Serenità: Έρχεσαι για την ηρεμία αλλά μένεις για τη γεύση

Μέσα στα γραφικά σοκάκια του Πόρου, το "Serenità" ξεχωρίζει ως ένας all-day προορισμός που συνδυάζει αυθεντική ελληνική γεύση, δημιουργική κουζίνα και χαλαρή καλοκαιρινή ατμόσφαιρα

serenita Πόρος

Aνάμεσα στα πλακόστρωτα του Πόρου και δίπλα στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού, το "Serenità" είναι ένα restaurant bar που έχει βρει τον δικό του ρυθμό, συνοδεύοντας την κάθε ώρα της ημέρας με γεύση και ατμόσφαιρα. Από το πρωί, σερβίρει πρωινό και φρεσκοψημένα κρουασάν του pastry chef Γιάννη Κακούρη, μαζί με εξαιρετικό specialty καφέ, ενώ το βράδυ δίνει τη σκυτάλη στην κουζίνα, όπου το ελληνικό μενού επιμελούνται με δημιουργική προσέγγιση ο executive chef Pino Saccheri και ο head chef Ιωάννης Μπίσας.

serenita Πόρος

Το brunch του "Serenità" είναι πληθωρικό και απολαυστικό: αβγά σε ευφάνταστες εκδοχές, αφράτο french toast, healthy bowls και φρεσκοστυμμένοι χυμοί γεμίζουν τα τραπέζια με χρώμα και ενέργεια. Η συνέχεια ανήκει στο κυρίως μενού, που τιμά την ελληνική παράδοση με μια φρέσκια, σύγχρονη ματιά. Ξεχωριστή θέση έχουν τα ωμά πιάτα, που αναδεικνύουν τη φρεσκάδα της θάλασσας με καθαρές, ισορροπημένες γεύσεις: το καρπάτσιο μαγιάτικου, το σεβίτσε με ψάρι ημέρας και η μπρουσκέτα με ελληνικό τόνο φέρνουν στο τραπέζι μια φίνα, δροσερή νότα.

serenita Πόρος εστιατόριο διακοπές

Για εκείνους που αγαπούν τις comfort γεύσεις, η σιγομαγειρεμένη ρεβιθάδα και τα μπουκατίνι "παστίτσιο" με ραγού και κρέμα από αρσενικό Νάξου προσφέρουν μια ανακουφιστική γευστική εμπειρία. Το αρνάκι φούρνου με πουρέ και λεμονάτη σάλτσα φέρνει στο νου το κυριακάτικο τραπέζι, ενώ το κριθαρότο με ψάρι ημέρας και η αστακομακαρονάδα με φρέσκο ελληνικό αστακό εκφράζουν την κομψότητα της θαλασσινής πλευράς του μενού.

TIP: Η προσεγμένη φιλοξενία και η αίσθηση γαλήνης που αποπνέει το "Serenità" συμπληρώνονται ιδανικά από μια ιδιαίτερα ψαγμένη wine list με ελληνικές και διεθνείς ετικέτες και μια cocktail list που παντρεύει κλασικές τεχνικές με καλοκαιρινά twist και φρέσκα υλικά.

Δημητρίου Δουζένη, Πόρος, 2298023153, serenitaporos.gr, Serenita Poros, @serenitaporos

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Thanksgiving και Beaujolais Nouveau στο La Suite Lounge Rooftop

Ζήστε τη μεγαλύτερη γιορτή του γαλλικού κρασιού και το Thanksgiving με θέα την Ακρόπολη.

ΓΡΑΦΕΙ: ΡΕΓΓΙΝΑ ΦΙΛΟΓΛΟΥ
11/11/2025

'Φλάρος': Ένας ελεβέ καφενές έρχεται στο Παγκράτι

Ο σεφ Στράτος Βλασσόπουλος ετοιμάζει ένα διαφορετικό καφενείο στην οδό Δαμάρεως.

Οι 'Βερσαλλίες' έφεραν τη γεύση της μεσσηνιακής γης στην Αθήνα

Ο δεινός τροφοσυλλέκτης και μάστορας στην ανάδειξη της ατόφιας γεύσης με εύστοχους συνδυασμούς, ψησίματα στις φωτιές και τσουκάλια στον ξυλόφουρνο, Γιάννης Κούμανης, ήρθε με τα μπαγκάζια του γεμάτα στο Symposio at Ark.

Πού τρώμε νόστιμη ελληνική κουζίνα τώρα

Από μοντέρνα γαστρονομικά εστιατόρια μέχρι new age ταβέρνες, μεζεδοπωλεία και καφενεία, ξεχωρίζουμε 39 σημεία της Αθήνας, που έχουν κάτι να πουν.

Η μικρή -και νόστιμη- Σικελία του Παλαιού Φαλήρου

Σε έναν κομψό και φωτεινό χώρο με αίσθηση χαλαρής πολυτέλειας, δοκιμάζεις ιταλιάνικες σπεσιαλιτέ από τον σεφ Λευτέρη Ρούτση.

Το πιάτο της εβδομάδας: Το κοντοσούβλι με φρέσκο καλαμάρι στο 'Travolta'

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.

Μαμαλούκα: Γιορτάζει εφτά χρόνια με pop up menu και ένα διήμερο γεύσεων που αξίζει να δοκιμάσεις

Το δημοφιλές εστιατόριο της Θεσσαλονίκης μας προσκαλεί σε μία γιορτή γεύσεων με επίκεντρο την Ελλάδα. Ιδού όλα όσα μπορούμε να περιμένουμε.