλοκότητας. Τα αρώµατα ώριµων φρούτων, βανίλιας και πικρής σοκολάτας συνδυάζονται αρµονικά µε µαλακές τανίνες και µακριά επίγευση. 

Το "Rock & Rose" επαναπροσδιορίζει την έννοια του ροζέ κρασιού. Με συνδυασµό 40% Αγιωργίτικο και 60% Μαλαγουζιά, προσφέρει ζωντανά αρώµατα κόκκινων φρούτων και διακριτικές εσπεριδοειδείς νότες, µε γλυκιά γεύση και πλήρες αλλά ισορροπηµένο σώµα. 

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, που πραγµατοποιείται ταυτόχρονα και στα δύο καταστήµατα, ο παραγωγός θα µυήσει τους επισκέπτες στα µυστικά κάθε ετικέτας. Από τις ιδιαίτερες τεχνικές καλλιέργειας και τη φιλοσοφία του κτήµατος, µέχρι τις λεπτοµέρειες της οινοποίησης και τους ιδανικούς γαστρονοµικούς συνδυασµούς, η εµπειρία υπόσχεται να είναι πολύπλευρη.

Πληροφορίες: vibobistrot.com, 210 42 20 422

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Για απογευματινό τσάι στον Πύργο Βασιλίσσης

Μία αριστοκρατική παρουσίαση με θέμα την παράδοση του απογευματινού τσαγιού κατά το Βρετανικό έθιμο.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
15/09/2025

O "Κάβος 1964" στα Ίσθμια είναι η ψαροταβέρνα στα καλύτερά της

Κρυμμένη στις παρυφές της παλιάς Ε/Ο Κορίνθου - Επιδαύρου, η κλασική ψαροταβέρνα της οικογένειας Βλάσση παραμένει στον αφρό της ψαροφαγίας χάρη στην αγαπησιάρικη ατμόσφαιρα και την κορυφαία πρώτη ύλη, την οποία δε διστάζει να δει και με μοντέρνα ματιά.

Ημέρες Βραβευμένης Γαστρονομίας 2025: Save the date για τη μεγάλη γαστρονομική γιορτή!

Το "α", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς σάς προσκαλούν στον πιο δημοφιλή γαστρονομικό θεσμό της χρονιάς, για να γευτείτε προκλητικά μενού σε ειδικές τιμές στα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας!

O 'Armando' βγάζει την πίτσα του… out of the box

Μια σειρά από αναπάντεχα pop ups φιλοδοξούν να αλλάξουν τον τρόπο με τον οποίο βλέπουμε την πίτσα, στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος.

Πώς το Μαμαλούκα εξελίχθηκε σε ένα από τα πιο δημοφιλή εστιατόρια της Θεσσαλονίκης

Όλη η Ελλάδα στο πιάτο, με θέα τον Θερμαϊκό, σε ένα sui generis γευστικό σποτ.

Agora Paths στο Σύνταγμα: Η αρχαία αθηναϊκή αγορά γίνεται πιο σύγχρονη από ποτέ

Πάγκοι με τοπικά προϊόντα, γευσιγνωσίες και κρασί στην καρδιά της Αθήνας, στις 13 και 14 Σεπτεμβρίου.

Σε αυτή την αυλή του Αιγάλεω ξέρουν τα πάντα για τον μεζέ

Ένα ανακαινισμένο παλιό προσφυγικό σπίτι σερβίρει προσιτές ελληνικές γεύσεις, σε ένα περιβάλλον απόλυτης χαλαρότητας.