Το Saint’s by Mpoumpou σερβίρει burger που κολάζει κι άγιο

Ένα funky pop μαγαζί με γευστικό focus στο smash burger κάνει τη διαφορά στο Νέο Ψυχικό.

Το Saint’s by Mpoumpou σερβίρει burger που κολάζει κι άγιο

Μπορούμε με σιγουριά να πούμε ότι πλέον τα smash burgers δεν είναι ένα ακόμα παροδικό food trend της πόλης, αλλά ένα κίνημα του street food που έχει έρθει για να μείνει. H διαδικασία που ακολουθείται είναι φαινομενικά απλή, μια και το μπιφτέκι ενός smash burger φτιάχνεται με 'σφαίρες' από κιμά οι οποίες πατιούνται με μια ειδική σπάτουλα ή κάποιο ανάλογο εργαλείο πάνω σε πολύ καυτή πλάκα.

σμαση
Λεωνίδας Τούμπανος

Ο παράγοντας της επιτυχίας έχει από τη μία να κάνει με το ψήσιμο, μια και το πεπλατυσμένο μπιφτέκι είναι ιδιαίτερα ευάλωτο πάνω στην καυτή φωτιά και πρέπει ασφαλώς να αποσυρθεί την κατάλληλη στιγμή για να διατηρήσει τη νοστιμιά και όλα τα συστατικά του στο ακέραιο. Από την άλλη, το γευστικό αποτέλεσμα έχει να κάνει ακόμα με την ποιότητα του κρέατος που επιλέγεται για τον κιμά, καθώς και το ψωμάκι, το τυρί και τα όσο- λιγότερα – τόσο – καλύτερα λοιπά υλικά που αγκαλιάζουν το μπιφτέκι.

σμαση
Λεωνίδας Τούμπανος


Από τους ‘πρωτοστάτες’ στην συγκεκριμένη μέθοδο ήταν και η Mpoumpou, το μαγαζί που σέρβιρε εξαιρετικά νόστιμα smash burgers τόσο στην Παιανία όσο και τον Χολαργό, αφήνοντας πίσω ένα αδιαμφισβήτητο legacy. Τώρα η Mpoumpou ενώνει τις δυνάμεις της με έναν άλλο ‘ναό’ του burger (ναι, τα εκκλησιαστικά λογοπαίγνια θα συνεχίσουν), το γνωστό Saint’s του Νέου Ψυχικό, και μαζί δημιουργούν ένα νέο funky pop burger spot που κολάζει και Άγιο.

Το Saint’s by Mpoumpou βρίσκεται στην ήσυχη γειτονιά της οδού Πηνελόπης Δέλτα, αποτελώντας ένα χρωματιστό σταθμό νοστιμιάς σε μία πραγματικά όμορφη περιοχή της Αθήνας.

σ
Λεωνίδας Τούμπανος

σαι
Λεωνίδας Τούμπανος

90’s κομμάτια στα ηχεία, fun αφίσες στους τοίχους και μυρωδιά από φρεσκοψημένο κρέας και τηγανητές πατάτες είναι τα βασικά συστατικά που σε προσκαλούν να περάσεις εδώ το απόγευμά σου. Το μενού θα σε κάνει να μείνεις.

Ο 100% μοσχαρίσιος κιμάς είναι φρέσκος γαλλικός και πρωταγωνιστεί στις περισσότερες επιλογές. Οι πατάτες φτιάχνονται φυσικά από την αρχή, όπως ακριβώς και τα brioche ψωμάκια (και μάλιστα με ειδική, μυστική συνταγή) ενώ μπορείς να επιλέξεις και potato bun για κάτι ακόμα πιο διαφορετικό. Η ανοιχτή κουζίνα δίνει μία αμεσότητα που σε κάνει να αισθάνεσαι ακόμα πιο οικεία (αν και σε περίπτωση που πεινάς πολύ, μπορεί να είναι ένα έξτρα βασανιστήριο μέχρι να καταφθάσει το πιάτο σου).

