Ο πολυβραβευμένος σεφ Γιάννης Στανίτσας αναλαμβάνει την κουζίνα του Royal Pearl Island

Ένα νέο γαστρονομικό κεφάλαιο γεννιέται στη Χίο.

royal peral island

Το Royal Pearl Island, το πεντάστερο κόσμημα φιλοξενίας στην καρδιά του Αιγαίου, υποδέχεται με υπερηφάνεια τον πολυβραβευμένο σεφ Γιάννη Στανίτσα ως νέο Culinary & Consulting Director του εμβληματικού εστιατορίου MASTIHI.

Yiannis Stanitsas

Με ρίζες από τη Μυτιλήνη και την Κομοτηνή και με οικογενειακή παράδοση βαθιά ριζωμένη στην ελληνική τέχνη της μαγειρικής, ο Γιάννης Στανίτσας φέρνει μαζί του όχι μόνο μια εντυπωσιακή πορεία στο χώρο της διεθνούς γαστρονομίας, αλλά και μια σπάνια ικανότητα να μετατρέπει τη μνήμη της γεύσης σε σύγχρονη δημιουργία. Μαθητής των κορυφαίων της παγκόσμιας κουζίνας – από τον Alain Devahive Tolosa και τον Ferran Adrià έως τους Jordi Butron και Bernard Louiseau – έχει δημιουργήσει μια δική του μαγειρική "γλώσσα": μια κουζίνα που τιμά την παράδοση και το τοπικό προϊόν, αλλά τολμά να καινοτομήσει με μοντέρνα αισθητική και τεχνική ακρίβεια.

ROYAL PEARL ISLAND

Η νέα γαστρονομική ταυτότητα του MASTIHI, με την υπογραφή του Γιάννη Στανίτσα, δεν είναι απλώς μια πρόταση υψηλής κουζίνας – είναι μια πολιτισμική εμπειρία. Ένα γαστρονομικό ταξίδι εμπνευσμένο από τη Χίο, έναν τόπο με βαθιά γαστρονομική κληρονομιά και θησαυρούς όπως η μαστίχα, τα εσπεριδοειδή, τα τοπικά βότανα και οι καθαρές πρώτες ύλες του Αιγαίου.

"Η κουζίνα είναι τέχνη, είναι θυσία, είναι ένας διαρκής έρωτας. Όποιος νομίζει ότι τα ξέρει όλα, δεν έχει καταλάβει τίποτα", δηλώνει ο ίδιος, αποκαλύπτοντας τη φιλοσοφία που οδηγεί κάθε του δημιουργία.

ROYAL PEAR ISLAND

Το νέο μενού του Royal Pearl Island είναι ένας ύμνος στην ελληνική αυθεντικότητα, εμπλουτισμένος με κοσμοπολίτικες αναφορές. Κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία: από τα ορεκτικά που "ψιθυρίζουν" γεύσεις και αρώματα της Χίου, μέχρι τα signature κυρίως πιάτα που συνδυάζουν μεσογειακή καρδιά και σύγχρονες τεχνικές, και τα επιδόρπια που ολοκληρώνουν την εμπειρία – σαν γευστική ανάμνηση του τόπου.

Με τρεις Χρυσούς Σκούφους, εθνικά και διεθνή βραβεία και μια πορεία που τον κατατάσσει στους κορυφαίους της γενιάς του, η παρουσία του Γιάννη Στανίτσα φέρνει μια νέα ενέργεια στην ομάδα – με όραμα, βαθιά γνώση και σεβασμό στη γαστρονομική κληρονομιά του τόπου.

Καλωσορίζουμε τον Γιάννη Στανίτσα – και σας προσκαλούμε να ζήσετε μια εμπειρία όπου η Χίος δεν είναι απλώς τόπος, αλλά γεύση, άρωμα και συναίσθημα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

My Cookie Dough: Γλυκιά άφιξη με αέρα Λονδίνου στο αθηναϊκό κέντρο

Η ζύμη μπισκότου γίνεται το νέο viral γλύκισμα της πόλης και να πού πρέπει να πας για να την γευτείς.

ΓΡΑΦΕΙ: ΚΡΙΣΤΥ ΠΕΡΡΗ
05/09/2025

Σε αυτό το μεζεδοπωλείο των Άνω Πετραλώνων, το κλασικό είναι το καλύτερο

Παίρνει το όνομά του από ποίημα του Ελύτη, βγάζει τραπεζάκια έξω και σερβίρει γεύση μερακλίδικη.

Μια κατακόκκινη βραδιά γαστρονομίας και οίνου στη Μεγάλη Βρεταννία

Τι συμβαίνει όταν η ελληνική τομάτα συναντά το εκλεκτό Ξινόμαυρο σε ένα γευστικό δείπνο;

Στο 'Neropistolo' κάνουν πάρτι με pastries για να μπει σωστά η νέα σεζόν

Το new age bakery του κέντρου επιστρέφει με ένα ολοήμερο πάρτι, γεμάτο ζύμες και μουσικές.

Γιατί τα vegan εστιατόρια κλείνουν ή πλέον βάζουν και κρέας στο μενού τους

Μερικές σκέψεις πάνω στο φαινόμενο, με αφορμή την πρόσφατη στροφή του φημισμένου 'Eleven Madison Park' στη Νέα Υόρκη.

To 'Emiliano Zapata' είναι μια μεξικάνικη έκπληξη στον Κορυδαλλό

Γεύσεις γεμάτες ένταση και ένας πανέμορφος χώρος συνθέτουν ένα ενδιαφέρον δίπτυχο.

Λένε πως στη Νέα Ερυθραία υπάρχει μία από τις ομορφότερες αυλές των ΒΠ

Το all-day στέκι με κοσμοπολίτικο αέρα και ανεμελιά έχει καταφέρει να ξεχωρίσει και συνεχίζει να το κάνει και το φθινόπωρο.