
Αυτό πιστεύουν όσοι δοκιμάζουν τα νοστιμότατα πιάτα της "Τρελής Ροδιάς". Η ταβέρνα είναι μια ολόφρεσκια προσθήκη στην ήδη πλούσια εστιατορική γειτονιά των Άνω Πετραλώνων, όμως ξεχωρίζει για τα διαλεχτά, χειροποίητα πιάτα της, το φιλόξενο προσωπικό, τη χαλαρή αλλά κομψή ατμόσφαιρά της και την καλλιτεχνική της πλευρά, καθώς το όνομά της είναι παρμένο από ένα ποίημα του Ελύτη.

Μανούρι στη σχάρα με σουσάμι και μέλι, πιπεριές γεμιστές με τυριά, χειροποίητο τζατζίκι και τυροκαυτερή και αγιορείτικη μελιτζανοσαλάτα, μαζί με τις ωραίες σαλάτες Καπρέζε και "Τρελή Ροδιά", μας ανοίγουν την όρεξη μέχρι τα κυρίως.
Το εστιατόριο ψήνει στα κάρβουνα αρνίσια παϊδάκια ή κοτόπουλου, χωριάτικο λουκάνικο, χοιρινά πανσετάκια και ζουμερές μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες (όλα συνοδευόμενα από τηγανητές πατάτες ή ρύζι).
Όπως αρμόζει σε μια κλασική ελληνική ταβέρνα, οι ποικιλίες σε λευκό, ροζέ και κόκκινο κρασί είναι άφθονες. Σε κάθε περίπτωση, μην ξεχάσετε να ρωτήσετε για τα πιάτα ημέρας και να ανακαλύψετε νέες γεύσεις από την "Τρελή Ροδιά".

Info
Κυδαντίδων 39, Πετράλωνα, 2110082307, @treli_rodia, trelirodia