φ
Λεωνίδας Τούμπανος

Όσο για το τι μπορείς να επιλέξεις, ο σεφ Στέλιος Πατελής έχει δημιουργήσει έναν εξαιρετικά inclusive κατάλογο, με χιτ όπως το bacon & mushroom smash burger (με διπλό φρέσκο smash μπιφτέκι, μανιτάρια μαριναρισμένα με κρεμμύδι και θυμάρι, μπέικον καπνιστό, cheddar, ρόκα και πικάντικη μαγιονέζα), το egg on smash burger (με διπλό φρέσκο smash μπιφτέκι, αυγό τηγανητό, cheddar, μπέικον καπνιστό, ντομάτα, μαρούλι, κρεμμύδι και BBQ sauce) και το προσωπικό αγαπημένο blue cheese smash burger (με διπλό φρέσκο smash μπιφτέκι, μπέικον καπνιστό, καραμελωμένα κρεμμύδια, ρόκα και χειροποίητη blue cheese sauce).

ια τους λάτρεις του τηγανητού κοτόπουλου, σίγουρα έχουμε να προτείνουμε το fried chicken burger αλλά και τις καυτερές φτερούγες μαριναρισμένες σε σάλτσα BBQ. Και φυσικά, οι φρέσκες διπλοτηγανισμένες πατάτες σε ηλιέλαιο με pulled pork θα σε κάνουν να πεις την προσευχή σου.

o
Λεωνίδας Τούμπανος

Συνόδεψε το burger σου με μπίρες από μικροζυθοποιίες και αναψυκτικά Fritz Cola για μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

γ
Λεωνίδας Τούμπανος


Info:
 

Πηνελόπης Δέλτα 12, Αθήνα

2106725009

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Ami' θα ξαναμάθεις ιταλικά

Ο βραβευμένος σεφ Δήμος Σαμουράκης παρουσιάζει ένα νέο μενού με ιταλιάνικη φινέτσα και εποχικότητα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΜΠΑΜΠΗς ΔΟΥΚΑς
18/09/2025

Πώς θα δοκιμάσεις τα βραβευμένα εστιατόρια της Ελλάδας σε ειδικά μενού με εξαιρετικές τιμές

Το "αθηνόραμα", οι Χρυσοί Σκούφοι, τα Βραβεία Ελληνικής Κουζίνας και η Τράπεζα Πειραιώς μάς υποδέχονται στο πιο δημοφιλές γαστρονομικό event της χρονιάς, με βραβευμένα εστιατόρια ανά την Ελλάδα να σχεδιάζουν ειδικά μενού σε εξαιρετικές τιμές, αλλά και σπουδαία γαστρονομικά δώρα για εκλεκτούς τυχερούς!

Πότε επιστρέφει σε κανονική λειτουργία το Ovio του Πάνου Ιωαννίδη

Η πυρκαγιά μικρής έκτασης και η αποκατάσταση του γνωστού εστιατορίου στο κέντρο της Αθήνας.

Ένα από τα κορυφαία εστιατόρια της Θεσσαλονίκης σερβίρει για ένα βράδυ στην Αθηναϊκή Ριβιέρα

Μια οινογαστρονομική νύχτα με άρωμα συμπρωτεύουσας σε ένα από τα δημοφιλέστερα σημεία της αθηναϊκής παραλίας.

Το Abra Ovata υποδέχεται τους Yucatan για μια αξέχαστη βραδιά στη Λίμνη Βουλιαγμένης

Μουσική, διακριτικό ambient φωτισμό και ποτό με finger food, για μια ολοκληρωμένη αισθητηριακή εμπειρία στη φύση.

Γιατί όλοι μιλούν για το 'Batard' στο Παγκράτι

Το μάλλον πιο πολυσυζητημένο microbakery της πόλης τελευταία, πιάνει πόστο στο Παγκράτι και φέρει την υπογραφή των σεφ Δήμου Μπαλόπουλου και Γιώργου Κηρύκου.

Κωνσταντίνε Δαγριτζίκο, τι ετοιμάζεις στην Ομόνοια;

Ο πολυπράγμων hit maker του αθηναϊκού Κέντρου ετοιμάζει τη δική του εκδοχή της σύγχρονης ελληνικής ταβέρνας εκεί που κάποτε βρίσκαμε το "Αθήναιον", και μας λέει τι θα περιμένουμε στα πιάτα, τα ποτήρια και τις μουσικές του, όταν ανοίξει αργότερα στη σεζόν.