Λένε πως αυτό είναι το καλύτερο μενού που μπορείς να φας εν πλω στις ελληνικές θάλασσες

Νέες καλοκαιρινές γεύσεις, βασισμένες στην εποχικότητα και τις φρέσκες πρώτες ύλες αποκλειστικά στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace της Minoan Lines.

Κρητικές γεύσεις... εν πλω: Νέο à la carte μενού στα πλοία της Minoan Lines

Η Minoan Lines φέρνει το καλοκαίρι και τη γεύση της Κρήτης στο πιάτο, λίγο πριν καν ξεκινήσει το ταξίδι. Στα εστιατόρια των πλοίων Festos Palace και Knossos Palace, που συνδέουν καθημερινά το Ηράκλειο με τον Πειραιά, οι επιβάτες έχουν πλέον τη δυνατότητα να δοκιμάσουν ένα νέο à la carte μενού αφιερωμένο στην κρητική κουζίνα.

Το μενού επιμελήθηκε η μαγείρισσα Νεκταρία Κοκκινάκη, αντλώντας έμπνευση από την παράδοση του νησιού και αξιοποιώντας πρώτες ύλες από μικρούς παραγωγούς της Κρήτης. Αποτελείται από δώδεκα πιάτα, βασισμένα σε συνταγές που "κρατούν" τη μνήμη της παλιάς, αυθεντικής κρητικής μαγειρικής.

Κρητικές γεύσεις... εν πλω: Νέο à la carte μενού στα πλοία της Minoan Lines 2

Κρητικές γεύσεις... εν πλω: Νέο à la carte μενού στα πλοία της Minoan Lines 1

Ανάμεσά τους, παραδοσιακά ντολμαδάκια με λεμονόφυλλα, σφουγγάτο με κολοκύθια και γραβιέρα, ντάκος με γαλομυζήθρα και κρίταμο, καθώς και ένα ιδιαίτερο σαγανάκι κατσοχοίρι με κρούστα αμυγδάλου και μαρμελάδα πορτοκάλι.

Κρητικές γεύσεις... εν πλω: Νέο à la carte μενού στα πλοία της Minoan Lines 3

Κρητικές γεύσεις... εν πλω: Νέο à la carte μενού στα πλοία της Minoan Lines 7

Κρητικές γεύσεις... εν πλω: Νέο à la carte μενού στα πλοία της Minoan Lines 4

Στα κυρίως, ξεχωρίζουν τα κρητικά μακαρόνια με ζωμό αρνιού και ανθότυρο, το κατσικάκι τσιγαριαστό με πατάτες και η σοφεγάδα — ένα παραδοσιακό λαδερό πιάτο με κηπευτικά. Για το τέλος, τα σαρικοπιτάκια με ξινομυζήθρα και μέλι κλείνουν ιδανικά το γεύμα, μαζί με επιλεγμένα κρασιά από οινοποιεία της Κρήτης που συνοδεύουν ιδανικά κάθε γεύση.

Το μενού έχει βραβευθεί με το Σήμα Ποιότητας Κρητικής Κουζίνας της Περιφέρειας Κρήτης, αναγνωρίζοντας όχι μόνο την ποιότητα των υλικών αλλά και τη φιλοσοφία πίσω από κάθε πιάτο: τοπικότητα, βιωσιμότητα και σεβασμός στην παράδοση.

Κρητικές γεύσεις... εν πλω: Νέο à la carte μενού στα πλοία της Minoan Lines 8

Μια αυθεντική γευστική εμπειρία, που ξεκινά από το πλοίο και ταξιδεύει στον πυρήνα της κρητικής γαστρονομίας.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Στο Ελ. Βενιζέλος, για ένα εστιατόριο-έκπληξη

Γνώριζες πώς μπορείς να απολαύσεις πιάτα που αντλούν έμπνευση από την ελληνική παράδοση, μέσα από μια σύγχρονη, εκλεπτυσμένη ματιά, παρατηρώντας αεροπλάνα να πηγαινοέρχονται;

ΓΡΑΦΕΙ: ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΝΔΡΩΝΗ
19/11/2025

Ένα κεράκι στην τούρτα για το Bagatelle Athens

Το διάσημο global spot γιορτάζει 1 χρόνο παρουσίας στην Αθηναϊκή Ριβιέρα, τo Σάββατο 22 Νοεμβρίου.

Ολόφρεσκο μενού στο πιο προνομιούχο "Balcony" με θέα την Ακρόπολη

Κομψό μπαλκόνι στο Κουκάκι "μαγειρεύει" καινούργιες προτάσεις μοντέρνας ελληνικής κουζίνας.

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.