Ο πολυβραβευμένος σεφ Γιάννης Στανίτσας αναλαμβάνει την κουζίνα του Royal Pearl Island

Ένα νέο γαστρονομικό κεφάλαιο γεννιέται στη Χίο.

royal peral island

Το Royal Pearl Island, το πεντάστερο κόσμημα φιλοξενίας στην καρδιά του Αιγαίου, υποδέχεται με υπερηφάνεια τον πολυβραβευμένο σεφ Γιάννη Στανίτσα ως νέο Culinary & Consulting Director του εμβληματικού εστιατορίου MASTIHI.

Yiannis Stanitsas

Με ρίζες από τη Μυτιλήνη και την Κομοτηνή και με οικογενειακή παράδοση βαθιά ριζωμένη στην ελληνική τέχνη της μαγειρικής, ο Γιάννης Στανίτσας φέρνει μαζί του όχι μόνο μια εντυπωσιακή πορεία στο χώρο της διεθνούς γαστρονομίας, αλλά και μια σπάνια ικανότητα να μετατρέπει τη μνήμη της γεύσης σε σύγχρονη δημιουργία. Μαθητής των κορυφαίων της παγκόσμιας κουζίνας – από τον Alain Devahive Tolosa και τον Ferran Adrià έως τους Jordi Butron και Bernard Louiseau – έχει δημιουργήσει μια δική του μαγειρική "γλώσσα": μια κουζίνα που τιμά την παράδοση και το τοπικό προϊόν, αλλά τολμά να καινοτομήσει με μοντέρνα αισθητική και τεχνική ακρίβεια.

ROYAL PEARL ISLAND

Η νέα γαστρονομική ταυτότητα του MASTIHI, με την υπογραφή του Γιάννη Στανίτσα, δεν είναι απλώς μια πρόταση υψηλής κουζίνας – είναι μια πολιτισμική εμπειρία. Ένα γαστρονομικό ταξίδι εμπνευσμένο από τη Χίο, έναν τόπο με βαθιά γαστρονομική κληρονομιά και θησαυρούς όπως η μαστίχα, τα εσπεριδοειδή, τα τοπικά βότανα και οι καθαρές πρώτες ύλες του Αιγαίου.

"Η κουζίνα είναι τέχνη, είναι θυσία, είναι ένας διαρκής έρωτας. Όποιος νομίζει ότι τα ξέρει όλα, δεν έχει καταλάβει τίποτα", δηλώνει ο ίδιος, αποκαλύπτοντας τη φιλοσοφία που οδηγεί κάθε του δημιουργία.

ROYAL PEAR ISLAND

Το νέο μενού του Royal Pearl Island είναι ένας ύμνος στην ελληνική αυθεντικότητα, εμπλουτισμένος με κοσμοπολίτικες αναφορές. Κάθε πιάτο αφηγείται μια ιστορία: από τα ορεκτικά που "ψιθυρίζουν" γεύσεις και αρώματα της Χίου, μέχρι τα signature κυρίως πιάτα που συνδυάζουν μεσογειακή καρδιά και σύγχρονες τεχνικές, και τα επιδόρπια που ολοκληρώνουν την εμπειρία – σαν γευστική ανάμνηση του τόπου.

Με τρεις Χρυσούς Σκούφους, εθνικά και διεθνή βραβεία και μια πορεία που τον κατατάσσει στους κορυφαίους της γενιάς του, η παρουσία του Γιάννη Στανίτσα φέρνει μια νέα ενέργεια στην ομάδα – με όραμα, βαθιά γνώση και σεβασμό στη γαστρονομική κληρονομιά του τόπου.

Καλωσορίζουμε τον Γιάννη Στανίτσα – και σας προσκαλούμε να ζήσετε μια εμπειρία όπου η Χίος δεν είναι απλώς τόπος, αλλά γεύση, άρωμα και συναίσθημα.

Διαβάστε ακόμα

Τελευταία άρθρα Εστιατόρια

Κάτι πολύ νόστιμο συνέβη το περασμένο Σάββατο στο Παγκράτι

Το Ex Machina του Άνταμ Κοντοβά όχι μόνο βρίσκεται σε γαστρονομική φόρμα αλλά θα μας απασχολήσει σοβαρά και με τα 4 hands event του.

ΓΡΑΦΕΙ: ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΖΕΥΚΙΛΗ
05/12/2025

Μία από τις πιο φίνες κερκυραϊκές κουζίνες για ένα βράδυ στην Αθήνα

Η υπέροχη γευστική πρόταση του Αριστοτέλη Μέγκουλα και του "Pomo d’ Oro" σερβίρεται για μία και μόνο νύχτα στο "Ark".

Temps Perdu: Το καινοτόμο dough lab ξεφουρνίζει και στο κέντρο της Αθήνας

Ένα σημείο που συνδυάζει τη γαλλική γαστρονομική παράδοση με τη μοντέρνα, βιομηχανική αισθητική, με απώτερο σκοπό να αναδείξει την αίσθηση του 'χαμένου' χρόνου, ο οποίος μέσα από τις εμπειρίες των γεύσεων αναβιώνεται και, τελικά, 'ξανακερδίζεται'.

"Kykloi by Priceless": Ένας νέος κύκλος γαστρονομίας ανοίγει στον Κεραμικό

Με τον βραβευμένο με Michelin Παύλο Κυριάκη στο τιμόνι της κουζίνας, το "Kykloi by Priceless" προσφέρει μια γαστρονομική εμπειρία που αξίζει να ζήσεις.

Το πιο designάτο μπαλκόνι της Αθήνας σερβίρει και έξοχη ελληνική κουζίνα

Θέα από την Ακρόπολη έως τον Λυκαβηττό, έργα του Jeff Koons και πεντανόστιμο γιουβέτσι αστακού.

Το πιο δημοφιλές μεζεδοπωλείο της Αθήνας κλείνει έναν χρόνο λειτουργίας και το γιορτάζει

Σημερα, Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου, στο Θησείο και από τις 18.30, σε περιμένει μια γιορτή με μουσική, κεράσματα, τσίπουρο και, φυσικά, αυθεντική ελληνική κουζίνα.

Τέχνη και γαστρονομία στο Οινοποιείο Ντουράκη

Τρεις "συλλεκτικές" βραδιές στις 7, 8 και 9 Δεκεμβρίου, φέρνουν στο χανιώτικο οινοποιείο γαστρονομία διεθνών διακρίσεων για περιορισμένες θέσεις, με αφορμή την εικαστική έκθεση του σεφ Ιωσήφ Πετρόφ.