Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens στο Carousel London

Αν βρεθείς στο Λονδίνο στις αρχές Σεπτεμβρίου και αγαπάς το καλό φαγητό με ελληνική ψυχή, οι ημερομηνίες από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου σε αφρούν. Τότε, βλέπεις, ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Πέτρος Δήμας και το Makris Athens θα σερβίρουν στο Carousel London.

Ο chef-patron του βραβευμλενου Makris Athens  θα παρουσιάσει ένα tasting menu που ταξιδεύει από την Ακρόπολη μέχρι το Soho. Με έντονη εποχικότητα, έμφαση στα υλικά μικρών παραγωγών και προσωπικό αποτύπωμα, ο Πέτρος Δήμας ετοιμάζει μια εμπειρία που θα ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και τις σύγχρονες τεχνικές.

Makris Athens εστιατόριο αστέρι Michelin 2024 7

Makris Athens εστιατόριο αστέρι Michelin 2024 10

Κάποια από τα υλικά έρχονται από το οικογενειακό κτήμα κοντά στην Αρχαία Κόρινθο, ενώ άλλα θα επιλεγούν από μικρούς παραγωγούς της Βρετανίας. Το μενού του στο Carousel δεν θα είναι "μεταφορά" του Makris αλλά μια νέα αφήγηση, με κοινή ρίζα και άλλη προοπτική.

Το Makris, το οποίο βρίσκεται στο Θησείο και προσφέρει εντυπωσιακή θέα στην Ακρόπολη, έχει ήδη ξεχωρίσει για το cool design του και την έμφαση στις high end ιστορίες μέσω των πιάτων του. Η φιλοσοφία του σεφ Δήμα βασίζεται σε μια βαθιά σχέση με τον τόπο και την πρώτη ύλη, εμπλουτισμένη με εμπειρίες από διεθνείς κουζίνες και τάσεις.

Η συνεργασία του με το Carousel είναι κομμάτι της σειράς των guest chefs που φιλοξενούνται στον ιδιαίτερο αυτό χώρο, και αποτελεί μια ωραία ευκαιρία για το λονδρέζικο κοινό να δοκιμάσει μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας, χωρίς να χρειαστεί boarding pass για Αθήνα.


Info

Κρατήσεις εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο 'Fine Mess' φάγαμε ένα από τα πιο ζημιάρικα πιάτα της σεζόν

Ο λόγος για το Texas Toast, ένα από τα πρώτα στάδια στο νέο degustation menu του σοφιστικέ BBQ spot του Κέντρου, όπου τα low & slow μαγειρέματα σε "δύσκολες" κοπές παραμένουν ένα από τα κρεατοφαγικά hightlights της Αθήνας.

ΓΡΑΦΕΙ: ΙΩΣΗΦ ΠΡΩΙΜΑΚΗς
04/10/2025

Οι Έλληνες σεφ που βρίσκονται ανάμεσα στους καλύτερους του κόσμου για το 2025

Οι γευσιπλάστες από τη χώρα μας που ξεχώρισαν στα φετινά The Best Chef Awards.

Ο Rasmus Munk είναι -και πάλι- ο καλύτερος σεφ του κόσμου

Ο Σκανδιναβός γευσιπλάστης βρέθηκε για δεύτερη συνεχή χρονιά στην κορυφή των The Best Chef Awards.

Fine Mess

Το σοφιστικέ smokehouse του Κολωνακίου διευρύνει τους μαγειρικούς ορίζοντές του, εντάσσοντας ένα δημιουργικό μενού γευσιγνωσίας στη βεντάλια των επιλογών του, όμως κλου της γευστικής του πρότασης παραμένουν οι σημαιοφόροι της επιτυχίας του, ήτοι τα low & slow μαγειρέματα "δύσκολων" κοπών.

Στο ιστορικό κτήριο 'Κωστής Παλαμάς' του ΕΚΠΑ, υπάρχει πια ένα εστιατόριο ελληνικής κουζίνας

Έχεις δοκιμάσει ποτέ κασσιώτικα ντολμαδάκια και αρνί φρικασέ σε ακαδημαϊκό περιβάλλον;

'Pino': Σπιρτάδα ρωμαϊκής τρατορίας και ωραία πίτσα στη Γλυφάδα

Πήραμε μια πρώτη γεύση από το τι ακριβώς μαγειρεύει ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Luca Piscazzi στο νέο εστιατόριό του, στα ΝΠ.

Στη Νέα Πεντέλη για το νέο burger spot 'Both Burgers and Buns'

Xειροποίητα ψωμάκια και ζουμερά μπιφτέκια, signature cocktails και hot-dogs, λουκουμάδες και feelgood vibes στα ΒΠ.