
Στη γωνία της Παραμυθίας με τη Σαλαμίνος, εκεί όπου κάποτε έγραψε ιστορία το θρυλικό "Funky Gourmet", το μοναδικό νεοκλασικό γνωρίζει νέες δόξες. Το "Amante Athens" έχει μεταμορφώσει το εμβληματικό κτίριο σε ένα arty, σύγχρονο στέκι με βέρα ιταλική ψυχή. Με το που μπαίνεις, το βλέμμα μαγνητίζει μια σύγχρονη απαστράπτουσα Μόνα Λίζα με μια φούξια τσιχλόφουσκα, που σου κλείνει το μάτι.

Στο πρωτότυπο σκηνικό με το μοντέρνο design, που θυμίζει περισσότερο art gallery παρά εστιατόριο, ο Ιταλός σεφ Giovanni Fiorentino, σε συνεργασία με τον Δημήτρη Καραμήτσο, χτίζει ένα μενού που πατάει γερά στη μεσογειακή παράδοση και την εμπλουτίζει δημιουργικά: αραντσίνι με ραγού και μοτσαρέλα, λινγκουίνι με μελάνι σουπιάς και ταρτάρ γαρίδας, μυλοκόπι με πουρέ σελινόριζας, χόρτα εποχής και σάλτσα από πετρόψαρα, ραβιόλι με ρικότα και πούδρα καρυδιού σε κρέμα κολοκύθας.

Σημείωσε ότι πολλά από τα ζυμαρικά παρασκευάζονται επιτόπου. Από το "Amante" δεν φεύγεις αν δεν δοκιμάσεις το δροσερό semifreddo με μπισκότο αλλά και την κλασική panna cotta με φρούτα του δάσους, για μια ολοκληρωμένη εμπειρία ιταλικής φινέτσας. Το μενού συνοδεύεται ιδανικά από δροσερά spritz, ιντριγκαδόρικα signature cocktails και, φυσικά, την ενημερωμένη wine list, με πάνω από 100 ετικέτες, κυρίως από τον ιταλικό και τον ελληνικό αμπελώνα.

Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.