Το Saint’s by Mpoumpou σερβίρει burger που κολάζει κι άγιο

Ένα funky pop μαγαζί με γευστικό focus στο smash burger κάνει τη διαφορά στο Νέο Ψυχικό.

Το Saint’s by Mpoumpou σερβίρει burger που κολάζει κι άγιο

Μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι πλέον τα smash burgers δεν είναι ένα ακόμα παροδικό food trend της πόλης, αλλά ένα κίνημα του street food που έχει έρθει για να μείνει. H διαδικασία που ακολουθείται είναι φαινομενικά απλή, μια και το μπιφτέκι ενός smash burger φτιάχνεται με 'σφαίρες' από κιμά οι οποίες πατιούνται με μια ειδική σπάτουλα ή κάποιο ανάλογο εργαλείο πάνω σε πολύ καυτή πλάκα.

σμαση
Λεωνίδας Τούμπανος

Ο παράγοντας της επιτυχίας έχει από τη μία να κάνει με το ψήσιμο, μια και το πεπλατυσμένο μπιφτέκι είναι ιδιαίτερα ευάλωτο πάνω στην καυτή φωτιά και πρέπει ασφαλώς να αποσυρθεί την κατάλληλη στιγμή για να διατηρήσει τη νοστιμιά και όλα τα συστατικά του στο ακέραιο. Από την άλλη, το γευστικό αποτέλεσμα έχει να κάνει ακόμα με την ποιότητα του κρέατος που επιλέγεται για τον κιμά, καθώς και το ψωμάκι, το τυρί και τα όσο- λιγότερα – τόσο – καλύτερα λοιπά υλικά που αγκαλιάζουν το μπιφτέκι.

σμαση
Λεωνίδας Τούμπανος


Από τους ‘πρωτοστάτες’ στην συγκεκριμένη μέθοδο ήταν και η Mpoumpou, το μαγαζί που σέρβιρε εξαιρετικά νόστιμα smash burgers τόσο στην Παιανία όσο και τον Χολαργό, αφήνοντας πίσω ένα αδιαμφισβήτητο legacy. Τώρα η Mpoumpou ενώνει τις δυνάμεις της με έναν άλλο ‘ναό’ του burger (ναι, τα εκκλησιαστικά λογοπαίγνια θα συνεχίσουν), το γνωστό Saint’s του Νέου Ψυχικό, και μαζί δημιουργούν ένα νέο funky pop burger spot που κολάζει και Άγιο.

Το Saint’s by Mpoumpou βρίσκεται στην ήσυχη γειτονιά της οδού Πηνελόπης Δέλτα, αποτελώντας ένα χρωματιστό σταθμό νοστιμιάς σε μία πραγματικά όμορφη περιοχή της Αθήνας.

σ
Λεωνίδας Τούμπανος

σαι
Λεωνίδας Τούμπανος

90’s κομμάτια στα ηχεία, fun αφίσες στους τοίχους και μυρωδιά από φρεσκοψημένο κρέας και τηγανητές πατάτες είναι τα βασικά συστατικά που σε προσκαλούν να περάσεις εδώ το απόγευμά σου. Το μενού θα σε κάνει να μείνεις.

Ο 100% μοσχαρίσιος κιμάς είναι φρέσκος γαλλικός και πρωταγωνιστεί στις περισσότερες επιλογές. Οι πατάτες φτιάχνονται φυσικά από την αρχή, όπως ακριβώς και τα brioche ψωμάκια (και μάλιστα με ειδική, μυστική συνταγή) ενώ μπορείς να επιλέξεις και potato bun για κάτι ακόμα πιο διαφορετικό. Η ανοιχτή κουζίνα δίνει μία αμεσότητα που σε κάνει να αισθάνεσαι ακόμα πιο οικεία (αν και σε περίπτωση που πεινάς πολύ, μπορεί να είναι ένα έξτρα βασανιστήριο μέχρι να καταφθάσει το πιάτο σου).

