Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Πίτσες και cocktails, burgers και κρασιά, μουσικές και guests κάνουν λίγο πιο νόστιμο και ενδιαφέρον το επόμενο διάστημα στην πόλη.

Τα φεστιβάλ γεύσης που κάνουν νοστιμότερο το φθινόπωρο στην Αθήνα

Κάποια πολύ ωραία πραγματάκια που παίζουν στην πόλη τις επόμενες ημέρες/ εβδομάδες και παρουσιάζουν το ενδιαφέρον τους. Μικρά και μεγαλύτερα φεστιβάλ γεύσης και παρεμφερή events, στην παρακάτω λίστα.

Burger Fest

Η ζουμερή επιστροφή του Burger Fest για ακόμη μια φορά, 11η στη σειρά φέρνει την απόλυτη εμπειρία burger στην καρδιά της Αθήνας. Tο Παλιό Αμαξοστάσιο στο Γκάζι μεταμορφώνεται σε έναν παράδεισο για τους λάτρεις του burger, με άπειρες επιλογές από τα κορυφαία burger houses της πόλης και όχι μόνο.

Burger Fest

Μαζί με ζουμερά burgers, σας περιμένουν παγωμένες μπύρες, γλυκές λιχουδιές και λαχταριστά κοκτέιλ. Ένα από τα μεγαλύτερα food festivals της Ελλάδας, αφιερωμένο αποκλειστικά στο burger, γιορτάζει τη 11η εορταστική έκδοσή του με εκρηκτική ενέργεια, fun challenges, μοναδικά photo spots και live μουσικές εμφανίσεις που απογειώνουν τη διάθεση. 

Πότε και πού: Από τις 19 έως 21 και 26 έως 28 Σεπτεμβρίου στο Παλιό Αμαξοστάσιο

Athens Asian Food Festival

Athens Asian Food Festival στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης 1
© Shutterstock

Σε έναν από τους πιο ζωντανούς και ιστορικούς χώρους της πόλης, το φεστιβάλ θα συγκεντρώσει εστιατόρια, σεφ, food artisans και κοινό δημιουργώντας μια πολυαισθητηριακή εμπειρία που συνδυάζει γεύση, μουσική, τέχνη και πολιτισμό. Τι ακριβώς θα βιώσεις; Την ενέργεια των Asian Food Markets με γεύσεις από Ιαπωνία, Κίνα, Κορέα, Ταϊλάνδη και άλλα μέρη της Ασίας καθώς και το περίφημο Asian Bar Experience με cocktails, τσάγια, sake, soju και μοναδικά ροφήματα. Παράλληλα, τα απογεύματα θα ντυθούν μουσικά από DJs σε συνεργασία με το project street.outdoors.

Πότε και πού: 25 και 26 Οκτωβρίου 2025 στη Δημοτική Αγορά Κυψέλης

Piraeus Taste Festival, Sea Food and More

​Το Piraeus Taste Festival, Sea Food and More έχει πλέον εδραιωθεί ως θεσμός για τη γαστρονομία στην πόλη, αναδεικνύοντας την αυθεντική ταυτότητα του Πειραιά και μετατρέποντας το μεγάλο λιμάνι σε κέντρο θαλασσινής γαστρονομίας και δημιουργίας.

Συνδυάζει παραδοσιακές και σύγχρονες γεύσεις με πολιτιστικά δρώμενα και διεθνείς συμμετοχές, προσφέροντας στους επισκέπτες την ευκαιρία να γνωρίσουν τις πιο όμορφες γωνιές της πόλης. Από το Μικρολίμανο μέχρι την Πειραϊκή, από την Πλατεία Κοραή μέχρι τη Μαρίνα Ζέας και το Πασαλιμάνι, κάθε γωνιά του Πειραιά γίνεται σημείο συνάντησης για γεύσεις, δημιουργία και εμπειρίες υψηλής ποιότητας.

Πότε και πού: Από 25 έως 28 Σεπτεμβρίου 2025 σε Πασαλιμάνι, Μικρολίμανο, Πλατεία Κοραή, Πειραϊκή, Μαρίνα Ζέας

Kiosko Mercado Tapas

Για τον πρώτο μήνα του φθινοπώρου, το Walk In Athens μεταμορφώνεται σε μια γωνιά με αλεγρία, που θυμίζει τα ισπανικά tapas bars και φιλοξενεί εξαίρετους γευσιπλάστες σε μια συνθήκη γεμάτη καλά κρασιά, νόστιμες προτάσεις και γενικότερα ωραία vibes.

