Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Το (περίπου) speakeasy σποτ μια ανάσα από το Σύνταγμα ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου

Εχοντας κλείσει πια τρία χρόνια παρουσίας στο αθηναϊκό κέντρο, το "Psyche Wine Bistro" είναι από εκείνα τα μέρη που πλέον μπορούν να χαρακτηριστούν κλασικά. Τικάροντας όλα τα κουτάκια που καλύπτουν κάθε όρο του χαρακτηρισμού "σύγχρονο wine bistro" έχει καταφέρει να δημιουργήσει πιστό κοινό αλλά και νέους θαμώνες, επενδύοντας σημαντικά σε κάποια από τα πιο δυνατά του χαρτιά.

Psyche Wine Bistro

Το Psyche Wine Bar στο κέντρο της Αθήνας 15
© Λεωνίδας Τούμπανος

Πρώτα, η σχεδόν speakeasy τοποθεσία του και η δροσερή αυλή του, στην καρδιά της Αθήνας και σε ένα εκ των κεντρικότερων σημείων της, αλλά παράλληλα "μακριά" από το θόρυβο του κέντρου.

Έπειτα, το γεγονός πως ενδείκνυται για κάθε θερινή περίσταση, από ένα after-work κρασί και σαν ανάπαυλα μετά τα ψώνια έως μια πλήρη έξοδο για οίνο και φαγητό. Παράλληλα, το ιδιαίτερο σποτ της Αμαλίας Αυγέρη και του Αντώνη Μούγια φροντίζει για μια έξοχα διαμορφωμένη οινική λίστα, με ετικέτες από μικρούς Έλληνες παραγωγούς, φυσικά κρασιά και επιλογές από τον διεθνή αμπελώνα, που πλαισιώνονται άψογα από τη φροντισμένη comfort κουζίνα του και τα πάντοτε φτιαγμένα με αγάπη πιάτα.

Το Psyche Wine Bar στο κέντρο της Αθήνας 7
© Λεωνίδας Τούμπανος

Tip: Φρόντισε να ενημερωθείς για τις πολύ ενδιαφέρουσες κάθε φορά προτάσεις κρασιού σε ποτήρι.

Για κρασιά στην κρυφή αυλή του κέντρου 2


Info

Κορνάρου 4, κέντρο, 2103221271, psychewinebar.grPsyche Wine Bistro, @psyche_winebistro

Περισσότερες πληροφορίες

Psyche

Κορνάρου 4, Αθήνα
  • Εστιατόρια

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Η νοσταλγία της παλιάς Αθήνας μαγειρεύεται στην πλατεία Αγίας Ειρήνης

Φλοράλ ταπετσαρίες, βίντατζ έπιπλα, παλιά πορσελάνινα πιάτα και εκείνη η θαλπωρή που θυμίζει σπιτική κουζίνα.

ΓΡΑΦΕΙ: ΟΔΥΣΣΕΑς ΤΣΑΚΟς
18/11/2025

Ο Λευτέρης Τσούγκας "καταλαμβάνει" το "Brera" για brunch

Ο σεφ με τη βραβευμένη με δυο αστέρια Michelin ομάδα του κάνει ένα pop-up takeover και υπογράφει ένα brunch menu, για τρεις ακόμα Κυριακές.

Στο Μαρούσι, για μια αστική νότα ελληνικής κουζίνας

Ο ιδιόκτητος λαχανόκηπος στην Παιανία προσφέρει εκλεκτή πρώτη ύλη, που συναντά κι άλλα εξαίρετα υλικά, τα οποία μεταμορφώνεται σε πιάτα με οικειότητα και νοστιμιά.

Το πιάτο της εβδομάδας: Αρνίσιος σβέρκος Βόνιτσας με χόρτα φρικασέ στο 'Vezené'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Ο Δημήτρης Δημητριάδης ανανεώνει το ενδιαφέρον μας για το "Φίτα"

Η sui generis ταβέρνα του Νέου Κόσμου δείχνει να διανύει περίοδο φόρμας στη δεύτερη ζωή της, με γεύσεις που μιλούν ελληνικά με τη δύναμη της παράδοσης και της κατσαρόλας.

Sunday Table: Στο The Dolli's Rooftop Restaurant στρώνουν κυριακάτικο τραπέζι

Οι Κυριακές γίνονται νόστιμα εκλεπτυσμένες, σε μια από τις ομορφότερες ταράτσες της Αθήνας.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.