φ
Λεωνίδας Τούμπανος

Όσο για το τι μπορείς να επιλέξεις, ο σεφ Στέλιος Πατελής έχει δημιουργήσει έναν εξαιρετικά inclusive κατάλογο, με χιτ όπως το bacon & mushroom smash burger (με διπλό φρέσκο smash μπιφτέκι, μανιτάρια μαριναρισμένα με κρεμμύδι και θυμάρι, μπέικον καπνιστό, cheddar, ρόκα και πικάντικη μαγιονέζα), το egg on smash burger (με διπλό φρέσκο smash μπιφτέκι, αυγό τηγανητό, cheddar, μπέικον καπνιστό, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι και BBQ sauce) και το προσωπικό αγαπημένο blue cheese smash burger (με διπλό φρέσκο smash μπιφτέκι, μπέικον καπνιστό, καραμελωμένα κρεμμύδια, ρόκα και χειροποίητη blue cheese sauce).

ια τους λάτρεις του τηγανητού κοτόπουλου, σίγουρα έχουμε να προτείνουμε το fried chicken burger αλλά και τις καυτερές φτερούγες μαριναρισμένες σε σάλτσα BBQ. Και φυσικά, οι φρέσκες διπλοτηγανισμένες πατάτες σε ηλιέλαιο με pulled pork θα σε κάνουν να πεις την προσευχή σου.

o
Λεωνίδας Τούμπανος

Συνόδεψε το burger σου με μπίρες από μικροζυθοποιίες και αναψυκτικά Fritz Cola για μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

γ
Λεωνίδας Τούμπανος


Info:
 

Πηνελόπης Δέλτα 12, Αθήνα

2106725009

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

'Spit Jack' και την Κυριακή στο Golden Hall

Οι Κυριακές αποκτούν γεύση μέσα από την εμπειρία του Spit Jack στο Golden Hall.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
01/11/2025

Η Παγκόσμια Ημέρα Ξινόμαυρου στα εστιατόρια της Αθήνας

Μερικές προτάσεις για να την περάσεις φίνα, στη γιορτή του ελληνικού Νεμπιόλο.

Στη Δροσιά για ένα ιταλικό εστιατόριο-έκπληξη

Χειροποίητα ζυμάρια, ιταλική φινέτσα και σπιτική θέρμη σε περιμένουν στο Amici Miei Cucina Italiana.

Αορίτης

Συστήθηκε ως κρητική ταβέρνα, μα πολύ γρήγορα ο Αορίτης άνοιξε το μαγειρικό του φάσμα για να συμπεριλάβει όλη την Ελλάδα, σερβίροντας πια τη γεύση της παράδοσης σε ευθύβολες, προσεγμένες εκδοχές, με πρωταγωνίστρια την πρώτη ύλη και υπερατού πιάτα όπως το αντικριστό και τα παϊδάκια του.

Ένα κορυφαίο εστιατόριο της Καλαμάτας, για ένα βράδυ στην Αθήνα

Στις 7 Νοεμβρίου, το Symposio at Ark σηκώνει αυλαία με το εστιατόριο "Βερσαλλίες" και τη συναρπαστική κουζίνα του Γιάννη Κούμανη, δεινού τροφοσυλλέκτη και λάτρη της γνήσιας και σπάνιας τοπικής πρώτης ύλης.

Λένε πως αυτό είναι το πιο lifestyle brunch της Αθήνας

Γεύση, στυλ και θέα στη θάλασσα, σε ένα από τα πιο προνομιακά μπαλκόνια της Αθηναϊκής Ριβιέρας.

Το ζυμαρένιο μυστικό της Πετρούπολης

Στο outsider των δυτικών προαστίων, υπάρχει ένα γουστόζικο στέκι που τοποθετεί την πίτσα στο επίκεντρο του γευστικού ενδιαφέροντος.