
Όταν έχεις γράψει ιστορία με σιροπιαστά που θα έκαναν και τον πιο αυστηρό ανατολίτη να δακρύσει, όταν έχεις δημιουργήσει ένα γαλακτομπούρεκο-τοτέμ στο Πόρτο Ράφτη που εδώ και μισό αιώνα ξεχειλίζει κρέμα, άρωμα και αναμνήσεις, τότε δεν είναι αυτονόητο ότι θα τα καταφέρεις εξίσου φαντασμαγορικά και με το παγωτό. Κι όμως. Στα ζαχαροπλαστεία "Georgios Galifianakis" με μακρά ιστορία στην δημιουργία σιροπιαστών και άλλων γλυκών καταφέρνουν να φτιάχνουν, εδώ και δεκαετίες, παγωτό που λιώνει όχι μόνο στο στόμα, αλλά και στην καρδιά.

Απόλυτα χειροποίητο, φτιαγμένο από το μηδέν, χωρίς χρωστικές, αρώματα και λοιπά συντηρητικά παρελκόμενα του εμπορίου, με φρέσκο γάλα, πλούσια κρέμα και κορυφαία υλικά: βανίλια Μαδαγασκάρης, σοκολάτα Valrhona, φιστίκι Σικελίας, cheesecake με με χειροποίητο μπισκότο βουτύρου και κομμάτια φράουλας, ή ένα εκμέκ που παίζει με τη μνήμη και σε ξαφνιάζει γλυκά με μαστιχωτό τσουρέκι και παγωμένη μαστίχα. Κάθε γεύση κρύβει υπομονή και τεχνική, αφού η ωρίμανση 24 ωρών χαρίζει σε κάθε κουταλιά διάρκεια και πολυπλοκότητα.

Στο μέτωπο των σορμπέ, η φαντασία γίνεται φρούτο: βατόμουρο με βιολέτα, μανταρίνι χωρίς ζάχαρη, καρύδα, μάνγκο με passion fruit, όλα με πραγματικά φρούτα, χωρίς χρωστικές, αρώματα ή συντηρητικά. Τα παγωτά του "Georgios Galifianakis" σε τηλεμεταφέρουν σε εκείνα τα καλοκαίρια της ξενοιασιάς, σαν μια κουταλιά παιδικής ανεμελιάς με τεχνική ενηλίκων.
Και το καλύτερο; Αυτή η εμπειρία δεν περιορίζεται στο θρυλικό μαγαζί στο Πόρτο Ράφτη. Το παγωτό του "Georgios Galifianakis" το βρίσκεις και στην Αγία Παρασκευή, εκεί όπου η παράδοση συναντά τη δροσιά της γεύσης. Ένα γλυκό προσκύνημα που αξίζει να κάνεις ξανά και ξανά.

Info
Λεωφ. Μεσογείων 398, Αγία Παρασκευή, 210 6008669 &
Λεωφόρος Αυλακίου, Πόρτο Ράφτη, 2299 076692, georgios-galifianakis.gr
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.