
Το αδερφάκι του δημοφιλούς "Γλυκάνισου" τραβά δίχτυα και βουτά βαθιά στο ιώδιο, δοξάζοντας ψάρια και θαλασσινά. Ιχθυομαγειρέματα επιπέδου, φτιαγμένα με φροντίδα, σερβίρονται στη φωτεινή ανοιχτόκαρδη σάλα, σε μια δημιουργική συνεργασία των αδερφών Σωτηρούδη και του Θεόκτιστου Σαρασίδη, που αγκαλιάζει το μεγαλείο της θάλασσας στη σύγχρονη εκδοχή του.

Ξεκίνημα με στρείδια Gillardeau, καπνιστό χέλι με αγγουράκια τουρσί και ταραμά με wasabi, ταρτάρ τσιπούρας με αβγοτάραχο και πολίτικη λακέρδα Μεσολογγίου, γευστική συνέχεια με ορεκτικά όπως η Αθηναϊκή με μπλε καβούρι Κατερίνης, οι γαρίδες σαγανάκι, το ψητό χταπόδι με τραχανά στιφάδο και η αφράτη ψητή focaccia με αβγοτάραχο. Στα ζυμαρικά, τα paccheri με ραγού θαλασσινών και τα νιόκι με καραβιδοουρές και μαύρη τρούφα είναι ενδεικτικά της μαεστρικής διαχείρισης της πρώτης ύλης, που δεν φοβάται τη συνάντηση γης και θάλασσας, ενώ το ωραία χυλωμένο ριζότο με καρπάτσιο τσιπούρας, σπαράγγια και λεμόνι θα σας εκπλήξει ευχάριστα.

Η σχάρα είναι δυνατό χαρτί, όπως φανερώνει ο αστακός, που φτάνει στο τραπέζι με το καπνιστό άρτυμα της φωτιάς, ενώ η σκορπίνα στο φούρνο με λαχανικά και η τσιπούρα φρικασέ είναι ενδεικτικά ψαρομαγειρέματα ημέρας.
Chef’s tip: "Αναζητήστε την προσεγμένη λίστα με κρασιά και αποστάγματα, που συνοδεύουν εξαίσια τα καλά της θάλασσας".
Στρ. Καλλάρη & Λώρη Μαργαρίτη 13, Θεσσαλονίκη, 2310257696, mareaseaspirit.gr, MareaSeaSpirit, Marea_Sea_Spirit