Το νέο μπαρ Walk In Athens στα Εξάρχεια 10
© Λεωνίδας Τούμπανος

Κάθε εβδομάδα του Σεπτεμβρίου λοιπόν, στον δημοφιλή ολοήμερο χώρο του αριθμού 56 της οδού Μαυρομιχάλη θα φιλοξενείται ένας διαφορετικός guest chef που θα 'καταλαμβάνει' την κουζίνα του Walk In. Tις δημιουργίες του θα πλαισιώνουν επιλεγμένα κρασιά από καταπληκτικούς παραγωγούς, σε μια τελετουργία που θα θυμίζει ένα μικρό ταξίδι μέσα από γεύσεις, πιάτα και ποτήρια.

Πότε και πού: Κάθε Τρίτη έως 30 Σεπτεμβρίου στο Walk In Athens 

Pizza out of the box

Η πιτσαρία Armando στον Κεραμεικό 24
© Λεωνίδας Τούμπανος

Μια γιορτή με πίτσα (φυσικά), κρασί, μουσικές και καλούς φίλους στήνει στον πεζόδρομο της Σαλαμίνος, στον Κεραμεικό, η (βραβευμένη από τα Tasty Awards x Esquire Best New Restaurants 2025) πιτσαρία Armando.  Σε μία σειρά από pop-up events (κάθε Κυριακή και ένα Σάββατο) τους επόμενους μήνες, το δημοφιλές σποτ θα προσφέρει σε παλιούς και νέους φίλους να ζήσουν μια εμπειρία λίγο πιο πέρα από την κλασική πίτσα, φιλοξενώντας κάθε φορά σεφ από διάφορα άλλα δημοφιλή εστιατόρια της πόλης, που θα παρουσιάσουν τη δική τους εκδοχή για το απόλυτο ζυμαρένιο comfort food. Ασφαλώς, θα υπάρχει pairing με cocktails και κρασιά, συν μουσικό χαλί από guest DJs.

Αναλυτικά, το Armando θα φιλοξενήσει αρχικά το θαυμάσιο Kitschen του Πειραιά (21/09) και αμέσως μετά το βραβευμένο με 2 Χρυσούς Σκούφους και αντίστοιχα αστέρια Michelin Delta (18/10). Ακολουθεί το Line (νο.6 στα The World's 50 Best Bars 2024) και η αυλαία πέφτει με το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά (βραβείο Top Notch από τους Χρυσούς Σκούφους 2025 και στα Tasty Awards x Esquire Best New Restaurants 2025).

Πότε και πού: 21/09, 18/10, 09/11 και 07/12 στο Armando Pizzeria

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Περισσότερες πληροφορίες

Walk In Athens

Μαυρομιχάλη 56, Εξάρχεια
  • Bars

Armando

Σαλαμίνος 43, Κεραμεικός
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Το "Χάραμα" σερβίρει παράδοση και γεύση με θέα το Βέρμιο

Στο Αρκοχώρι, στους πρόποδες του Βερμίου, το "Χάραμα" του Στέφανου Λαφάρα έχει αναδειχθεί σε αγαπημένο προορισμό για τους λάτρεις της αυθεντικής μακεδονίτικης κουζίνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
11/12/2025

"Strada": Comfort νοστιμιά στην καρδιά της πόλης της Κοζάνης

Σε προνομιακό σημείο πάνω στον πεζόδρομο, το "Strada" στην Κοζάνη αποτελεί σταθερό σημείο αναφοράς από το 2007.

'FAOS Project': Ο Νίκος Λυμπερόπουλος μόλις άνοιξε all day στον Γέρακα

Το ολόφρεσκο all-day bakery & deli φιλοδοξεί να εξελιχθεί σε ένα στέκι για κάθε στιγμή και περίσταση.

"Πεσκέσι": Η οικειότητα του τσίπουρου και των μεζέδων στην Κοζάνη

Ζεστό, τίμιο και αθεράπευτα μερακλίδικο, το "Πεσκέσι", στο κέντρο της Κοζάνης, είναι από εκείνα τα μεζεδοπωλεία που μυρίζουν τσίπουρο πριν καν σερβιριστεί.

Somm’s Table | La Cave: Ένα νέο, νόστιμο project στο Jerár

Το off-Broadway εστιατόριο της Δάφνης και ο Χάρης Νικολούζος φιλοξενούν εκλεκτά κελάρια και φιάλες που έχουν "κάτι να πουν".

Η "Κληματαριά" είναι η ταβέρνα-σύμβολο της Ορεινής Αρκαδίας

Από το 1931 έως σήμερα, η "Κληματαριά" της οικογένειας Τζίφα συνεχίζει αδιάκοπα να γράφει ιστορία στη Βυτίνα.

Στην πλατεία Προσκόπων, η κρητική κουζίνα συναντά την αγιορείτικη

Σε ένα σταθερό σημείο νοστιμιάς, εκεί όπου αντηχούσαν κάποτε οι φωνές του Μάνου Χατζιδάκι και της Φλέρυς Νταντωνάκη, το φαγητό εξακολουθεί να είναι αφορμή συνάντησης.