
Η Minoan Lines φέρνει το καλοκαίρι και τη γεύση της Κρήτης στο πιάτο, λίγο πριν καν ξεκινήσει το ταξίδι. Στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace, που συνδέουν καθημερινά το Ηράκλειο με τον Πειραιά, οι επιβάτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ένα νέο à la carte μενού αφιερωμένο στην κρητική κουζίνα.
Το μενού επιμελήθηκε η μαγείρισσα Νεκταρία Κοκκινάκη, αντλώντας έμπνευση από την παράδοση του νησιού και αξιοποιώντας πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς της Κρήτης. Αποτελείται από δώδεκα πιάτα, βασισμένα σε συνταγές που "κρατούν" τη μνήμη της παλιάς, αυθεντικής κρητικής μαγειρικής.


Ανάμεσά τους, παραδοσιακά ντολμαδάκια με λεμονόφυλλα, σφουγγάτο με κολοκύθια και γραβιέρα, ντάκος με γαλομυζήθρα και κρίταμο, καθώς και ένα ιδιαίτερο σαγανάκι κατσοχοίρι με κρούστα αμυγδάλου και μαρμελάδα πορτοκάλι.



Στα κυρίως, ξεχωρίζουν τα κρητικά μακαρόνια με ζωμό αρνιού και ανθότυρο, το κατσικάκι τσιγαριαστό με πατάτες και η σοφεγάδα — ένα παραδοσιακό λαδερό πιάτο με κηπευτικά. Για το τέλος, τα σαρικοπιτάκια με ξινομυζήθρα και μέλι κλείνουν ιδανικά το γεύμα, μαζί με επιλεγμένα κρασιά από οινοποιεία της Κρήτης που συνοδεύουν ιδανικά κάθε γεύση.
Το μενού έχει βραβευθεί με το Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης, αναγνωρίζοντας όχι μόνο την ποιότητα των υλικών αλλά και τη φιλοσοφία πίσω από κάθε πιάτο: τοπικότητα, βιωσιμότητα και σεβασμός στην παράδοση.

Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, που ξεκινά από το πλοίο και ταξιδεύει στον πυρήνα της κρητικής γαστρονομίας.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.