Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens κάνουν στάση στο Λονδίνο

Νόστιμες βραδιές με ξεχωριστά dinners ετοιμάζει στη βρετανική μητρόπολη και το Carousel London ο πολυβραβευμένος σεφ.

Ο Πέτρος Δήμας και το Makris Athens στο Carousel London

Αν βρεθείς στο Λονδίνο στις αρχές Σεπτεμβρίου και αγαπάς το καλό φαγητό με ελληνική ψυχή, οι ημερομηνίες από 2 έως 6 Σεπτεμβρίου σε αφρούν. Τότε, βλέπεις, ο βραβευμένος με Χρυσό Σκούφο και αστέρι Michelin Πέτρος Δήμας και το Makris Athens θα σερβίρουν στο Carousel London.

Ο chef-patron του βραβευμλενου Makris Athens  θα παρουσιάσει ένα tasting menu που ταξιδεύει από την Ακρόπολη μέχρι το Soho. Με έντονη εποχικότητα, έμφαση στα υλικά μικρών παραγωγών και προσωπικό αποτύπωμα, ο Πέτρος Δήμας ετοιμάζει μια εμπειρία που θα ισορροπεί ανάμεσα στην παράδοση και τις σύγχρονες τεχνικές.

Makris Athens εστιατόριο αστέρι Michelin 2024 7

Makris Athens εστιατόριο αστέρι Michelin 2024 10

Κάποια από τα υλικά έρχονται από το οικογενειακό κτήμα κοντά στην Αρχαία Κόρινθο, ενώ άλλα θα επιλεγούν από μικρούς παραγωγούς της Βρετανίας. Το μενού του στο Carousel δεν θα είναι "μεταφορά" του Makris αλλά μια νέα αφήγηση, με κοινή ρίζα και άλλη προοπτική.

Το Makris, το οποίο βρίσκεται στο Θησείο και προσφέρει εντυπωσιακή θέα στην Ακρόπολη, έχει ήδη ξεχωρίσει για το cool design του και την έμφαση στις high end ιστορίες μέσω των πιάτων του. Η φιλοσοφία του σεφ Δήμα βασίζεται σε μια βαθιά σχέση με τον τόπο και την πρώτη ύλη, εμπλουτισμένη με εμπειρίες από διεθνείς κουζίνες και τάσεις.

Η συνεργασία του με το Carousel είναι κομμάτι της σειράς των guest chefs που φιλοξενούνται στον ιδιαίτερο αυτό χώρο, και αποτελεί μια ωραία ευκαιρία για το λονδρέζικο κοινό να δοκιμάσει μια σύγχρονη εκδοχή της ελληνικής κουζίνας, χωρίς να χρειαστεί boarding pass για Αθήνα.


Info

Κρατήσεις εδώ

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

"Libertine Drinkery": Ένα αυθεντικό urban στέκι

Στην καρδιά της Νέας Φιλαδέλφειας βρίσκεται ένα στέκι με καλό φαγητό, προσεγμένα cocktails και μια ατμόσφαιρα που κάνει τις καθημερινές να μοιάζουν λίγο καλύτερες.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
21/11/2025

Θωμάς Μάτσας και Αριστοτέλης Ζέρβας μαγειρεύουν για τον ένα χρόνο της 'Strigglaς'

Ο Θωμάς Μάτσας προσκαλεί στο Μαρούσι και την κουζίνα του τον σεφ Αριστοτέλη Ζέρβα, για μια δημιουργική βραδιά, με ένα 4 hands dinner και αρκετές εκπλήξεις.

Στου Ψυρρή για new age ελληνικότητα και πιάτα με ιδιαίτερο άγγιγμα

To εστιατόριο που έχει αποθεωθεί από το TripAdvisor, ξεχωρίζει για την πολύ ξεχωριστή ελληνική του κουζίνα.

Ντίβα

Ένα παλιό, χρόνια κλειστό μαγέρικο στην Πατριάρχου Ιωακείμ βρίσκει νέα ζωή, με τον σεφ Δημήτρη Κατσάνο στο πρώτο εστιατορικό του πάτημα στην Αθήνα, να υπογράφει γεύσεις ιαπωνικού – σκανδιναβικού fusion σε sexy bistro περιβάλλον.

Η επόμενη πίστα του "Βασίλαινας"

Το ιστορικό εστιατόριο διατηρεί τα ατού του και επενδύει ακόμη περισσότερο στα βάθη της εκλεκτής θαλασσοφαγίας.

4 καφενεία για κάθε γούστο στο αθηναϊκό κέντρο

Κάθε ένα με το δικό του ξεχωριστό στυλ και ιστορία.

Ένα από τα πιο φημισμένα μπιστρό του Λονδίνου έρχεται στο Παγκράτι

Το Ex Machina υποδέχεται το Bistro Freddie στις 29 Νοεμβρίου, για μια μοναδική βραδιά γεύσης.