Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens στο Carousel London

Αν βρεθείς στο Λονδίνο στις αρχές Σεπτεμβρίου και αγαπάς το καλό φαγητό με ελληνική ψυχή, οι ημερομηνίες από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου σε αφρούν. Τότε, βλέπεις, ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Πέτρος Δήμας και το Makris Athens θα σερβίρουν στο Carousel London.

Ο chef-patron του βραβευμλενου Makris Athens  θα παρουσιάσει ένα tasting menu που ταξιδεύει από την Ακρόπολη μέχρι το Soho. Με έντονη εποχικότητα, έμφαση στα υλικά μικρών παραγωγών και προσωπικό αποτύπωμα, ο Πέτρος Δήμας ετοιμάζει μια εμπειρία που θα ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και τις σύγχρονες τεχνικές.

Makris Athens εστιατόριο αστέρι Michelin 2024 7

Makris Athens εστιατόριο αστέρι Michelin 2024 10

Κάποια από τα υλικά έρχονται από το οικογενειακό κτήμα κοντά στην Αρχαία Κόρινθο, ενώ άλλα θα επιλεγούν από μικρούς παραγωγούς της Βρετανίας. Το μενού του στο Carousel δεν θα είναι "μεταφορά" του Makris αλλά μια νέα αφήγηση, με κοινή ρίζα και άλλη προοπτική.

Το Makris, το οποίο βρίσκεται στο Θησείο και προσφέρει εντυπωσιακή θέα στην Ακρόπολη, έχει ήδη ξεχωρίσει για το cool design του και την έμφαση στις high end ιστορίες μέσω των πιάτων του. Η φιλοσοφία του σεφ Δήμα βασίζεται σε μια βαθιά σχέση με τον τόπο και την πρώτη ύλη, εμπλουτισμένη με εμπειρίες από διεθνείς κουζίνες και τάσεις.

Η συνεργασία του με το Carousel είναι κομμάτι της σειράς των guest chefs που φιλοξενούνται στον ιδιαίτερο αυτό χώρο, και αποτελεί μια ωραία ευκαιρία για το λονδρέζικο κοινό να δοκιμάσει μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας, χωρίς να χρειαστεί boarding pass για Αθήνα.


Info

Κρατήσεις εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

To "Dionysos" υποδέχεται τα φημισμένα κρασιά του Isole e Olena

Μια ξεχωριστή όσο και νόστιμη βραδιά στο βραβευμένο εστιατόριο του Elounda Beach, την Παρασκευή 29 Αυγούστου.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
13/08/2025

Πολύχρωμες γεύσεις και μεξικάνικος ρυθμός στον Κορυδαλλό

Σε έναν χώρο όπου η παράδοση συναντά το σύγχρονο, μια μεξικάνικη γευστική εμπειρία ξεδιπλώνεται στην καρδιά του Κορυδαλλού, φέρνοντας μαζί της αρώματα, χρώματα και πάθος από τη μακρινή Κεντρική Αμερική.

TwentyFive

Ο τηλεοπτικός σεφ Γιώργος Τσούλης υπογράφει το πρώτο του εστιατορικό εγχείρημα παρέα με τον μπασκετμπολίστα Άλεκ Πίτερς, σερβίροντας παιχνιδιάρικη κρεατοφαγία και premium steaks δίπλα στη θάλασσα, σε ένα steakhouse που έχει ανατρεπτική comfort διάθεση, αλλά χρειάζεται λίγη ακόμη προπόνηση για να πετύχει τα τρίποντα που επιχειρεί.

Το Ora by Ettore Botrini υποδέχεται τον Tom Aikens

Ο Έκτορας Μποτρίνι και το εστιατόριο του One&Only Aesthesis παρουσιάζουν μια ξεχωριστή γαστρονομική εμπειρία στις 16 Αυγούστου.

Τα καλύτερα εστιατόρια της πόλης που άνοιξαν μέσα στους πρώτους 7 μήνες του 2025

Από ταβερνοειδή και fusion σημεία μέχρι πρωτότυπα concepts και ηχηρά ανοίγματα, ένα πρώτο recap για τις νέες αθηναϊκές αφίξεις του τρέχοντος έτους.

Αυτό ίσως είναι το μόνο spot που χρειάζεσαι να ξέρεις για πριν ή μετά το Ηρώδειο

Το "Point A" είναι το ιδανικό bar restaurant για να συνεχίσεις τη βραδιά σου με θέα στην Ακρόπολη. Σημείωσέ το για Αύγουστο στην πόλη και Σεπτέμβριο μετά το Ηρώδειο.

Το εστιατόριο στο Ζούμπερι που απαντά στο "τι γεύση έχει το ελληνικό θέρος;"

Η κουζίνα με ρίζες πολίτικες και άρωμα Μεσογείου ξεχωρίζει, εδώ και 15 χρόνια, για τα σπιτικά πιάτα της, φτιαγμένα με φρέσκες πρώτες ύλες και μαμαδίστικη φροντίδα.