
Mην περιμένετε να δοκιμάσετε τα συνηθισμένα θαλασσινά πιάτα στην ψαροταβέρνα του Βασίλη Ακρίβου, στο Ψάριστον. Το sui generis θαλασσοφαγικό στέκι θα το περιγράφαμε ως μια "προχωρημένη" ψαροταβέρνα με έντονη προσωπικότητα, που εξερευνά τα όρια της γεύσης των φρέσκων θαλασσινών θησαυρών.


Με κύριο στόχο να αναδείξει το umami της θάλασσας σε πιάτα επιπέδου, το Ψάριστον εξαρχής ακολούθησε τη δική του, μοναδική γαστρονομική πορεία – γι’ αυτό, άλλωστε, έχει ξεχωρίσει.

Για παράδειγμα, εδώ το τηγανητό χταπόδι συνοδεύεται από μαγιονέζα σκόρδου και νιφάδες χταποδιού, το χέλι το τρώμε με μπλινί και χαβιάρι, ενώ οι σαλάτες του ψαροστεκιού είναι κι αυτές ιδιαίτερες (και άκρως θαλασσινές): χταποδοσαλάτα με πιπεριά, κρεμμύδι και λιαστή ντομάτα ή καβουροσαλάτα με μαγιονέζα με λάιμ, σέλερι και αβγό ποσέ πάνω σε κρατσανιστό brioche.

Η μαγειρική τρέλα είναι εμφανής και στα signature πιάτα του "Ψάριστον", όπως το βουτυρόψαρο με φύλλο shiso και κόκκινο λάχανο, την ταραμοσαλάτα στο τηγάνι με άνηθο και κρεμμύδι, τον "οργασμό θαλασσινών" για δύο, τα ασυνήθιστα νουντλς μαγειρεμένα με χέλι και λιαστή ντομάτα, αλλά και το νοστιμότατο χταπόδι μπουγιουρντί με καυτερή πιπεριά, ντομάτα και φέτα.

Tip: Τα spicy πιάτα –μπακαλιάρος με αβγό ποσέ, γαρίδες σαγανάκι με πουρέ μελιτζάνας και πικάντικες γαρίδες με γκοργκοτζόλα– δεν λείπουν ποτέ από την παραγγελία μας.
Ακολούθησε το Αθηνόραμα στο Facebook και το Instagram.