Ο "βασιλιάς της κρέμας" γνωρίζει κι από έξοχο παγωτό

Το γλυκό κεφάλαιο με τη μακρά ιστορία στην δημιουργία σιροπιαστών και άλλων γλυκών φτιάχνει, εδώ και δεκαετίες, παγωτό που λιώνει όχι μόνο στο στόμα, αλλά και στην καρδιά.

Ο 'βασιλιάς της κρέμας' γνωρίζει κι από έξοχο παγωτό

Όταν έχεις γράψει ιστορία με σιροπιαστά που θα έκαναν και τον πιο αυστηρό ανατολίτη να δακρύσει, όταν έχεις δημιουργήσει ένα γαλακτομπούρεκο-τοτέμ στο Πόρτο Ράφτη που εδώ και μισό αιώνα ξεχειλίζει κρέμα, άρωμα και αναμνήσεις, τότε δεν είναι αυτονόητο ότι θα τα καταφέρεις εξίσου φαντασμαγορικά και με το παγωτό. Κι όμως. Στα ζαχαροπλαστεία "Georgios Galifianakis" με μακρά ιστορία στην δημιουργία σιροπιαστών και άλλων γλυκών καταφέρνουν να φτιάχνουν, εδώ και δεκαετίες, παγωτό που λιώνει όχι μόνο στο στόμα, αλλά και στην καρδιά.

Galifianakis

Απόλυτα χειροποίητο, φτιαγμένο από το μηδέν, χωρίς χρωστικές, αρώματα και λοιπά συντηρητικά παρελκόμενα του εμπορίου, με φρέσκο γάλα, πλούσια κρέμα και κορυφαία υλικά: βανίλια Μαδαγασκάρης, σοκολάτα Valrhona, φιστίκι Σικελίας, cheesecake με με χειροποίητο μπισκότο βουτύρου και κομμάτια φράουλας, ή ένα εκμέκ που παίζει με τη μνήμη και σε ξαφνιάζει γλυκά με μαστιχωτό τσουρέκι και παγωμένη μαστίχα. Κάθε γεύση κρύβει υπομονή και τεχνική, αφού η ωρίμανση 24 ωρών χαρίζει σε κάθε κουταλιά διάρκεια και πολυπλοκότητα.

galifianakis

Στο μέτωπο των σορμπέ, η φαντασία γίνεται φρούτο: βατόμουρο με βιολέτα, μανταρίνι χωρίς ζάχαρη, καρύδα, μάνγκο με passion fruit, όλα με πραγματικά φρούτα, χωρίς χρωστικές, αρώματα ή συντηρητικά. Τα παγωτά του "Georgios Galifianakis" σε τηλεμεταφέρουν σε εκείνα τα καλοκαίρια της ξενοιασιάς, σαν μια κουταλιά παιδικής ανεμελιάς με τεχνική ενηλίκων. 

Και το καλύτερο; Αυτή η εμπειρία δεν περιορίζεται στο θρυλικό μαγαζί στο Πόρτο Ράφτη. Το παγωτό του "Georgios Galifianakis" το βρίσκεις και στην Αγία Παρασκευή, εκεί όπου η παράδοση συναντά τη δροσιά της γεύσης. Ένα γλυκό προσκύνημα που αξίζει να κάνεις ξανά και ξανά.

Galifianakis


Info

Λεωφ. Μεσογείων 398, Αγία Παρασκευή, 210 6008669  &
Λεωφόρος Αυλακίου, Πόρτο Ράφτη, 2299 076692, georgios-galifianakis.gr  

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.

Διαβάστε Επίσης

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Γιορτάζουμε την αλλαγή του χρόνου στο Zappa με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο

Παραμονή Πρωτοχρονιάς διασκεδάζουμε και υποδεχόμαστε το 2026 στον νέο χώρο της Αίγλης Ζαππείου, το Zappa, με Special Guest DJ τον Αλέξανδρο Χριστόπουλο.

ΓΡΑΦΕΙ: ATHINORAMA TEAM
23/12/2025

Τι μας σερβίρουν αυτές τις γιορτές τα εστιατόρια και τα ξενοδοχεία της Αθήνας

Για κάθε γούστο και budget, μία λίστα με τα προσεγμένα μενού που ετοιμάζουν τα εστιατόρια της Αθήνας για τα ρεβεγιόν Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς.

Αυτό το αρχοντικό εστιατόριο της Κηφισιάς άνοιξε πριν δυο χρόνια αλλά μοιάζει να ήταν πάντα εδώ

Στο γοητευτικό bistro - steakhouse, ο σεφ Δημήτρης Σταμούδης αντλεί από classics της μπιστρό παράδοσης για να συνθέσει καλοφαγική πρόταση με κύρια συστατικά την απλότητα και την απλόχερη νοστιμιά – εκείνη που δεν τσιγκουνεύεται την πληθωρικότητα ούτε σε γεύσεις, ούτε σε υλικά, ούτε και σε θερμίδες.

Το 'Αναψυκτήριο' φέρνει διαφορετική γεύση στη Γλυφάδα

Το νέο εστιατόριο των ΝΠ έχει νοσταλγική εσάνς, πανέμορφο χώρο και πιάτα γεμάτα οικεία νοστιμιά.

Rick's

Το ατμοσφαιρικό εστιατόριο της Κηφισιάς αντλεί έμπνευση από τα νεοϋορκέζικα steakhouses και τα μπολιάζει με πληθωρικές εκδοχές κλασικών της γαλλικής μπιστρό παράδοσης, σε ένα καλοφαγικό μιξ που γοητεύει με την θέρμη και την ατμόσφαιρά του.

Η ορδή των micro-bakeries …και το τέλος της μπαγκέτας;

Νεο-αρτοποιοί γεμίζουν τα ράφια με ζυμάρια μακράς ωρίμανσης και οργανικά αλεύρια, αφήνοντας τη μπαγκέτα εκτός παιχνιδιού, οι νέοι δεν αγοράζουν ψωμί καθημερινά, και το προκάτ sliced bread κερδίζει έδαφος.

Το Πιάτο της Εβδομάδας: Χταπόδι alla Luciana στο Mercato

Κάθε εβδομάδα, ένα μέλος της γευσιγνωστικής ομάδας του 'α', ξεχωρίζει ένα από τα πιάτα που δοκίμασε στα εστιατόρια της πόλης.