
Αν βρεθείς στο Λονδίνο στις αρχές Σεπτεμβρίου και αγαπάς το καλό φαγητό με ελληνική ψυχή, οι ημερομηνίες από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου σε αφρούν. Τότε, βλέπεις, ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Πέτρος Δήμας και το Makris Athens θα σερβίρουν στο Carousel London.
Ο chef-patron του βραβευμλενου Makris Athens θα παρουσιάσει ένα tasting menu που ταξιδεύει από την Ακρόπολη μέχρι το Soho. Με έντονη εποχικότητα, έμφαση στα υλικά μικρών παραγωγών και προσωπικό αποτύπωμα, ο Πέτρος Δήμας ετοιμάζει μια εμπειρία που θα ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και τις σύγχρονες τεχνικές.


Κάποια από τα υλικά έρχονται από το οικογενειακό κτήμα κοντά στην Αρχαία Κόρινθο, ενώ άλλα θα επιλεγούν από μικρούς παραγωγούς της Βρετανίας. Το μενού του στο Carousel δεν θα είναι "μεταφορά" του Makris αλλά μια νέα αφήγηση, με κοινή ρίζα και άλλη προοπτική.
Το Makris, το οποίο βρίσκεται στο Θησείο και προσφέρει εντυπωσιακή θέα στην Ακρόπολη, έχει ήδη ξεχωρίσει για το cool design του και την έμφαση στις high end ιστορίες μέσω των πιάτων του. Η φιλοσοφία του σεφ Δήμα βασίζεται σε μια βαθιά σχέση με τον τόπο και την πρώτη ύλη, εμπλουτισμένη με εμπειρίες από διεθνείς κουζίνες και τάσεις.
Η συνεργασία του με το Carousel είναι κομμάτι της σειράς των guest chefs που φιλοξενούνται στον ιδιαίτερο αυτό χώρο, και αποτελεί μια ωραία ευκαιρία για το λονδρέζικο κοινό να δοκιμάσει μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας, χωρίς να χρειαστεί boarding pass για Αθήνα.
Info
Κρατήσεις εδώ